SAMBUTAN HARI LAHIR AMANI DI RUMAH RONALD MCDONALD USM KUBANG KERIAN


Assalamualaikum untuk semua sahabat blogger mek dan pembaca entry sekalian ..

Selamat Hari Jadi Amani, yang keempat tahun. Dah empat tahun berlalu, mendapat pengalaman macam mana rasanya mengandung, alahan dan juga sakit contraction. Selain itu dapat juga pengalaman menjadi seorang ibu, kadang gembira kadang duka kadang masyaAllah this far I became. Semuanya takdir dan ketentuan Allah. Diberi amanah untuk dijaga dan dibimbing maka insyaAllah akan tunaikan kewajipan tersebut.

Setiap tahun memang mek takkan lepaskan peluang untuk merakam saat sambutan hari lahir anak mek. Jika untuk mek, tak ada kek pun tak apa sebab dah tua, lebih untuk menikmati saat hari lahir dengan reward diri sahaja. Tapi untuk anak, perlu ada kek dan perlu nyanyi untuk ‘feel’ sambutan hari lahir. Tapi ini adalah pendapat mek, tak semua orang bersetuju dengan apa yang mek bagitahu ini.

Dari first, second dan third birthday semuanya mek ada entry dan ada tempat yang berlainan untuk sambutan hari lahir Amani. Untuk tahun ini, mek diberi peluang untuk buat majlis sambutan hari lahir Amani di Rumah Ronald McDonald USM Kubang Kerian. Sangat bersyukur kerana tak perlu pening pilih tempat hanya sediakan makanan untuk tetamu dan kek untuk Amani. Mek tambah goodies untuk kanak-kanak yang ada menginap di Rumah Ronald McDonald USM Kubang Kerian.

So di bawah mek ceritakan how the celebration goes :



#8.20 malam : mek tiba di Rumah Ronald McDonald USM Kubang Kerian and masa tu jemputan dah start bacaan Yassin (dah halfway pun) so mek dan spouse continue sahaja bacaan Yassin sementara anak-anak berada di Bilik Permainan. Mek sangat berpuas hati memandangkan kita tak kan sibuk untuk tengok anak atau nak melarang anak (tahu sahajalah kan anak-anak kalau ada majlis keramaian dia punya excited tu macam mana). Total jemputan (penghuni dan kakitangan Rumah Ronald McDonald USM Kubang Kerian serta jemputan luar, lebih kurang 25 orang.




#8.45 malam : bacaan Yassin dah siap, so jemput lah makan. Makanan ada nasi bungkus, ada kuih-muih dan ada juga burger McD yang depa letak untuk penghuni Rumah Ronald McDonald USM Kubang Kerian makan. Seperti yang mek sedia maklum space untuk Rumah Ronald McDonald USM Kubang Kerian memang luas, cukup untuk memuatkan 25 orang. Layout Rumah Ronald McDonald USM Kubang Kerian tu mek berkenan sungguh, rasa nak tiru je kalau nak bina rumah sendiri nanti.









#9.30 malam : kami dah start panggil kanak-kanak untuk berkumpul untuk sambut birthday Amani. Parents juga dijemput cuma yelah mereka segan nak masuk gambar juga. So ambil gambar dengan anak-anak sahaja lah. Di sini mereka ambil goodies dan makan kek sama-sama lepas nyanyikan lagu Allah Selamatkan Kamu pada Amani. Part paling ‘terindah’ adalah Amani menangis sebab orang nyanyikan untuk dia (bukan menangis gembira).


#11.00 malam : majlis bersurai dengan sempurna. Alhamdulillah sangat mek dapat kesempatan ini sambil sambut birthday Amani sambil dapat memberi sumbangan kepada Rumah Ronald McDonald USM Kubang Kerian untuk majlis bacaan Yassin mereka yang diadakan pada setiap malam Jumaat. Semoga amalan kita diterima oleh Allah dan menjadi payung di akhirat kelak. InsyaAllah jika ada rezeki boleh sumbang majlis di sini juga.

Info lanjut tentang Majis Sambutan Hari Lahir Amani di Rumah Ronald McDonald USM Kubang Kerian :

Tempahan nasi dan kek : @Whatsapp Kak Pah


Sebarang urusan majlis atau sumbangan di Rumah Ronald McDonald USM Kubang Kerian @whatsapp Pn Wahida




Sekian ..

5 comments

  1. Waalaikumussalam. Selamat hari lahir amani 😘

    ReplyDelete
  2. Happy birthday Amani... Ada erkkk rumah Ronald Mc Donald...

    ReplyDelete
  3. happy birthday Amani! semoga menjadi anak solehah untuk mummy & papa! Ibu loves u soo muchos!!!

    ReplyDelete