PEMBIAYAAN PERIBADI UNTUK NURSE DAN DOKTOR DARI BSN

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..


Pembiayaan Peribadi untuk Nurse dan Doktor. Nak dekat raya ni memang memerlukan dana yang lebih untuk buat persiapan raya, kan? Tapi ada juga yang raya sekadar raya sahaja. Mana-manalah yang penting mengikut syariat islam iaitu beraya dalam keadaan sederhana sahaja. Jadi, tujuan apa sebenarnya untuk kita buat pembiayaan ye? Ramai yang merasakan pembiayaan ini tidak penting dan hanya ‘mengacau’ perbelanjaan bulanan sahaja. Daripada tak perlu bayar pembiayaan, terus kena ikat selama 10 tahun secara komitmen bulanan. Tunggu dulu tuan dan puan, pembiayaan tak sekejam yang kita sangka. Malah melalui pembiayaan mungkin kehidupan kita akan bertambah serinya. Bagaimana?

Regulate duit pembiayaan


Pembiayaan Peribadi untuk Nurse dan Doktor

Melalui pembiayaan, jumlah yang kita dapat memang 100% terpulang terhadap diri kita sendiri untuk laburkannya ke mana. Tapi perlu korang ingat, membuat pembiayaan semata-mata untuk bergaya mewah itu akan membuatkan diri korang bermasalah dengan kewangan nanti. Jadi, paling bijak yang mek pernah jumpa pelanggan adalah dengan membuat pembiayaan peribadi, mereka masukkan sepenuhnya ke dalam akaun tabung haji atau akaun-akaun pelaburan yang lain supaya duit pembiayaan tadi dapat dihasilkan dengan lebih banyak setelah 10 tahun nanti. Selain itu juga, ada pelanggan yang membuat pembiayaan untuk membeli tanah. Seperti mana yang kita tahu, nilai hartanah makin tahun makin meningkat. Kalau tidak jual pun, ianya tetap boleh dijadikan sebagai harta atau boleh dibina rumah atau apa sahaja yang sesuai dengan keadaan sekeliling. Bijak, kan? Pembiayaan peribadi yang berbaloi.

Selesaikan pinjaman yang 40%


Pembiayaan Peribadi untuk Nurse dan Doktor

Kebiasaanya, ramai pelanggan tidak mengetahui bahawa dengan membuat pembiayaan baru, mereka boleh menyelesaikan pembiayaan yang sediada malah kadang mereka mendapat keuntungan untuk dapatkan tunai bagi kegunaan mereka. Akan tetapi baki pinjaman yang sediada haruslah 40% daripada jumlah asal pinjaman. Jika masih berbaki 60%, sukar pula untuk pembiayaan baharu ini untuk diluluskan atas dasar komitmen sediada. Ramai juga para pelanggan yang menggunakan kaedah ini untuk kurangkan komitmen bulanan mereka dan ada juga yang ingin menambah tunai di dalam akaun mereka. Ternyata, pembiayaan peribadi sangat bermanfaat jika pelanggan betul-betul menggunakan duit pembiayaan kepada perkara yang munasabah dan juga yang boleh membantu pelanggan di masa hadapan.

Pembiayaan Peribadi untuk nurse dan doktor


Pembiayaan Peribadi untuk Nurse dan Doktor

Mulai Mei 2019 sehingga 30 Jun 2019, BSN ada buka satu kempen baru khusus untuk nurse dan doktor untuk membuat pembiayaan peribadi. Pembiayaan peribadi untuk nurse dan doktor ini memberikan kadar 3.45% (kadar apungan) yang mana kadar paling rendah untuk mereka yang bergelar nurse dan doktor di bawah kakitangan awam persekutuan. Berikut adalah syarat umum yang perlu dipatuhi oleh nurse dan doktor :

Telah berkhidmat lebih 3 bulan secara tetap. Jika kurang, korang memerlukan penjamin untuk lansungkan pembiayaan ini.

Korang wajib kakitangan awam persekutuan.

Dan ini pula dokumen yang diperlukan untuk mohon pembiayaan peribadi untuk nurse dan doktor :

Slip gaji terkini

Nombor ic yang jelas

Peluang yang ada untuk pembiayaan peribadi untuk nurse dan doktor ini harus diambil peluang sebaik mungkin. Bukan senang nak dapat rate rendah bila buat pembiayaan. Jangan pandang pembiayaan peribadi ini satu pembiayaan yang negatif. Kewangan yang sihat mampu mensejahterakan kehidupan kita semua.

Info lanjut :

Whatsapp : 01117850280

Sekian ..

#loanbsn
#loanuntuknurse
#loanuntukdoktor
#pembiayaanperibadibsn
#kempenpembiayaanbsn
#pembiayaanuntukharta
#pembiayaanuntukmasadepan

2 comments

  1. doktor dengan nurse kena grab ni

    ReplyDelete
  2. Wow, this is fascinating reading. I am glad I found this and got to read it. Great job on this content. I liked it a lot. Thanks for the great and unique info. pinjaman peribadi kakitangan kerajaan 2019

    ReplyDelete