JUMANJI THE NEXT LEVEL REVIEW


Assalamualaikum untuk semua sahabat dan pembaca entry mek sekalian ..

Alang-alang datang KL pada Disember 2019, mestilah kena masukkan senarai untuk tengok wayang juga memandangkan ada movie yang best perlu ditonton iaitu Jumanji. Awalnya mek bagitahu spouse yang mek nak tengok dua movie, satu Jumanji dan satu lagi Ejen Ali (dua-dua ni fully rated). Spouse dah cebik dari awal sebab katanya takkan sempat. Mek optimis, adjust masa nak bagi dan dua movie tapi KL hujan mencurah-curah, maka banyak jugak yang delayed so nah Jumanji The Next Level sahaja.


Sebelum mek ulas Jumanji The Next Level, memandangkan mek tengok masih ramai yang beratur panjang untuk beli tiket dan minuman di tempat wayang so mek rasa nak bagi cadangan kot kalau korang nak dengar dan buat. Mek beli tiket dan makanan wayang thru Touch n Go Ewallet. Masa tu mek dalam perjalanan nak checked in di Ancasa. Maka senang beli melalui Touch n Go Ewallet kemudian sampai dan redeem di kaunter. Masuk kaunter scan QR code sahaja. Senang dan cepat.

Sinopsis Jumanji The Next Level

For sure Jumanji The Next Level adalah sambungan kisah Jumanji Welcome To The Jungle. Dan Jika korang dah tengok yang sebelum ini maka senanglah korang nak tangkap watak-watak mereka. So, di Jumanji The Next Level, si Spencer ni tetiba putus hubungan dengan Martha. Katanya Martha ni nampak bahagia aje di tempat mereka sedangkan Spencer sambung pelajaran di New York (kiranya diaorang PJJ lah). Dan disebabkan itu dia buka balik game Jumanji.

Dia buka game Jumanji kali ini bukanlah dengan kawan-kawan tapi seorang diri dengan harapan dapat jadi Dr Bravestone sekali lagi. Tapi bila dah masuk, lain pulak watak yang dia dapat sebab game tu dah rosak so tak boleh nak pilik avatar mana yang dia nak. Bila disedari kehilangan Spencer, si Martha, Bethany and Fridge pun pergilah rumah Spencer nak check kenapa dia tak datang kat kedai yang diaorang dah janji tu. Bila sampai, menatam game Jumanji tu bergendang.

Maka tahulah depa yang Spencer dah masuk ke dalam game tu. Si Martha nak masuk jugak untuk tolong keluarkan Spencer dengan idealogi diaorang dah pernah main game tu dan dah tahu macam mana game tu akan ditamatkan. So Fridge dengan paksa hati masuk jugak. Bethany pun nak masuk tapi lain pulak Jumanji tarik orang kali ini iaitu sekali dengan atuk (Grandpa Eddie) dan kawan atuk (Milo) masuk sekali dalam Jumanji.

Pendekkan cerita sebab dah start masuk Jumanji korang kena tengok sendiri. Tak tahan gelak punyalah dalam panggung tu nanti. So akhirnya korang pun tahulah kan mesti game tu tamat dengan sempurna. Macam sebelum ini jugak lah, happy ending. Cuma adalah mesej yang dibawa Jumanji The Next Level ni yang terkesan dengan mek which kawan-kawan ni, busuk-busuk mereka pun kita perlu pelihara sebab mereka juga akan buat yang sama.

Best ke tak Jumanji The Next Level

Mek bagi fully rated untuk Jumanji The Next Level walaupun masih lagi mengekalkan semua pelakon asal Jumanji Welcome To The Jungle. Mungkin kerana masih mengekalkan watak dan pelakon yang sama dengan penambah rasa pelakon lain yang banyak juga membantu untuk menjadikan Jumanji The Next Level makin best untuk ditonton. Bagi korang yang dah tengok Jumanji, tentunya faham dengan maksud mek ‘watak’ yang dibawa oleh masing-masing.

Sememangnya mek mengharapkan Jumanji ada lagi kesinambungannya pada masa akan datang kerana mek percaya director untuk filem ini mampu untuk menambat hati penonton jika diberi peluang sekali lagi. Pun begitu mek dapat rasakan yang Jumanji ini akan ada next filem memandangkan pada pengakhiran cerita, watak haiwan yang berada di dalam Jumanji The Next Level keluar berkeliaran pada dunia realiti. Hint yang boleh diteka, kan?

Untuk korang yang belum tonton Jumanji The Next Level boleh ke panggung untuk menonton. Bagi mek takkan rugi jika korang memilih movie ini sebagai movie date korang as Jumanji The Next Level akan buat korang ketawa dalam panggung. Mek sendiri pun gelak berjemaah dengan mereka yang lain. Tak sempat mengantuk dan tak sempat nak ‘boring’. Semoga korang juga memberi rating yang tinggi kepada Jumanji The Next Level.

Sekian ..

6 comments

  1. alamak aiii, best nyer kalau dpt masuk panggung tgk citer ni.
    takde masa la, mek. aduhai... memang kena tunggu keluar tv lah gamak nyer.
    aida minat citer jumanji ni. memang confirm gelak sakit perut lah kan.
    pelakon nyer semua mantap.

    ReplyDelete
  2. Fuhhh wajib tgk ni. Haha yg welcome to the jungle dh tgk dh :)

    ReplyDelete
  3. taktengok lagi filem ni, ada tiket free bulan 12 nak gi tengok la

    ReplyDelete
  4. kota: Balikpapan
    pekerjaan: Bisnis
    jumlah pinjaman: Rp4,4 miliar
    Suku Bunga: 1%
    kesaksian koresponden W / A: +6281617538564

    Saya tidak akan berhenti untuk memberikan kesaksian tentang Kantor Pinjaman AASIMAHA ADILA Sah yang Sah untuk saya. Saya tidak pernah berpikir saya akan bertemu dengan pemberi pinjaman pinjaman terkemuka di blog. Saya meluangkan waktu saya untuk memberikan informasi tentang perusahaan ibu muslim saudi arabia karena dia akhirnya menawarkan bantuan pinjaman besar yang tidak bisa ditawar oleh orang lain. Saya terlibat hutang besar dengan debitor dan bank dan saya mencari pinjaman dari pinjaman yang berbeda perusahaan tetapi tidak ada. Sebaliknya mereka membawa kami ke lebih banyak hutang dan akhirnya meninggalkan kami sehingga saya bertemu AASIMAHA ADILA AHMED, yang menawarkan pinjaman meskipun pada awalnya saya pikir itu akan berakhir seperti perusahaan pinjaman lain .. perusahaan ibu muslim itu memiliki reputasi baik dan nyata. Mereka menawarkan kepada saya Rp4,4 miliar dengan tingkat bunga sangat rendah 1%. Saya telah belajar banyak hal dalam hidup sekarang, Jika Anda ketinggalan, jalankan lebih cepat. Jangan pernah menyerah, tidak pernah menyerah, dan bangkit melawan rintangan. Jangan menyerah. Anda seharusnya tidak pernah melepaskan diri batiniah Anda. Jangan pernah menyerah, karena itu adalah tempat dan waktu yang tepat bagi gelombang pasang. Jangan pernah menyerah dan tidak pernah menyerah. Perusahaan ibu muslim tidak berbohong, jangan menipu dan tidak mencuri seperti banyak orang lain yang menipu dan menipu saya. Apakah Anda membutuhkan modal besar, Apakah Anda berhutang, apakah Anda memerlukan pinjaman pribadi. hubungi mereka sekarang, dan pinjaman Anda akan disetujui sesegera mungkin. karena yang berkomitmen dalam melayani klien dan mengangkat orang miskin. Akan menarik untuk mengetahui bahwa semua orang di daerah saya melamar dan mendapatkan pinjaman dari mereka. Terapkan sekarang dan bebas dari tangan scammers pinjaman.
    Daftar Sekarang: (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com)
    Pusat bantuan W / a: +447723553516
    E-mail; jurjanibude0811@gmail.com

    ReplyDelete
  5. aish baca review terus rasa nok tengok!!

    ReplyDelete
  6. alaa. yg first xtengok lagi. tunggu keluar kat netflix baru maraton semua..hehe

    ReplyDelete