KAKITANGAN PDRM, JOM BUAT LOAN ! BSN BAGI RATE SPECIAL PUNYA UNTUK KAKITANGAN PDRM

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek dan tak lupa juga kepada mereka yang searching mengenai info entry ini ..

Membuat keputusan untuk mengambil satu-satu pembiayaan mungkin akan difikir lebih sepuluh kali oleh seseroang individu kerana bukan sahaja jumlah pinjaman menjadi paling utama malah bayaran bulanan juga perlu dikaji dan ditilik sebaik mungkin. Kalau silap percaturan, setiap bulan dapat gaji, hangus semuanya.


#LOANPDRM
#LOANBSN

Bila berada di dalam sektor perbankan, mek 'agak' berpengetahuan dalam tujuan orang ramai dalam mencari satu-satu pembiayaan antaranya mereka perlukan rate yang paling rendah. Rate paling rendah ini akan membantu para peminjam untuk membayar bulanan dengan kadar yang rendah. Seperkara lagi mereka akan bertanyakan tentang kadar terapung atau kadar tetap. Jadi, jom mek ceritakan apa yang istimewa di BSN dalam soal pembiayaan.

KADAR TERAPUNG VS KADAR TETAP



#LOANPDRM
#LOANBSN

Kadar terapung, satu kadar yang mana korang kena bersiap-sedia dengan perubahan rate. Contoh, rate sekarang korang mohon adalah 3.45%. Untuk kadar terapung, ianya tidak berubah pada setiap hari, bahkan bukan setiap bulan. Untuk kadar terapung ianya akan berubah pada mungkin 4 hingga 6 tahun sekali. Perubahan pula bukan sehingga naik 1%. Ianya mungkin akan menjadi tolak tambah sebanyak 0.02% (bergantung kepada arahan BNM). Ada sesetengah pelanggan nak buat pinjaman tapi tak nak yang terapung sebab katanya akan meningkat jumlah bayaran bulanan. Bila mek bertanyakan para pegawai yang dah terlatih dalam hal ini, kalau meningkat pun dalam RM5 hingga RM10. Tak pernah dalam sejarah meningkat sehingga RM50. Jadi, kenapa perlu risau?

Kadar tetap. Tetap sampai ke sudah. Walaupun ekonomi tak cantik walaupun ekonomi baik tetap dengan rate yang ditandatangani pada hari kelulusan pinjaman. Contoh, kalau hari ni rate untuk pinjaman adalah 3.45%, maka sehingga habis tempoh pinjaman ianya tetap 3.45%. Rate ini tidak akan terkesan dengan perubahan rate yang digazetkan oleh BNM.

Jelas tak? Kalau tak jelas boleh bertanya diruangan komen atau boleh whatsapp mek 01117850280 .

RATE RENDAH UNTUK PDRM



#LOANPDRM
#LOANBSN

Sempena dengan polis lancarkan 50% diskaun untuk bayaran balik saman untuk semua jenis kenderaan, BSN juga nak tawarkan kepada semua anggota PDRM yang mana abang-abang dan kakak-kakak polis boleh buat pinjaman dengan BSN dengan kadar istimewa iaitu 3.45%. Untuk PDRM, BSN telah meletakkan semua kadar adalah terapung untuk mereka. Jadi, kalau ada yang berkenan nak cuba kira kelayakan pinjaman, boleh hubungi mek 01117850280 . Tambahan info, kempen ni akan berkahir pada 31 Disember 2018. Last slip gaji yang boleh diterima adalah Disember 2018. Kena cepat. Cuba kira dulu dapat berapa, rasa sesuai dengan jumlah dan komitmen bulanan, kita proceed untuk tandatangan perjanjian pula.

'ROLLING' DUIT PINJAMAN



#LOANPDRM
#LOANBSN

Mek akui, ada juga mek terima daripada orang ramai, lebih-lebih lagi komentar di blog, FB dan juga IG. Mek, buat apa nak pinjam duit. Daripada takada hutang jadi ada hutang. Daripada takada komitmen jadi ada komitmen. Baik menabung je kalau nakkan apa-apa. Well, itu salah satu pendapat yang mek rasa mek perlu betulkan. Bukan salah, mungkin tak semua benda kita boleh menabung dan beli apa  yang kita mahu. Kalau nakkan telefon mungkin, menabung adalah jalan terbaik. Tapi kalau nak beli aset? Menabung tahun ni dapat 10K, tapi tanah 20k. Simpan lagi tahun depan dah cukup 20K, tapi tanah tahun depan dah bukan 20K, mungkin dah 25K. 

Nak tak nak pinjaman adalah satu tempat untuk korang dapat tambahkan aset yang korang perlukan. Rata-rata yang mek tanyakan, nak buat apa dengan pinjaman ni :

~Beli tanah
~Sambung bahagian rumah
~Nak selesaikan loan yang ada, nak satu komitmen sahaja
~Simpanan 10 tahun dalam akaun pelaburan

Bagi mek, ini bagi mereka yang nampak 'keistimewaan' pinjaman. Kalau yang tak nampak memang dia akan kecam habis. Tapi tak kisah, golongan itu ada 20% sahaja. Semoga mereka lebih terbuka dengan entry mek kali ini. Jangan lupa untuk whatsapp mek kalau nak apply pinjaman dengan BSN 01117850280 .


Korang ada mohon untuk buat pinjaman tak? Mek setakat ni ada pinjaman kenderaan sahaja atas faktor komitmen. Antara faktor lain adalah takada perkara penting yang mek nak pakai duit. Kalau nak buat rumah, atau nak tambah harta memang elok sangat buat pinjaman peribadi. Pinjaman yang memberi pulangan yang besar kepada kita. Jadi, siapa buat pinjaman untuk tambah harta? Komen sikit ❤


Sekian ..


#LOANPDRM
#LOANBSN
#BSNFORYOU

8 comments

  1. x lepas nak buat loan di BIMB awal thn lalu..huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ,,.,KISAH NYATA ,
      Aslamu alaikum wr wb..Allahu Akbar, Allahu akbar, Allahu akbar
      Bismillahirrahamaninrahim,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang property rumah tangga dan mencapai kesuksesan yang luar biasa, mobil rumah dan fasilitas lain sudah saya miliki, namun namanya cobaan saya sangat percaya kepada semua orang, hingga suaatu saat saya ditipu dengan teman saya sendiri dan membawa semua yng saya punya, akhirnya saya menaggung utang ke pelanggan saya totalnya 470 juta dan di bank totalnya 800 juta , saya stress dan hamper bunuh diri anak saya 2 orng masih sekolah di smp dan sma, istri saya pergi entah kemana dan meninggalkan saya dan anakanaknya ditengah tagihan utang yg menumpuk, demi makan sehari hari saya terpaksa jual nasi bungkus keliling dan kue, ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman dan bercerita kepadanya, Alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya, dulu katanya dia juga seperti saya stelah bergabung dengan KI JAMBRONG hidupnya kembali sukses, awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi selama satu minggu saya berpikir dan melihat langsung hasilnya, saya akhirnya bergabung dan menghubungi KI jambrong di No 0853-1712-1219. Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari Astagfirullahallazim, Alhamdulilah Demi AllAH dan anak saya, akhirnya 5M yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kini saya kembali sukses terimaksih KI JAMBRONG saya tidak akan melupakan jasa AKI. JIKA TEMAN TEMAN BERMINAT, YAKIN DAN PERCAYA INSYA ALLAH, SAYA SUDAH BUKTIKAN DEMI ALLAH SILAHKAN HUB AKI JAMBRONG DI 0853-1712-1219. (TANPA TUMBAL/AMAN).

      ANDA JUGA BISA BERKONSULTASI MASALAH LAIN SEPERTI : TOGEL,PELARIS,SANTET,TUYUL,PERCINTAAN/ASMARA ATAU MASALAH GAIB LAINNYA.
      INI TIDAK AKAN BERHASIL TANPA ADA KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN DALAM DIRI ANDA SENDIRI

      Catatan: satu kata sudah cukup untuk orang bijak dan terima kasih banyak atas bacaan kesaksian dan kabar baik saya
      Tuhan memberkati kalian semua!

      Delete
  2. untung orang kerja PDRM ni dapat buat loan dengan BSN

    ReplyDelete
  3. Nama saya Yodika Roni, saya pemilik bisnis dan saya ingin menggunakan media ini untuk menyarankan semua orang untuk berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman Internet karena banyak pemberi pinjaman Internet di sini palsu dan mereka hanya berbagi cerita untuk mencuri uang Anda. Bisnis saya menderita karena saya tidak punya uang untuk berinvestasi untuk membuat bisnis saya besar sehingga saya dapat menghasilkan lebih banyak keuntungan dan juga memiliki cabang lain. Jadi, saya memutuskan untuk pergi ke bank saya untuk meminta pinjaman tetapi saya ditolak karena saya tidak memiliki jaminan yang diperlukan bank.
                      Jadi, saya akan melalui internet dan saya melihat begitu banyak cerita bagus tentang bagaimana mereka mendapat pinjaman dan mereka memasukkan email untuk dihubungi, jadi, saya memutuskan untuk mencoba jika saya dapat meminjam dari mereka dan saya menghubungi salah satunya. Saya diminta untuk mengirimkan semua dokumen saya dan mereka meminta saya membayar untuk menerima pinjaman, saya membayar total Rp14.000.000 dan saya tidak menerima pinjaman. Dan begitulah hidup saya berubah dari buruk menjadi yang terburuk. bisnis saya berada di garis hancur dan saya berpikir untuk mengambil hidup saya karena tidak ada yang menarik minat saya lagi.

    Tetapi dalam semua yang terjadi pada saya, saya masih berdoa kepada Allah untuk menyelamatkan saya dari masalah ini yang saya telah menempatkan diri ke dalam, saya berdoa kepada Allah setiap hari karena hanya Allah sendiri yang dapat mengubah situasi saya.
    Minggu lalu hari Senin, setelah saya melaporkan apa yang terjadi pada saya kepada polisi, saya pergi untuk memeriksa situs web di mana saya melihat pos wanita yang mencuri uang saya, saya melihat sebuah pos oleh Ny. Sarah Ward yang mengatakan bahwa setiap perusahaan pinjaman tanpa situs web perusahaan legal adalah palsu dan mereka bukan pemberi pinjaman. Saat itulah saya menyadari bahwa saya yang membuat kesalahan dan saya seharusnya tidak menghubungi wanita yang mencuri uang saya atas nama perusahaan pinjaman karena mereka tidak memiliki situs web, itu hanya email yang saya lihat.

    Jadi, saya memutuskan untuk mengunjungi situs web pos oleh Ny. Sarah Ward yaitu: www.24hoursfinance.org
    Saya memeriksa situs web dan saya menemukan bahwa itu nyata, jadi, saya mengajukan pinjaman dari perusahaan dan mereka mengirimi saya syarat yang saya setujui. Setelah persetujuan pinjaman saya, saya diminta untuk mengirimkan rincian bank saya yang saya lakukan. Saya baru saja di rumah saya dan saya menerima pemberitahuan dari bank saya bahwa akun saya telah dikreditkan dengan pinjaman saya. Saya sangat bahagia dan saya berjanji kepada Allah bahwa saya harus mengambil waktu saya untuk membagikan cerita ini sehingga orang lain dapat diselamatkan dari tangan para lender yang buruk itu.
    Saya ingin Anda yang membaca cerita saya untuk menghubungi 24HOURSFINANCE jika Anda membutuhkan pinjaman sehingga Anda tidak akan kehilangan uang Anda kepada para pencuri itu. .
                     Jadi, saya menggunakan kesempatan ini untuk memberitahu semua orang dari Indonesia dan negara lain yang tepat untuk membaca cerita saya dan dia perlu pinjaman untuk menghubungi 24HOURSFINANCE Situs web melalui: www.24hoursfinance.org
    Anda masih dapat menghubungi mereka melalui email: 24hoursfinance.org@gmail.com
    Anda dapat Menghubungi mereka di Whatsapp melalui: +1 (929) 251-1654

     jika Anda memerlukan informasi lebih lanjut dari saya, maka jangan ragu untuk menghubungi saya melalui Email: yodikaroni@gmail.com
    Sekali lagi terima kasih atas semua telah membaca ceritaku, dan tolong bagikan ceritamu setelah menerima pinjamanmu dari 24HOURSFINANCE sehingga orang lain dapat diselamatkan dari tangan para pemberi pinjaman jahat itu dan semoga Allah terus memberkati kita semua dan memberi kita umur panjang dan kemakmuran.

    ReplyDelete
  4. Hello Everyone, Saya Berharga dengan nama dan saya tinggal di Texas Amerika Syarikat, saya ingin bercakap mengenai kebaikan Tuhan dalam hidup saya selepas berbulan-bulan berusaha mendapatkan pinjaman di internet dan telah ditipu sehingga saya menjadi terdesak mendapat pinjaman daripada peminjam sah dalam talian. Tetapi seperti yang Allah akan memilikinya, saya melihat komen daripada rakan bernama Henry dan dia bercakap mengenai syarikat pinjaman legit ini di mana dia mendapat pinjaman dengan cepat dan mudah tanpa apa-apa tekanan sehingga dia memperkenalkan saya kepada seorang wanita bernama Puan Olivia Scarlett yang mengawal firma yang dipanggil syarikat pinjaman Olivia Scarlett, Jadi saya memohon sejumlah pinjaman ($ 170,000.00USD) dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, jadi pinjaman itu telah diluluskan dan dimasukkan ke dalam akaun bank saya kurang dari 24jam, itulah bagaimana saya dapat dapatkan pinjaman saya untuk memastikan perniagaan yang patah saya berjalan dan juga untuk membayar bil saya jadi saya menasihatkan semua orang yang berminat untuk mendapatkan pinjaman cepat dan mudah untuk menghubungi beliau sekarang di e-mel: oliviascarlettloanfirm@gmail.com Atau WhatsApp: + 19292227999 untuk mendapatkan apa-apa jenis pinjaman yang anda perlukan hari ini, terima kasih kerana anda membaca kesaksian terbesar dalam hidup saya. Merry Christmas dan Tahun Baru yang makmur.

    ReplyDelete
  5. Halo,
    nama saya Julia Simon, saya adalah korban penipuan di tangan pemberi pinjaman palsu. Saya telah kehilangan sekitar $ 45.000,00 karena saya membutuhkan modal besar $ 200.000,00. Saya hampir mati, saya tidak punya tempat untuk pergi. Bisnis saya hancur dan dalam proses itu saya kehilangan putra saya. Saya tidak tahan lagi dengan hal ini. pada Januari 2017, teman saya memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Ny. Augusta Ibramhim, yang pada akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman di perusahaan pinjaman tempat dia bekerja. Ibu yang baik, Augusta Ibramhim, saya ingin menggunakan kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih dan semoga Tuhan melanjutkan untuk memberkatimu. Saya juga ingin menggunakan kesempatan ini untuk menasihati sesama orang Indonesia bahwa ada banyak scammer di luar sana, jadi jika Anda memerlukan pinjaman, dan ingin mendapatkan pinjaman dengan cepat, hanya mendaftar melalui Mrs Augusta Ibramhim dan Anda dapat menghubunginya melalui email: (augustaibramhim11 @ gmail.com). Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya: (juliasimon460@gmail.com). jika Anda memiliki keraguan. tolong dia satu-satunya orang yang bisa diandalkan dan dapat dipercaya.

    LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI A LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI

    Halo,
    nama saya Julia Simon, saya adalah korban penipuan di tangan pemberi pinjaman palsu. Saya telah kehilangan sekitar $ 45.000,00 karena saya membutuhkan modal besar $ 200.000,00. Saya hampir mati, saya tidak punya tempat untuk pergi. Bisnis saya hancur dan dalam proses itu saya kehilangan putra saya. Saya tidak tahan lagi dengan hal ini. pada Januari 2017, teman saya memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Ny. Augusta Ibramhim, yang pada akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman di perusahaan pinjaman tempat dia bekerja. Ibu yang baik, Augusta Ibramhim, saya ingin menggunakan kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih dan semoga Tuhan melanjutkan untuk memberkatimu. Saya juga ingin menggunakan kesempatan ini untuk menasihati sesama orang Indonesia bahwa ada banyak scammer di luar sana, jadi jika Anda memerlukan pinjaman, dan ingin mendapatkan pinjaman dengan cepat, hanya mendaftar melalui Mrs Augusta Ibramhim dan Anda dapat menghubunginya melalui email: (augustaibramhim11 @ gmail.com). Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya: (juliasimon460@gmail.com). jika Anda memiliki keraguan. tolong dia satu-satunya orang yang bisa diandalkan dan dapat dipercaya.

    ReplyDelete
  6. saudara-saudara

    Saya di sini untuk bersaksi tentang kebaikan Allah dalam hidup saya dan bagaimana saya diselamatkan dari tekanan finansial karena bisnis saya sedang menurun dan keluarga saya dalam keadaan asulit sehingga kami bahkan tidak dapat membayar uang sekolah untuk anak-anak, karena kepahitan mengambil alih hatiku
    Suami saya juga menggagalkan karena kami menjalankan bisnis keluarga di (Surabaya, Jawa Timur) dimana kami jadi bingung suami saya mencoba untuk mendapatkana pinjaman dari bank dia menolak pinjaman jadi dia online mencari pinjaman karenaa dia ditipu oleh sone imposters online yang menjanjikan kepadanya pinjaman dan mengatakan harus membayar biaya untuk mendapatkan pinjaman sehingga husbank saya meminjam uang dari teman-temannya untuk membayar biaya maka mereka meminta biaya lagi dengan beberapa alasan dia harus pergi dan meminjam dari saudaranya di (Bekasi) untuk memastikan dia mendapatkan pinjaman setidaknya untuk membi/aayai kebutuhan keluarga dan setelah dia membuat biaya, dia diminta untuk membayar lagi dengan alasan tertentu, hal ini membuat keluarga kelaparan meningkat sehingga kami harus mengumpulkan makanan dari tetangga dekat kami. dan selama berbulan-bulan kami menderita dan bisnis ditutup untuk sementara waktu
    Jadi satu sore yang setia sekitar pukul 14:00 tetangga dekat ini menelepon saya dan mengatakan bahwa dia akan mendapatkan pinjaman dari perusahaan pinjaman secara online sehingga jika dia mendapatkan pinjaman, dia akan mengenalkan saya ke perusahaan tersebut sehingga kami pergi ke ATM bersama-sama dan Memeriksa pinjaman itu tidak ada sehingga kami menunggu sekitar 30 menit kemudian kami mendapat peringatan di teleponnya dari banknya bahwa dia telah menerima monney di akunnya sehingga kami memeriksa saldo rekeningnya dan lihatlah 300 juta kepadanya sebagai pinjaman
    Segera saya berteriak di depan umum sambil menangis dan pada saat itu yang bisa saya pikirkan adalah jika saya dengan jumlah seperti itu, masalah saya berakhir, jadi kami pulang ke rumah saya tidak memberi tahu suami saya, dari 1 juta dia memberi saya saya membeli beberapa bahan makanan di rumah dan berlangganan dan tetangga saya dan saya meminta pinjaman kepada perusahaan karena dia memberi saya pedoman sehingga kami mengikuti prosesnya karena prosesnya sama sehingga setelah semua prosesnya, rekan-rekan saya diberi pinjaman oleh saya
    ONE BILLION RISING FUND (onebillionrisingfund@gmail.com)
    BBM: D8E814FC

    Anda juga bisa mendaftar sekarang dan menyelesaikan masalah keuangan Anda
    Saya berbagi cerita ini karena saya tahu bahwa begitu banyak orang di luar sana memerlukan bantuan keuangan dan perusahaan akan membantu Anda
    Gmail saya adalah

    Ratu Efendi Lisa
    efendiqueenlisa@gmail.com

    ReplyDelete