KEDAI REPAIR LAPTOP MURAH AREA KUALA LUMPUR

Salam alaikum untuk sahabat blogger mek ..

Kedai repair laptop murah area KL, laptop antara gajet yang masih lagi menjadi satu gajet yang mesti ada bagi beberapa golongan individu. Walaupun kebanyakkan perkara telah diambil alih oleh smartphone, pun begitu, komputer dan laptop masih lagi menjadi medium utama untuk lakukan satu-satu pekerjaan. Contohnya pelajar, mesti menggunakan laptop untuk siapkan assignment. Even blogger sendiri, tak ada yang fully menggunakan smartphone untuk blogging. Mesti kena juga ada laptop. Untuk mek sendiri yang kerja banker, walaupun pelaporan kebanyakkannya melalui medium whatsapp sahaja, pun masih lagi kena guna laptop untuk buat slide mahupun surat menyurat.


Kedai Repair Laptop Murah KL

Untuk korang yang mempunyai laptop, menjaga laptop takadalah leceh sangat tapi laptop juga cepat meragam jika tak kena cara korang jaga. Contohnya korang tak sejukkan bahagian dalam laptop menyebabkan angin panas terperangkap dalam laptop. Itu biasanya akan buat laptop korang hang. Ataupun korang selalu juga forced shut down, sebab dia hang so korang paksa dia untuk mati. Itu boleh merosakkan juga motherboard dan HDD liaptop. Bila dah rosak mesti korang akan cari kedai repair laptop yang murah, kan?

FR Laptop Service


Kedai Repair Laptop Murah KL

Kenapa mek recommend kedai ni? Ini yang korang kena baca sampai habis sebab kalau tak baca memang agak rugi. Kedai ni the best among famous !

Mendapat rating hampir sempurna di Google !


Kedai Repair Laptop Murah KL


Kedai Repair Laptop Murah KL

Korang nak dapatkan rating terbaik di Google ni bukan senang tau sebab satu Google akaun hanya boleh bagi rating satu kali sahaja untuk apa-apa perkhidmatan yang ada di Google. Daripada angka yang ditunjukkan oleh Google itu sendiri mek memang yakin sangat nak hantar laptop mek ke sini untuk servis dan pembaik pulih sebarang kerosakan. Mek percaya, dengan rating dan komen hampir sempurna ini budi bahasa para pekerja di FR Laptop Service semestinya A, tiada yang B. Kalau tidak, mana mungkin dapat rating sebagus itu. Apa bentuk perniagaan sekalipun, khidmat pelanggan wajib diperkasakan.

Service self-pickup dan delivery.


Kedai Repair Laptop Murah KL

Kesuntukan masa bagi individu yang tinggal di bandaraya Kuala Lumpur mahupun disekitarnya memang berpisah tiada. Pergi kerja seawal yang boleh dan balik memang matahari dah terbenam. Hujung minggu sibuk dengan aktiviti bersama keluarga dan kawan pula. Laptop pula rosak nak kena repair. Jangan stress-kan diri korang. FR Laptop Service sedia nak membantu. Korang boleh telefon dan minta bantuan daripada runner FR Laptop Service untuk hantar laptop korang untuk diservis ataupun dibaiki. Bila dah siap, kalau korang tak berkelapangan boleh minta runner hantar pada korang pula. Tiada isu untuk laptop korang dah siap tapi kena tunggu korang ada masa baru dapat ambik. Senang, kan? Bagi FR Laptop Service, bila kita memudahkan urusan orang lain, maka Allah akan balas dengan mempermudahkan urusan kita juga.

Jadi VIP di FR Laptop Service.


Kedai Repair Laptop Murah KL

Korang semua berpeluang untuk jadi VIP di FR Laptop Service. Mesti ada bayaran kan mek? Glad to inform you that there will be no charge to be VIP at FR Laptop Service ! Maksudnya tak ada bayaran lansung untuk jadi VIP. Masih kebingungan ni mek. Okei, langkah-langkah korang nak jadi VIP di FR Laptop Service amatlah mudah dengan hanya menghantar laptop korang untuk dibaiki atau servis sahaja di FR Laptop Service. Tiada bayaran minimum untuk jadi VIP. Hantar sekali dah layak untuk jadi VIP di FR Laptop Service. 

Apa pula keistimewaan bila jadi VIP di FR Laptop Service?

~ Diskaun RM10 untuk next servis dan repair.
~ Diskaun RM50 bila korang repair pada hari jadi korang.

Sekurang-kurangnya ada juga diskaun untuk diberikan. Pun begitu, kalau dilihat pada komen memang harga di FR Laptop Service ini dah agak murah berbanding tempat lain. Tambah pula servis yang memang tiptop disediakan, maka wajar kalau orang memberi rating yang tinggi pada FR Laptop Service.

Jenis servis yang disediakan.


Kedai Repair Laptop Murah KL


Kedai Repair Laptop Murah KL

Apa yang disediakan oleh FR Laptop Service ni memang menarik sebab bagi mek korang ada masalah dengan laptop je boleh terjah sini. Kenapa? Okei, kita huraikan satu persatu. Yang pertama, FR Laptop Service ada perkhidmatan untuk servis laptop korang semata-mata. Maksudnya di sini, setiap enam hingga sembilan bulan, korang kena hantar ke kedai repair laptop untuk mereka servis. Servis tersebut merangkumi buang habuk-habuk dalam laptop korang. Ini bertujuan untuk tingkatkan lagi jangka masa atau hayat laptop korang. Pengetahuan ini mek ambil daripada pejabat mek yang mana, servis dekstop di pejabat adalah berkala. Bila ditanya kenapa ianya menjadi penting, jawapannya adalah habuk yang terperangkap dalam laptop atau dekstop boleh merosakkan kompartmen barangan dalam laptop atau dekstop. Jadi, nak servis kenalah cari kedai repair laptop murah di KL iaitu FR Laptop Servis.


Kedai Repair Laptop Murah KL


Kedai Repair Laptop Murah KL

Kedua, mereka juga turut menyediakan perkhidmatan tukar atau upgrade windows mengikut kesesuaian laptop korang. Pun begitu, kalau korang rasa nak juga tambah kelajuan dengan menukar RAM atau nak tambah memory HDD, pun boleh bebuat demikian di FR Laptop Service. Mengikut setiap komen yang mek baca, tiada lagi pelanggan yang bersungut tentang harga. Semuanya berbaloi dan rendah daripada kedai lain.


Kedai Repair Laptop Murah KL


Kedai Repair Laptop Murah KL

Korang pengguna Macbook? Jangan risau, FR Laptop Service tidak terhad kepada windows sahaja, untuk produk Apple juga diterima di sini. Mereka juga mempunyai kepakaran dalam membaikpulih macbook. Mek sendiri agak termenung jika barangan Apple ni meragam sebab tak banyak kedai yang menerimanya. Yang menerima hanyalah centre untuk Apple. Pun begitu, poket kena tebal jika ke sana. Dengan adanya kedai repair laptop murah di KL ni, boleh je mek hantarkan ke sana. Duit lebih boleh buat belanja makan.

Testimoni pelanggan.

Mek percaya, korang juga nak dengar luahan perasaan daripada para pelanggan yang pernah berurusan dengan FR Laptop Service, kan? Kalau korang nak tahu, mek juga salah seorang yang suka tengok rating dan testimoni pelanggan sebelum mek percayakan satu-satu kedai. Bukan semborono hantar pada kedai yang kita tak tahu macam mana perkhidmatannya. Lagi-lagi mek ni jenis kurang sabar. Kalau khidmat pelanggan group B senang aje nak spray kata-kata yang boleh membawa kepada dosa. Gambar-gambar di bawah ini adalah pengakuan jujur oleh pelanggan.


Kedai Repair Laptop Murah KL


Kedai Repair Laptop Murah KL

Untuk sebarang pertanyaan atau korang berminat nak mencuba perkhidmatan FR Laptop Service, korang boleh berbuat demikian dengan :


Waktu Perniagaan : 9 pagi - 9 malam

Website : FR Laptop Service (Banyak artikel tentang laptop, cara jaga, model-model terbaru dan berkaitan)

Telefon : 0172882349



Sekian ..


#KEDAIREPAIRLAPTOP
#FRLAPTOPSERVICE
#REPAIRLAPTOPMURAH

3 comments

  1. Laptop ni nyawa untuk blogger dan juga student. MAsa belajar dulu tak larat nak ke cc selalu. memang laptop la harapan buat assignment

    ReplyDelete
  2. If you want to buy something modest, Apple MacBook is a great thing to try your hands at. This is a highly portable laptop that weighs only 4.7 pounds. It is available in 13-inch LED-backlit display. https://www.targetlaptop.com/gaming-laptops-under-300/

    ReplyDelete
  3. thanks for this usefull article, waiting for this article like this again. apple repairs

    ReplyDelete