CELOH ROCK KEDAI MAKAN TENGAHARI DI KOTA BHARU

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..

Celoh Rock kedai makan tengahari di Kota Bharu. Bila sebut tentang Kelantan, kebanyakkanya akan membayangkan keenakan makanan yang disajikan di negeri ini. Daripada yang sedap, unik dan hanya ada di Kelantan sahaja, memang membuatkan ramai orang luar daripada Kelantan datang ke sini semata-mata untuk #foodhunting . Mek sendiri yang di Kelantan ni kadang buat juga dengan spouse sebab bila kedai itu disebut-sebut, mestilah kami juga nak cuba sendiri bagaimana dengan citarasanya.


Celoh Rock kedai makan tengahari di Kota Bharu

Elok sangat masa Sis Gee buat trip #jjcm di Kelantan tempoh hari, spouse mek terus cadangkan satu kedai yang agak unik ini. Mek sendiri pun pernah lalu je, tak pernah singgah untuk makan. Elok lepas balik daripada solat Jumaat, terus spouse ajak pergi sana sebab mek dengan Sis Gee tak masak. Haha. Kata datang untuk #jjcm . Maka semua waktu makan kita cari kedai untuk mencuba ye. Mek memang sengaja juga tak bagitahu Sis Gee ke manakah destinasi untuk makan tengahari pada hari tu. Kononnya nak buat kejutan.

Sampai je di hadapan kedai Celoh Rock ni, terus Sis Gee tanyakan mek kenapa parking kereta di luar, kenapa tak parking di AEON je. Betullah kejutan mek menjadi. Sis Gee sangkakan mek nak bawa dia makan tengahari di dalam AEON Mall Kota Bharu. Dan sangkaan Sis Gee itu agak tidak mengena sebab mek sebenarnya nak bawa dia makan di hadapan AEON Mall Kota Bharu. Kedai ni memang betul-betul berhadapan dengan AEON Mall Kota Bharu. Tapi kedai makan Celoh Rock ni, kalau korang tak perhatikan betul-betul, memang korang takkan perasan.


Celoh Rock kedai makan tengahari di Kota Bharu

Kedai makan Celoh Rock, Kg Lembah Sireh Kota Bharu ni dah agak lama beroperasi katanya. Celoh bermaksuh di celahan. Rock pula, kami Kelantanese memanggil rock / ghok sebagai semak-samun. Atau boleh juga untuk hutan yang tidak dipedulikan. Teramat sesuai untuk nama kedai, depan AEON Mall Kota Bharu masih lagi terdapat sedikit hutan sebelum ada beberapa kawasan penempatan penduduk asal. Jadi, di celahan itu lah kedai Celoh Rock ini beroperasi. Hanya ada banner seketul di luar, sekali tengok macam tiada apa-apa, tapi sekali dah masuk kedai ni, nahhh !


Celoh Rock kedai makan tengahari di Kota Bharu


Celoh Rock kedai makan tengahari di Kota Bharu

Hidangan yang ada di Celoh Rock ni pelbagai juga. Tapi hidangan yang paling utama adalah Sup Urat Keting. Tahu ke korang urat keting tu apa? Kehkeh. Urat keting tu urat yang dekat kaki. Sedap ! Dia macam lemak-lemak sikit dan ada juga daging. Kalau digoreng pun sedap juga tapi kebanyakkan yang mek jumpa, mereka lebih gemar buat sup. Di Celoh Rock Kota Bharu memang ramai yang minta menu ni. Untuk lauk tambahan, boleh juga telur goreng, daging goreng ataupun ayam goreng. Mek ambil telur goreng untuk suapkan kepada anak-anak. Untuk mek sendiri dah cukup dengan lauk daging dalam sup tu. Memang banyak sehingga kena ratah. Diingatkan juga yang sup yang dihidangkan di Celoh Rock ni agak pedas. Korang kena bagitahu jika tak nak pedas. Pedasnya tu kalau makan dengan nasi okei. Tapi kalau nak bagi dekat kanak-kanak, agak tidak sesuai.

Air yang ada di Celoh Rock ni juga air regular. Tiada yang istimewa ataupun signature kepada kedai tersebut. Mek memilih nesface ais sementara spouse memilih teh o ais sahaja. Anak-anak air suam. Ada juga kuih-muih yang dihidangkan. Boleh buat sebagai pencuci mulut atau umpan kepada anak untuk duduk diam seketika. Maklumlah anak-anak bila dah lapar, dia akan mula untuk tantrum. Maka makanan yang boleh mengenyangkan mereka amat diperlukan. Kalau tidak, mahu kedai tu jadi haru biru dengar suara budak menangis.


Celoh Rock kedai makan tengahari di Kota Bharu

 Secara keseluruhan mek suka dengan suasana, hidangan yang ada di Celoh Rock Kota Bharu. Walaupun kedainya nampak macam tidak begitu seia dengan suasana sekarang tetapi dengan mengekalkan suasana semula jadi itu menjadikan ia sebagai satu tarikan serta memberi keselesaan kepada mereka yang hadir. Dengan hidangan lauk-pauk yang tidak mengecewakan, ianya menguatkan lagi untuk pelanggan membuat kunjungan kali kedua di Celoh Rock. Selain itu juga, harga yang dikenakan tidak tinggi dan seiring dengan harga semasa. Bagi mek, itu tidak menjadi isu jika hidangan itu sedap. Untuk mencadangkan kepada korang, semestinya ! Jemput datang ke Celoh Rock Kota Bharu untum rasai sendiri pengalaman yang diceritakan oleh mek tadi. Masuk dalam list #mustvisit bila ke Kelantan ye ❤


Sekian ..


#MAKANDIMANA
#NAHCADANGAN
#MENULUNCH

10 comments

  1. Never tried this before. Looks interesting though

    ReplyDelete
  2. Nanti bawa kitorang g sini mek. Nampak simple tp telan air liur banyak kali dah ni.

    ReplyDelete
  3. nama kedai ni unik.. menarik sangat

    ReplyDelete
  4. Best la mek kawasan kedai gini.. Sambil2 mkn.. Pemandangan indah je

    ReplyDelete
  5. Thanks sharing. next time ke KB nak singgah sini lah

    ReplyDelete
  6. BAGAIMANA saya mendapat pinjaman saya dari syarikat yang hebat ini

    Halo orang sayang saya, saya Linda McDonald, kini tinggal di Austin Texas, Amerika Syarikat. Saya seorang janda pada masa ini dengan tiga kanak-kanak dan saya terjebak dalam keadaan kewangan pada April 2018 dan saya perlu membiayai semula dan membayar bil saya. Saya cuba mencari pinjaman dari pelbagai firma pinjaman baik swasta dan korporat tetapi tidak pernah berjaya, dan kebanyakan bank menolak kredit saya, tidak menjadi mangsa penuh kepada orang-orang yang ada di sana yang memanggil mereka pemberi pinjaman diri mereka semua penipuan, semua yang mereka mahukan ialah wang dan anda juga tidak mendengar dari mereka lagi mereka telah melakukannya kepada saya dua kali sebelum saya berjumpa Encik David Wilson yang paling menarik adalah bahawa pinjaman saya dipindahkan kepada saya dalam tempoh 74hours jadi saya akan menasihati anda untuk menghubungi Encik David jika anda berminat untuk mendapatkan pinjaman dan anda pasti anda boleh membayarnya kembali pada masa yang anda boleh menghubunginya melalui e-mel ......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Tiada pemeriksaan kredit, tanpa kosigner dengan hanya kadar faedah 2% dan pelan pembayaran balik yang lebih baik dan jadilah jika anda mesti menghubungi mana-mana firma dengan merujuk kepada mendapatkan pinjaman tanpa cagaran kemudian hubungi Encik David Wilson hari ini untuk pinjaman anda

    Mereka menawarkan semua kategori pinjaman mereka

    Pinjaman jangka pendek (5_10years)
    Pinjaman jangka panjang (20_40)
    Pinjaman berjangka media (10_20)
    Mereka menawarkan pinjaman seperti
    Pinjaman rumah ............., Pinjaman perniagaan ........ Pinjaman hutang .......
    Pinjaman pelajar .........., Pinjaman permulaan perniagaan
    Pinjaman perniagaan ......., pinjaman Syarikat .............. dan lain-lain
    E-mel .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Apabila ia datang kepada krisis kewangan dan pinjaman maka pinjaman kewangan David Wilson adalah tempat untuk pergi tolong katakan kepadanya Saya Puan Linda McDonald mengarahkan anda Good Luck ................... ....

    ReplyDelete
  7. Read Up My Story Today as my story is a very special and unique one as is not like the numerous advert you always see online and also I want to be 100% sincere and truthful to you that there can never be any other online spell caster that can help you bring back your EX BACK to you other than DR OSCAR DILAN as he alone is 100% effective,dynamic and very reliable as 99.9% of other spell casters are not for real and can never help you solve your problems at all instead they will complicate your present condition OK SO BE WISE AND ALSO BE WARNED AND CONTACT DR OSCAR DILAN TODAY... MY OWN LIFE STORY / EXPERIENCES IS BELOW:


    My Name is Mark Kelvin, From USA. I wish to share my testimonies with the general public about what this man called Dr OSCAR DILAN has just done for me , this man has just brought back my lost Ex WIFE to me with his great spell, I was married to this woman called Sharon we were together for a long time and we loved our self’s but when I was unable to make her pregnant for me and also give her al she needs she left me and told me she can’t continue anymore then I was now looking for ways to get her back until a friend of mine told me about this man and gave his contact email: oscardilan68@yahoo.com OR oscardilan68@hotmail.com OR oscardilan68@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS TO CONTACT HIM as you won't believe this when I contacted this man on my problems he prepared this spell cast and bring my lost WIFE back, and after a month she became pregnant for me because he gave me some herbs to take also and when she went for a test and the result stated that she was pregnant am happy today am a FATHER of a baby girl, thank you once again the great DR OSCAR DILAN for what you have done for me, if you are out there passing through any of this problems listed below:

    (1) If you want your ex back.
    (2) if you always have bad dreams.
    (3) You want to be promoted in your office.
    (4) You want women/men to run after you.
    (5) If you want a child/PREGNANCY SPELL.
    (6) You want to be rich.
    (7) You want to tie your husband/wife to be
    yours forever.
    (8) If you need financial assistance.
    (9) How you been scammed and you want to recover you lost money.
    (10)Stop Divorce
    (11) CURE TO ALL KIND OF SICKNESS/DISEASES HERE
    (12) Winning of lottery
    (13) Cure To Hiv/Aids
    (14) LOTTERY/LOTTO SPELL WINNING
    (15) CURE TO HERPES AND ANY OTHER SEXUALLY TRANSMITTED DISEASES AT ALL...
    (16) HAVE YOU BEEN SCAMMED BEFORE AND NEEDS TO RECOVER ALL THE DOLLARS/MONEY YOU LOST TO THESE FRAUDSTER ???.. CONTACT OSCAR DILAN AS HE HELPED MY FRIEND CALLED LEONARD CAPTAIN FROM USA TO RECOVER BACK THE SUM OF $300,000.00 DOLLARS HE LOST TO SCAMMERS ONLINE

    Email: oscardilan68@yahoo.com OR oscardilan68@hotmail.com OR oscardilan68@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS TO CONTACT HIM ...... YOU CAN ALSO CALL / ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2348077526136

    ReplyDelete
  8. Tracey Wilson Says

    Am giving this testimony because am happy and I want you all to be 100% careful on who you contact online so you will never and never be scammed at all as I have held an experiences with some useless and jobless spell caster who ripped me off the total sum of $39,000.00 dollars and another one also scammed me out of the sum of just $10,000.00 while the last one I meet collected the sum of $12,000.00 dollars from me and all these happened to me because I was so desperate in getting my lover back to me and one faithful and wonderful after noon as I was surfing the net I came accross a testimony on how one Tracey Jackson got her EX back to her with the help of DR OSCAR DILAN and I decided to give him a TRIAL because of all the testimony I read online about this man and at the end of it all it ended well as my ex came back to me at once and he has done all I asked of him to do for me and it did not only end up there this spell caster as did PREGNANCY SPELL for me and today am pregnant... His email address is : oscardilan68@yahoo.com OR oscardilan68@hotmail.com OR oscardilan68@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS...... YOU CAN ALSO ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2348077526136

    ReplyDelete