SAMBUTAN HARI WANITA BSN KELANTAN 2019

Salam alaikum untuk sahabat blogger mek ..


Sambutan Hari Wanita BSN 2019. 8 Mac setiap tahun, umum mengetahui bahawa pada tarikh tersebut seluruh dunia meraikan wanita-wanita yang mereka kenali. Di sesetengah negara memang Hari Wanita disambut penuh meriah tapi kita di Malaysia cukuplah sekadar dengan ucapan dan penghargaan oleh mereka yang terdekat sahaja. Bukan apa, unjuran sambutan Hari Wanita ini bukanlah galakan dalam Islam. Ye Islam mengangkat darjat dan martabat wanita namun bukanlah untuk diraikan pada setiap 8 Mac sahaja. Kita perlu menghormati antara satu sama lain setiap hari, bukan hanya pada tarikh tersebut sahaja. Pun begitu, alang-alang ada tarikh untuk menghargai, sambutlah dengan kesederhanaan.


Sambutan Hari Wanita BSN 2019



BSN pada kali ini juga ingin meraikan para kakitangan wanita dengan beberapa alasan yang mek sebagai perempuan menyokong penuh. Pertama kerana kami wanita, kami pekerja, kami ibu dan juga isteri. Jika dibandingkan dengan tugasan seorang lelaki, perempuan lagi banyak perkara yang perlu difikirkan pada waktu pejabat, selepas waktu pejabat dan ianya berterusan setiap hari. Para kakitangan wanita juga diberi mandat dan memikul misi dan visi yang sama dengan kakitangan lelaki untuk bangunkan organisasi. Jadi, mental seorang wanita lebih banyak digunakan untuk ‘multi tasking’ supaya kerja di pejabat dan di rumah selesai dengan sempurna. But of course man, we will lost without you. Jadi, apa salahnya jika meraikan kami wanita yang punya banyak emosi ini.


Sambutan Hari Wanita BSN 2019

Ini antara yang dirakam pada Hari Wanita BSN Kelantan 13 Mac 2019.




Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019

Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019


Sambutan Hari Wanita BSN 2019

Kali ni mek agak berpuas hati kerana mek berjaya ‘surprise-kan’ kakitangan cawangan meskipun di cawangan utama negeri mek agak diperkatakan kerana sambutan ini dijadikan sebagai kejutan. Tapi golongan 20% is a minoriti part. Stay focus on the good. Kalau siapa dapat teka dari mana mek dapat ayat ni, confirm korang pun layan Youtube to build up motivation. Bila mek diberi peluang untuk uruskan perkara ini daripada A sampai ke Z, ianya banyak mengajar mek untuk lebih tajam dalam banyak soal. Hati mek terubat bila ucapan ‘terima kasih yunie sebab buat kejutan untuk kami’ - buatkan mek rasa, ye ini betul dan ini akan diteruskan pada masa akan datang (jika mek masih diberi peluang). Seperkara lagi yang mek rasa tak sia-sia apa yang mek buat selama ini dengan blog iaitu menggunakan balik review-review yang pernah mek ambik dulu dan menggunakan juga teknik-teknik untuk jayakan program ini. Alhamdulillah.

Ucapan mek untuk kakitangan wanita yang menjadi rakan seperjuangan mek di BSN, walaupun mungkin kita tidak mampu untuk kenal semua kakitangan BSN yang bergelar wanita atas faktor jarak, perbezaan negeri namun ingatlah yang kita membawa misi dan visi yang sama di setiap negeri yang punyai cawangan BSN. Kita tetap memakai uniform yang sama, memakai kad kakitangan yang sama, menggunakan logo organisasi yang sama, menerima dan melaksanakan amanah yang sama. Teruskan untuk menjadi tulang belakang kepada BSN kerana kuasa wanita mampu mengubah segalanya. We are the iron lady ! ❤


Sekian ..

9 comments

  1. Banyaknye kek... Nok gok... haha

    ReplyDelete
  2. Walau sambut bersederhana tapi tetao meriah. Selamat hari wanita buat semua warga BSN.

    ReplyDelete
  3. Wah! meriahnya sambutan. Tahniah Mek! sebagai penganjur.
    Mrs. A rasa di mana-mana pun sama, pasti ada sahaja mereka yang tidak berpuashati.

    ReplyDelete
  4. lepas ni abe kie nak anjurkan Hari Lelaki Antarabangsa lah pulop!

    ReplyDelete
  5. So lovely to read your sharing on BSN women’s day celebration, lovely sharing
    Cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  6. Nok kek jugokkk 😂

    Best weh sambutan tu,meriahh

    ReplyDelete