BEST NINE 2018 BAGI INSTAGRAM MEKAYUNIERAMLI

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..

Best nine 2018, setiap tahun mek tengok orang buat best nine ni tapi masa tu mek tak aktif IG jadi mek tak ambik kesempatan untuk pedulikan best nine ni. 2018 mek kembali aktif dalam IG atas faktor tuntutan kerja part time mek iaitu Blogging. Biasanya memang company akan minta kita untuk siarkan juga segala hasil kerja dalam IG persendirian. Ada bagusnya, sebab di IG pencarian adalah melalui # (hashtag). Manakala kalau di FB lebih kepada share untuk viral-kan sesuatu. Paling sayang adalah di blog kerana segala simpanan takkan pernah padam serta sentiasa hidup untuk pencarian di google. Paling baru yang mek cuba adalah Youtube. Alang-alang kena shoot video untuk setiap hasil kerja, maka mek buatkan juga satu akaun khas bagi mereka yang lebih suka menonton video.

Hasil pagi ni ber-blog-walking di RODIAH AMIR jumpa la macam mana cara untuk buat best nine 2018 ni. Senang sahaja rupanya. Boleh la korang semua buat best nine 2018 sebagai memori di IG korang bagi sepanjang tahun 2018. Korang tekan SINI untuk tatacara buat best nine 2018. Untuk mek punya, ini rupanya :


#BESTNINE2018
#BESTNINEIG

8. BSN Breast Cancer Awareness Program

Satu je lagi entry mek draf sampai ke hari ni tak karangkan lagi. Entah bila nak publish. Kempen breast cancer tu pun dah tamat Oktober lalu. Kena masuk Oktober lain kot baru publish yang ni. Apa-apa pun, ni adalah sebahagian apa yang mek dah lakukan sepanjang 2018. Kalau blog ada the best 10 entry dalam 2018, nanti mek senaraikan lagi. Penghujung tahun macam ni memang elok sangat nilai diri apa yang dibuat apa yang diberi kebaikan kepada orang lain supaya kita sentiasa positif dan optimis untuk membantu rakan-rakan yang lain.

Kongsi juga the best nine 2018 korang di ruangan komen mek, insyaAllah mek jenguk selagi mampu ❤


Sekian ..


#BESTNINE2018
#BESTNINEIG
#COLOUROF2018

13 comments

  1. Rasa macam baru jer... cek best nine ni untuk tahun 2017 eh! tetiba dah muncul kembali acara nge cek best nine ni

    ReplyDelete
  2. Rabia tak pernah buat lagi best nine ni. Baru buat ask me a question jer

    ReplyDelete
  3. Dah buat entri jer x buat lagi hahaha

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah Tahniah Mek..selamat ber blog, ber insta dan selamat maju jaya

    ReplyDelete
  5. Memanh best bestnine mek pasai semua gambaq mek..😍

    ReplyDelete
  6. Huhuhu.. terbaiklaa mek! teruskan usaha!

    ReplyDelete
  7. Good sharing.. Best 9 mek dipenuhi gambar review nampaknya. Syok kan bila ada kawan² support

    ReplyDelete
  8. Produktifnya kak mek 2018 ni... keep it up!

    ReplyDelete
  9. Tak sempat buat lagi.. tapi banyaklah mek punya like tu

    ReplyDelete