SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION UNTUK KULIT KERING DAN KUSAM


Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..

Skincare Malaysia kalau yang mek percaya dan ingin mencuba setiap keluarannya, salah satu daripada mereka adalah produk keluaran Safi. Memang semenjak usia mek awal dua puluhan lagi Safi adalah rangkaian produk penjagaan wajah yang mek percaya dan guna. Yang wajib mek guna adalah pelembab muka. Bermula dengan pelembab muka Safi yang dirumus menggunakan gamat serta habbatus sauda. Yang ini memang buatkan kulit mek menjadi lembab serta moisturise dengan sempurna bila dipakai dengan makeup.


Pelembab muka baharu dari Safi, Safi Oxywhite Hydrating Lotion

Begitu yakin dengan pelembab muka Safi, ketika mengandungkan anak pertama juga mek menggunakan pelembab muka Safi untuk mengelakkan rekahan pada tumit serta siku. Terbukti ianya berkesan 100%. Pun begitu, seiring dengan peredaran zaman, Safi telah melancarkan beberapa siri pelembab muka dan terbaharu adalah Safi Oxywhite Hydrating Lotion. Sebagai pengguna tegar Safi semestinya mek akan mencuba Safi Oxywhite Hydrating Lotion bagi mengetahui sejauh mana keberkesanannya terhadap kulit wajah mek.


Mengekalkan lembapan kulit wajah walaupun berada di suhu berhawa dingin

Siapakah yang wajar untuk menggunakan Safi Oxywhite Hydrating Lotion :

Pelembab muka memang diperlukan oleh semua orang, tak terkecuali walaupun kulit korang di ‘label’ sebagai normal skin yakni kulit yang sihat lagi mulus. Tapi pendekkan cerita, mek senaraikan kepada korang siapa yang patut menggunakan Safi Oxywhite Hydrating Lotion :

Kulit wajah yang terdedah kepada sinaran UV.
Kulit wajah yang 70 - 80% berada dalam suhu berhawa dingin.
Kulit wajah yang jenis kering.
Kulit wajah yang kusam akibat tona tidak sekata.
Kulit wajah yang sensitif kepada penggunaan serum.
Kulit wajah yang kerap di solek.


Protection dan Hydration yang tinggi untuk kulit wajah

Isi kandungan Safi Oxywhite Hydrating Lotion :

Macro Hyaluronic Acid
Nano Hyaluronic Acid
Bio Hyaluronate
Oligo Hyaluronic Acid
Super Nano Hyaluronic Acid

Gabungan kesemua ini akan menjadikan kulit wajah korang dua kali lebih lembapan supaya ianya kekal sepanjang hari walaupun korang tertedah kepada sinaran UV mahupun berada sepanjang hari dalam suhu berhawa dingin. Disebabkan molekul-molekul Safi Oxywhite Hydrating Lotion diperbuat daripada Macro dan Nano, pelembab Safi Oxywhite Hydrating Lotion ini mudah meresap di dalam kulit sekaligus tidak melekit pada kulit wajah.


Tampil yakin dan segar bersama Safi Oxywhite Hydrating Lotion

Hasil daripada menjadikan Safi Oxywhite Hydrating Lotion sebagai rutin selama 7 hari :

Memberikan kelembapan kepada kulit wajah supaya sentiasa optimum.
Memberikan kesan pencerahan kepada kulit wajah bagi mengelakkan daripada tona tidak sekata.

Bagi mek, Safi Oxywhite Hydrating Lotion yang dikeluarkan ini berfungsi seperti apa yang dijanjikan. Ianya begitu berkesan kepada kulit mek dengan terbuktinya bila apply makeup pada kulit wajah, solekan tampak lebih segar dan cantik tanpa berkecapuk. Kiranya makeup yang mek apply nampak ‘sekulit’ dengan tona kulit mek. Yang penting kulit wajah kita terjaga dan sihat. Korang yang belum mencuba Safi Oxywhite Hydrating Lotion, boleh berbuat demikian dengan membuat pembelian melalui drugstore yang berdekatan. Paling senang boleh juga dapatkan di Shopee.

Sekian ..

6 comments

 1. Ramai kata best, sbb dwi kegunaan kan

  ReplyDelete
 2. aku memang pakai ni dah tak tinggal sebab serap best ke kulit

  ReplyDelete
 3. Seronokk weh pakai ni.. Boleh skip toner.. Husniey pakai lebih dari 2x sehari rasanya. Hehe 😂

  ReplyDelete
 4. best produk ni ha. dah ramai yang review :-)

  ReplyDelete