COSMODERM GLOW-C SKINCARE – ANTI PENUAAN TERBAIK !

 

COSMODERM GLOW-C SKINCARE – ANTI PENUAAN TERBAIK ! – Happy 2022 korang ! Allah, kejap je dah masuk 2022. Dah 2 tahun melalui zaman Covid yang kini nampak semakin enak je dia keluar varian itu dan ini. Macam lagi lama je hayat deme tu nak hidup dalam komuniti kita. Tapi dengan langkah penjagaan yang betul, insyaAllah kita akan terlindung daripada dijangkiti Covid-19. Sama lah juga dengan penjagaan kulit wajah kita. Dengan penggunaan skincare yang bersesuaian, baru lah dapat menghasilkan kulit wajah yang sihat serta mulus. Tak gitu?

 

Korang yang follow mek sedari dulu rasanya mesti korang tahu kan yang mek memang pengguna Cosmoderm semenjak umur remaja lagi. Sekarang dah beranak dua dan kini dah masuk 3 series, masih lagi menggunakan produk Cosmoderm untuk penjagaan kulit wajah mek. Serasi bersama. Terbaru, Cosmoderm ada keluarkan rangkaian produknya yang berasaskan Vit C pula. Apa lagi, semestinya mek akan mencuba yang ini juga. Semua orang aware yang Vit C memang terbukti mampu untuk memberi kesan yang terbaik kepada kulit. Bukan sahaja kulit wajah malah di mana bahagian kulit sekalipun.

 

COSMODERM GLOW-C SKINCARE – ANTI PENUAAN TERBAIK !

 

Kenapa mek cakap COSMODERM GLOW-C SKINCARE – ANTI PENUAAN TERBAIK ! ? Haa korang kena tahu apa yang dibawakan oleh Cosmoderm pada produk baharu mereka ini. Antaranya :

 

·         Mencerahkan kulit wajah menjadikan ianya tona lebih sekata

·         Mengurangkan garis halus serta kedutan awal

·         Mampu untuk melembapkan kulit wajah (ini penting tak nak bagi kulit jadi kusam)

·         Menaikkan seri wajah bila kulit wajah completely sihat

·         Bau orange yang boleh in dengan diri masa kita apply COSMODERM GLOW-C SKINCARE – ANTI PENUAAN TERBAIK !

 

Mek yakin, semua point kat atas tu menjadi idaman setiap wanita sebab dengan penampilan kulit wajah yang sihat dapat membantu kita untuk tampil dengan lebih yakin. Mek sendiri pernah lalui bila kulit wajah tidak begitu sihat, jerawat, kulit kusam, makeup pun jadi macam lebih terukkan penampilan. Disebabkan itu lah mek amat menjaga dan memilih dengan berhati-hati skincare untuk kulit wajah. Sekali rosak, ianya boleh memberi impak negatif lain lagi untuk tempuhi hari-hari depan.

 


Bila dah apply COSMODERM GLOW-C SKINCARE – ANTI PENUAAN TERBAIK ! korang akan lebih yakin untuk berada bebas di bawah sinaran UV sebab Cosmoderm Vit C ni begitu kaya dengan antioksidan maka dapatlah melindungi kulit wajah korang daripada dirosakkan oleh sinaran UV. Kita manusia kalau tak kena matahari sangat pun akan jadi tak sihat jugak. Jadi memahami situasi itu, Cosmoderm hasilkan produk mereka dengan add on antigen yang membantu untuk melindungi kulit wajah korang supaya ianya kekal sihat sentiasa.

 

Apa yang ada dalam set COSMODERM GLOW-C SKINCARE – ANTI PENUAAN TERBAIK !

 

Asasnya ada 4 item yang datang dalam COSMODERM GLOW-C SKINCARE – ANTI PENUAAN TERBAIK !

 

1. Cosmoderm Glow-C Detox Cleansing Gel

2. Cosmoderm Glow-C Radiance Toning Essence

3. Cosmoderm Glow C Super Boosting Serum

4. Cosmoderm Glow-C Brightening Moisture Solution

 


Mari mek ceritakan bagaimana korang nak dapat kulit wajah sihat dengan 4 langkah mudah dari COSMODERM GLOW-C SKINCARE – ANTI PENUAAN TERBAIK !

 

Glow C Detox Cleansing Gel (120ml) - RM 25.90

 

Mula mula sekali korang kena pastikan kulit wajah korang dalam keadaan yang bersih. Memang basic step untuk penjagaan kulit wajah adalah dengan membasuh muka dengan sebersihnya. Korang jangan terkejut jika mek beritahu yang ada je sebenarnya pencuci muka di luar sana yang tidak cukup membersihkan kotoran pada kulit wajah. Paling senang korang nak cam, bila korang cuci makeup di wajah. Sesetengah pencuci muka tak sampai 90% pun membersihkan. Masih lagi bersisa eyebrow ataupun eyeshadow korang (this two memang the easiest nak cuci).

 

Glow C Radiance Toning Essence (100 ml ) - RM29.90

 

Toner antara yang dipandang sepi untuk mereka yang kurang menitik berat penjagaan kulit wajah. Walhal toner adalah pembantu yang sangat penting untuk membekalkan vitamin serta memulihkan kulit wajah. Mek harap korang lepas ni please amalkan pemakaian toner lebih-lebih lagi dengan Cosmoderm Glow-C Radiance Toning Essence ni. Lepas je cuci muka, keringkkan kulit wajah kemudian terus ambik kapas and titikkan toner dan sapu rata pada kulit wajah. Bau orange yang ada pada toner memang buatkan rasa fresh lagi-lagi lepas bersihkan muka.

 

Glow C Super Boosting Serum ( 30 ml ) - RM 45.90

 

Serum. Ini memang very popular untuk masa kini. Tapi jangan terpedaya. Salah memilih serum, lain pulak jadinya kat kulit wajah. Usah risau usah ragu-ragu untuk memilih Cosmoderm Vitamin C 5000mg Glow C Super Boosting Serum. Diyakini halal dan selamat untuk digunakan. Lepas dah sapu toner tu, korang boleh titikkan serum ni pada kulit wajah. Urut dengan lembut pada wajah. Urutan tu kalau boleh try untuk sapu ke atas bagi mengelakkan daripada kulit wajah tertarik ke bawah yang sedikit sebanyak menjadi salah satu faktor kenapa kulit kita cepat kendur. So belai manja-manja dengan serum Cosmoderm.

 

Glow C Brightening Moisture Solution ( 50ml ) - RM39.90

 

Terakhir tanpa perlu tinggalkannya, moituriser. Nak bocorkan rahsia sikit, mek bukan setakat sapu moisturizer ni kat kulit wajah, mek juga apply pada tangan sebab bau dia orange tu menyebabkan kita rasa best je. Bau segar. Moisturizer ni bertindak sebagai untuk melembutkan kulit serta membekalkan vitamin yang kulit perlukan. Lapisan moisturizer seakan lock kulit kita dan yang kita pakai serum and toner tadi dapat berfungsi dengan elok pada kulit wajah. Bila korang dah apply moisturizer ni, korang pun berehat lah jugak untuk memberi laluan kepada kulit wajah serap segala vitamin dan membaiki yang mana patut.

 

Dah siap penjagaan kulit wajah korang. Ulang dan ulang step ini pada setiap malam atau pagi (jika korang tidak ke mana-mana tapi mek sarankan untuk penggunaan malam) untuk dapatkan kesan yang optimum seawall 7 hari. Ye dik, COSMODERM GLOW-C SKINCARE – ANTI PENUAAN TERBAIK ! boleh dirasai seawal 7 hari penggunaan. Kalau tak percaya teruslah ke Watsons sekarang untuk dapatkan dan cuba sendiri kelainan pada kulit wajah korang. Apa yang mek perasan pada seawal 7 hari, kulit wajah mek makin lembut. Nak makeup tu syok. Dia macam gebu gebu kapas gitu. Jerawat tak menyinggah, kulit kusam memang tak. Tak pakai makeup pun rasa kulit tu fresh, tak berminyak secara berlebihan. Just moist kulit yang sihat. Mek sudah. Kini, korang pulak.

 


Untuk dapatkan COSMODERM GLOW-C SKINCARE – ANTI PENUAAN TERBAIK ! korang boleh terus direct tekan link di sini : https://bit.ly/3d3APZi

 

Atau kalau nak beli kat farmasi atau pasaraya yang berdekatan juga boleh.

 

Teruskan bacaan korang tentang COSMODERM GLOW-C SKINCARE – ANTI PENUAAN TERBAIK ! ini di :

 

Youtube: https://bit.ly/3DdoEnC

Instagram: https://bit.ly/3d3APZi

Facebook: https://bit.ly/3D0o0JS

TikTok: https://bit.ly/3d0gw

 

Sekian, wasalam..

KEYBOARD LAPTOP ROSAK

 Assalamualaikum para readers mekyunie.com sekalian ..

 

Dalam musim pandemic ni, dalam 80% juga kehidupan kita berubah dan perlu mengadaptasi normal baharu sebagai rutin harian dalam kehidupan. Korang okei ke tak dengan cara sekarang ni? Walaubagaimanapun, nak atau tak nak, kita tetap kena hadap dan cuba untuk sesuaikan diri dengan kehidupan sekarang ni. Jika dahulu kita tak pernah guna laptop ataupun computer untuk belajar, sekarang kita atau anak-anak kita sudah mula menggunakannya. Mek mengharapkan korang dapat penuhi keperluan seharian korang dari segi mental fizikal ataupun lain-lain keperluan dengan baik walaupun ianya mungkin mengambil masa yang lebih untuk sesuaikan diri.

 

Bila dah berkenalan dengan laptop mahupun computer, memang ianya akan datang bersama keyboard. Keyboard ni kalau dalam bahasa katanya sebagai PAPAN KEKUNCI. Peranan keyboard ini tersangatlah banyak tapi yang paling penting ianya untuk kita menaip apa sahaja yang memerlukan taipan pada akses internet mahupun sekadar Microsoft word. Maka, tanpa keyboard – laptop tidak dapat berfungsi sepenuhnya malah 90% penggunaan laptop bergantung pada keyboard ini. Oleh yang demikian, korang kena tahu serba sedikit apa punca yang boleh menyebabkan keyboard laptop rosak.

 

Keyboard laptop rosak boleh jadi disebabkan daripada beberapa perkara yang berlakunya kerana kecuaian diri sendiri mahupun penjagaan yang ringan terhadap laptop mahupun computer. Perkara yang paling mudah menyebabkan keyboard laptop rosak adalah kerana kita mengetuk keyboard laptop dengan kuat. Tak dinafikan ada juga kadang kala kita merasakan geram lalu melepaskan perasaan itu pada keyboard laptop. Tapi jika keyboard laptop rosak, banyak pula masalah lain yang akan timbul. Maka elakkan daripada melepaskan geram pada keyboard laptop ye. Selain daripada itu, keyboard laptop rosak boleh disebabkan oleh penjagaan kita yang tidak begitu cermat, membiarkan debu atau makanan dan minuman tumpah ke atas keyboard. Namun ada juga keyboard laptop rosak yang disebabkan oleh software corrupt menyebabkan windows tidak boleh kesan keyboard pada laptop dengan baik.

 

Jadi, untuk mengelakkan daripada berlakunya keyboard laptop rosak, di sini mek akan huraikan beberapa tips untuk korang amalkan bagi mengelakkan perkara ini daripada berlaku. Terutamanya, korang kenalah membuat pembersihan laptop secara berkala. Pembersihan laptop secara berkala ini boleh sahaja buat di rumah dengan lap laptop dengan spray pembersihan laptop. Ini bagi bertujuan untuk elakkan daripada debu terkumpul dan memasuki ruang-ruang celah laptop korang. Tapi apa yang mek amalkan adalah dengan menghantar laptop ke pusat servis laptop bagi memastikan laptop mek mendapat servis yang sepatutnya. Selain daripada itu, keyboard laptop rosak juga boleh berlaku akibat daripada windows corrupt, maka korang juga kena servis berkala dalam memastikan windows berfungsi dalam keadaan optimum.

 

Pilihan mek untuk servis lengkap bab laptop semestinya FR Laptop Services. Tapi sekarang ni pandemic dah lama mek tak menjengah ke sana. Kalau dulu, bila pergi je Kuala Lumpur memang bawa laptop ke FR Laptop Services untuk service apa yang patut. Semua kerosakan yang laptop hadapi, team FR Laptop Services sure dapat membantu dengan baik. Apa juga masalah laptop ataupun computer, mereka dapat diagnose dengan cepat dan akan terangkan step yang perlu diambil samada boleh dibaiki ataupun perlu ditukarkan / digantikan dengan yang baru. Contohnya keyboard laptop rosak, mereka akan check terlebih dahulu samada ianya melibatkan windows ataupun memang keyboard laptop rosak dan perlukan penggantian.

 

Jangan risau, consultation mereka amat berhemah bagi mek.

 

Contact mereka di sini jika korang ada masalah dengan laptop / computer korang :

 

FR Laptop Service Google

FR Laptop Service Facebook