KAKITANGAN PDRM, JOM BUAT LOAN ! BSN BAGI RATE SPECIAL PUNYA UNTUK KAKITANGAN PDRM

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek dan tak lupa juga kepada mereka yang searching mengenai info entry ini ..

Membuat keputusan untuk mengambil satu-satu pembiayaan mungkin akan difikir lebih sepuluh kali oleh seseroang individu kerana bukan sahaja jumlah pinjaman menjadi paling utama malah bayaran bulanan juga perlu dikaji dan ditilik sebaik mungkin. Kalau silap percaturan, setiap bulan dapat gaji, hangus semuanya.


#LOANPDRM
#LOANBSN

Bila berada di dalam sektor perbankan, mek 'agak' berpengetahuan dalam tujuan orang ramai dalam mencari satu-satu pembiayaan antaranya mereka perlukan rate yang paling rendah. Rate paling rendah ini akan membantu para peminjam untuk membayar bulanan dengan kadar yang rendah. Seperkara lagi mereka akan bertanyakan tentang kadar terapung atau kadar tetap. Jadi, jom mek ceritakan apa yang istimewa di BSN dalam soal pembiayaan.

KADAR TERAPUNG VS KADAR TETAP



#LOANPDRM
#LOANBSN

Kadar terapung, satu kadar yang mana korang kena bersiap-sedia dengan perubahan rate. Contoh, rate sekarang korang mohon adalah 3.45%. Untuk kadar terapung, ianya tidak berubah pada setiap hari, bahkan bukan setiap bulan. Untuk kadar terapung ianya akan berubah pada mungkin 4 hingga 6 tahun sekali. Perubahan pula bukan sehingga naik 1%. Ianya mungkin akan menjadi tolak tambah sebanyak 0.02% (bergantung kepada arahan BNM). Ada sesetengah pelanggan nak buat pinjaman tapi tak nak yang terapung sebab katanya akan meningkat jumlah bayaran bulanan. Bila mek bertanyakan para pegawai yang dah terlatih dalam hal ini, kalau meningkat pun dalam RM5 hingga RM10. Tak pernah dalam sejarah meningkat sehingga RM50. Jadi, kenapa perlu risau?

Kadar tetap. Tetap sampai ke sudah. Walaupun ekonomi tak cantik walaupun ekonomi baik tetap dengan rate yang ditandatangani pada hari kelulusan pinjaman. Contoh, kalau hari ni rate untuk pinjaman adalah 3.45%, maka sehingga habis tempoh pinjaman ianya tetap 3.45%. Rate ini tidak akan terkesan dengan perubahan rate yang digazetkan oleh BNM.

Jelas tak? Kalau tak jelas boleh bertanya diruangan komen atau boleh whatsapp mek 01117850280 .

RATE RENDAH UNTUK PDRM



#LOANPDRM
#LOANBSN

Sempena dengan polis lancarkan 50% diskaun untuk bayaran balik saman untuk semua jenis kenderaan, BSN juga nak tawarkan kepada semua anggota PDRM yang mana abang-abang dan kakak-kakak polis boleh buat pinjaman dengan BSN dengan kadar istimewa iaitu 3.45%. Untuk PDRM, BSN telah meletakkan semua kadar adalah terapung untuk mereka. Jadi, kalau ada yang berkenan nak cuba kira kelayakan pinjaman, boleh hubungi mek 01117850280 . Tambahan info, kempen ni akan berkahir pada 31 Disember 2018. Last slip gaji yang boleh diterima adalah Disember 2018. Kena cepat. Cuba kira dulu dapat berapa, rasa sesuai dengan jumlah dan komitmen bulanan, kita proceed untuk tandatangan perjanjian pula.

'ROLLING' DUIT PINJAMAN



#LOANPDRM
#LOANBSN

Mek akui, ada juga mek terima daripada orang ramai, lebih-lebih lagi komentar di blog, FB dan juga IG. Mek, buat apa nak pinjam duit. Daripada takada hutang jadi ada hutang. Daripada takada komitmen jadi ada komitmen. Baik menabung je kalau nakkan apa-apa. Well, itu salah satu pendapat yang mek rasa mek perlu betulkan. Bukan salah, mungkin tak semua benda kita boleh menabung dan beli apa  yang kita mahu. Kalau nakkan telefon mungkin, menabung adalah jalan terbaik. Tapi kalau nak beli aset? Menabung tahun ni dapat 10K, tapi tanah 20k. Simpan lagi tahun depan dah cukup 20K, tapi tanah tahun depan dah bukan 20K, mungkin dah 25K. 

Nak tak nak pinjaman adalah satu tempat untuk korang dapat tambahkan aset yang korang perlukan. Rata-rata yang mek tanyakan, nak buat apa dengan pinjaman ni :

~Beli tanah
~Sambung bahagian rumah
~Nak selesaikan loan yang ada, nak satu komitmen sahaja
~Simpanan 10 tahun dalam akaun pelaburan

Bagi mek, ini bagi mereka yang nampak 'keistimewaan' pinjaman. Kalau yang tak nampak memang dia akan kecam habis. Tapi tak kisah, golongan itu ada 20% sahaja. Semoga mereka lebih terbuka dengan entry mek kali ini. Jangan lupa untuk whatsapp mek kalau nak apply pinjaman dengan BSN 01117850280 .


Korang ada mohon untuk buat pinjaman tak? Mek setakat ni ada pinjaman kenderaan sahaja atas faktor komitmen. Antara faktor lain adalah takada perkara penting yang mek nak pakai duit. Kalau nak buat rumah, atau nak tambah harta memang elok sangat buat pinjaman peribadi. Pinjaman yang memberi pulangan yang besar kepada kita. Jadi, siapa buat pinjaman untuk tambah harta? Komen sikit ❤


Sekian ..


#LOANPDRM
#LOANBSN
#BSNFORYOU

2 comments