BIO-LIFE NAT B FIZZY - CUKUPKAN VITAMIN YANG DIPERLUKAN HARIAN

 Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..

 

Korang apa khabar? Mek harap sangat korang masih lagi mampu bertahan dengan ujian yang Allah turunkan untuk kita semua ini. Walaupun ujian setiap kita adalah tidak sama, namun setiap kita pasti ada masalah yang tersendiri. Cuma, mek doakan agar kita semua dapat selesaikan atau KIV masalah kita tu dengan bijak, dengan landasan yang betul, dengan cara yang paling baik untuk setakat yang kita paling mampu.

 

Dalam masa kita menjaga emosi kita, penjagaan tubuh badan juga amat penting bagi memastikan emosi kita juga dapat terjaga dalam masa yang sama. Contoh, jika kita sedang demam, tentunya emosi kita tak berapa nak elok sangat sebab kita kena banyak rehat and ada beberapa perkara terpaksa ditunda atau ditinggalkan buat sementara waktu. Biasanya jika ini yang terjadi pada mek, tentunya emosi mek akan sedikit terganggu.

 

Dalam banyak-banyak supplement atau vitamin, Vitamin C adalah paling yang mek tak boleh tak consume – kiranya Vitamin C ni vitamin basic yang mek akan consume setiap masa. Tapi bila ada brand yang offer Vitamin C ini dengan another vitamin, itu adalah lebih bagus untuk kita ambil sebab ianya akan memudahkan kita sekali gus juga dapat paling tidak memenuhi kadar vitamin yang diperlukan oleh tubuh badan kita setiap hari.

 

Mengikut laman web rasmi KKM, jumlah seorang dewasa (yang berumur 19 tahun ke atas) memerlukan vitamin C dalam tubuh setiap hari adalah sebanyak tidak melebihi 2000mg setiap hari manakala paling minimum vitamin C kena ada dalam tubuh setiap hari adalah sebanyak 70mg. Vitamin C ini korang mengambilnya daripada buah-buahan namun jika korang disiplin setiap hari untuk mengambil buah yang mengandungi vitamin C then its ok. Tapi bagaimana jika buah-buahan juga tidak menjadi menu wajib setiap hari?

 


Usah risau atau khuatir, Bio-Life Nat B Fizzy keluaran daripada Bio-Life Marketing Sdn Bhd – Vitamin C daripada Bio-Life Nat B Fizzy bukan semata-mata mengandungi Vitamin C untuk lengkapkan dose Vitamin C dalam tubuh badan kita seharian, malah Bio-Life Nat B Fizzy ini juga mengandungi Vitamin B complex yang juga menjadi satu keperluan dalam tubuh badan kita. Untuk pengetahuan korang, Vitamin B complex ini berperanan untuk mengelakkan diri daripada berasa lesu malah Vitamin B complex ini merupakan salah satu vitamin untuk menjaga saraf dalam tubuh badan kita.

 

So jom kita ber-QnA :)

 


~ Siapa yang patut consume Bio-Life Nat B Fizzy ?

 

Bio-Life Nat B Fizzy ini boleh diambil oleh mereka yang berumur 15 tahun ke atas.

Bio-Life Nat B Fizzy juga amat sesuai dengan individu yang aktif dan memerlukan tenaga yang lebih untuk menguruskan aktiviti seharian mereka.

Mereka yang kurang ambil sayuran atau buah-buahan dalam menu harian mereka, anda amat digalakkan untuk consume Bio-Life Nat B Fizzy bagi mencukupkan vitamin dalam tubuh badan.

 


~ Apakah kelebihan Bio-Life Nat B Fizzy ?

 

Mereka yang mengambil Bio-Life Nat B Fizzy dapat focus lebih pada aktiviti yang mereka lakukan contohnya mesyuarat atau urusan harian yang lain.

Bio-Life Nat B Fizzy juga dapat membantu mereka yang ingin menjaga saraf kerana Vitamin B complex yang terkandung di dalamnya dapat membantu untuk lebih baikkan saraf tubuh badan.

Kandungan Vitamin C dan B complex yang terkandung dalam Bio-Life Nat B Fizzy dapat mencukupkan vitamin yang diperlukan oleh tubuh badan.

 


~ Cara untuk consume Bio-Life Nat B Fizzy ?

 

Bio-Life Nat B Fizzy ini hanya perlu dilarutkan dalam segelas air kosong.

Biarkan Bio-Life Nat B Fizzy larut sepenuhnya, air akan bertukar kepada warna oren.

Sekarang Bio-Life Nat B Fizzy boleh diminum secara terus.

 


~ Di mana untuk dapatkan Bio-Life Nat B Fizzy ?

 

Bio-Life Nat B Fizzy boleh dibeli melalui medium online shopping seperti shopee ataupun lazada.

Farmasi berdekatan dengan korang juga boleh dituju untuk dapatkan Bio-Life Nat B Fizzy.

Kalau korang rasa takut-takut untuk keluar atau membeli di online shopping, korang boleh dapatkan Bio-Life Nat B Fizzy di website rasmi mereka (link ada di bawah).


 

Itulah serba sedikit maklumat tentang Bio-Life Nat B Fizzy yang mek dapat share dengan korang. Benda baik perlu lah kita kongsi sama-sama supaya manfaatnya dapat dirasai oleh semua. Lebih-lebih lagi pada ketika ini, kita perlu memberi semangat kepada antara satu sama lain dan teruskan juga untuk menyumbang sehabis mampu kepada mereka yang memerlukan. Hidup ini ibarat roda, hari ni mungkin hari kita senang dan lapang, akan ada ketika hari yang kita susah dan sempit. Semoga semuanya okei ye.

 

Info lanjut mengenai Bio-Life Nat B Fizzy boleh dibaca :

 

Website : INFO RASMI BIO-LIFE NAT B FIZZY

Instagram : @biolifemy

Facebook Page : Bio-Life Malaysia

 

7 comments

  1. Boleh masuk list ni untuk cari suppliment terbaik..

    ReplyDelete
  2. Bio-Life meme bare molek! Bare jjadi nih.

    ReplyDelete
  3. Produk yang sememangnya perlu dimiliki oleh setiap orang kerana khasiatnya yang memberi seribu manfaat kepada tubuh kita..

    ReplyDelete
  4. Marsha pun sedang consume Bio-Life Nat B Fizzy ni sebab senang. Minum je...rasa pun sedap

    ReplyDelete
  5. Nanti boleh try cari juga produk ni

    ReplyDelete
  6. Tengah musim pandemic sekarang ni memang baik amalkan vit c ni. Nanti CR nak try brand ni lak.

    ReplyDelete
  7. Mudah nak consume. Lengkap pulak tu dengan vitamin C & B.

    ReplyDelete