SUSU FERNLEAF KEBAIKAN UNTUK MEREKA YANG MENCARI 100% KHASIAT

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..

Fernleaf, bukan satu jenama yang asing lagi untuk kita rakyat Malaysia. Dah bertahun-tahun di dalam pasaran, memang terbukti permintaan di Malaysia agak tinggi bagi produk Fernleaf. Terbaharu, Fernleaf ada melancarkan yogurt mereka dengan pelbagai perisa untuk kita semua nikmati. Tapi bukan hal itu yang mek nak bagitahu pada entry kali ni. Kali ni nak share tentang ilmu lain.

Kita semua tahu yang setiap produk tenusu memberi khasiat mereka yang tersendiri. Masing-masing membekalkan tenaga, kalsium serta beberapa vitamin untuk kita terus kekal sihat. Pengambilan susu atau produk tenusu juga memang disarankan setiap hari untuk kelansungan kesihatan. Cuma bila dah banyak produk tenusu, macam pening pulak nak pilih yang mana. Korang kena bijak okei.

KEBAIKAN DARIPADA MAKANAN ASAS LEMBU


#FERNLEAFUHT
#100MMMMM

Lembu yang berhitam putih tompok-tompok manis sado ni memang sinonim sangat dengan gelaran Lembu New Zealand. Di Malaysia ni jarang atau tak pernah lagi tengok Lembu New Zealand ni dikorbankan. Makna kata, Lembu New Zealand ni sesuai beriklim sejuk. Sesuai la dengan kulit putih gebunya tu, kan. Tapi ada seperkara lagi yang membuatkan mereka lebih sesuai di New Zealand.


#FERNLEAFUHT
#100MMMMM

Kenapa produk Fernleaf diangkat menjadi pilihan utama adalah kerana makanan asas bagi lembu-lembu mereka, iklim dan juga alam sekitar tempat ternakan dan pemerahan susu dijaga dengan baik. Dijaga dengan baik itu bermaksud kualiti yang dibekalkan kepada lembu susu mereka bukan yang calang-calang gred. Gred yang dibekalkan adalah yang terbaik di New Zealand, seiring dengan iklim.


#FERNLEAFUHT
#100MMMMM

Lembu susu Fernleaf ini dibebaskan untuk meragut rumput di mana mereka suka tapi dalam kawasan ladang rumput milik Fernleaf. Tujuan mereka buat macam tu supaya lembu-lembu dapat kenyangkan perut dan dapat nutrisi sebaik mungkin untuk menghasilkan susu bagi tujuan komersil. Korang pun tahu kalau nak export kepada seluruh dunia, berapa gallon nak kena hasilkan untuk meet target.


#FERNLEAFUHT
#100MMMMM

Disebabkan beberapa point utama di atas tadi maka tidak sangsi lagi produk Fernleaf membekalkan kita 100% khasiat yang tentunya berguna kepada tubuh badan kita. Terlebih lagi keperluan kalsium untuk tulang-temulang. Pengambilan susu ini tidak terhad kepada kanak-kanak sahaja, orang dewasa dan yang lanjut usia juga perlu ambil produk tenusu supaya tulang dan gigi kita tidak mudah rapuh.

NUTRISI UNTUK KESAYANGAN


#FERNLEAFUHT
#100MMMMM

Since Amani dah pandai meminta air lain selain daripada air putih, mek kena pandai juga buat silap mata kepada anak-anak supaya mereka tak tantrum di kedai makan terutamanya. Potong mood nanti. Jadi, mek akan bekalkan Fernleaf kotak setiap kali kami makan di luar. So dia akan behave dan tidak meminta air orang dewasa sebagai minuman. Dengan kebaikan yang ada mek yakin ini yang terbaik.


#FERNLEAFUHT
#100MMMMM

Dah kalau kakak minum air kotak, takkan adik nak tengok je, kan? So kena bekalkan dua kotak setiap kali keluar. Barulah tak berebut. Dan paling mek suka, minuman Fernleaf ni akan buat anak kita kenyang. Contoh kalau pergi mall, bukakan air kotak Fernleaf bila dah tiba waktu makan mereka. Barulah dapat shopping dengan tenang, kalau tak habis lah haru mood mummy kena kacau.


#FERNLEAFUHT
#100MMMMM

Dalam sebulan mek hanya ada lapan hari untuk buatkan mereka breakfast. Tapi kebanyakkan masa mek suapkan nasi sahaja. Apa yang mek telan, itu lah yang mereka makan. But sure dalam lapan hari, akan ada dua atau tiga kali mek bagi mereka sarapan ala orang putih yakni cereal with Fernleaf. Satu sebab mudah teramat dan dua nutrisi yang ada dalam kedua campuran ini memang awesome!


#FERNLEAFUHT
#100MMMMM

Bila dapat makan cereal dan Fernleaf, berselera juga tengok mereka makan. Mungkin sebab di sekolah Amani ada menu ni jadi bila hidangkan macam ni selalu dia akan cakap 'school pun ada ni jugak. Kakak suka makan macam ni.' Bukan setakat kakak, mummy dengan papa pun suka jugak sebab susu full cream Fernleaf buat kita rasa kenyang dan sedap sangat dihidang sejuk peti ais.


#FERNLEAFUHT
#100MMMMM

Amani memang hirup sampai habis la susu dalam mangkuk. Kalau Amzar banyak yang tumpah daripada masuk dalam mulut. Biasalah, budak setahun baru nak belajar makan dengan sudu. Lepas makan mesti mek tanya, 'bie kenyang tak?' and dia angguk. Sebagai ibu mek boleh tengok dia punya kenyang melalui permintaan susu. Kalau dia boleh tidur tanpa susu dalam botol, betul lah kenyang.



#FERNLEAFUHT
#100MMMMM

Seperti yang mek beritahu di atas tadi, kepercayaan mek kepada Fernleaf agak tebal dengan kualiti terpelihara yang mereka betul-betul jaga. Spouse mek pun dalam bidang ternakan jadi bila sebut Fernleaf katanya ladang mereka memang antara yang terbaik dan sering dijadikan contoh dan tempat kajian bagi produk tenusu. Di Malaysia juga ada beberapa tempat mengambil model ladang mereka.


#FERNLEAFUHT
#100MMMMM

Setakat perkenalan mek dengan Fernleaf, mek suka dengan produknya. Cheese dan juga yogurt antara lain yang mek beli untuk dimakan bersama seisi keluarga. Yang penting apa yang mek hidangkan kepada kesayangan mek adalah makanan yang berkhasiat serta sedap. Dan mek nak ajak korang untuk sama-sama menikmati kebaikan daripada Fernleaf ini untuk kesayangan korang pula.

**********

Korang mesti dah cuba produk Fernleaf ni kan? Apa pendapat korang? Ada komen untuk penambahbaikan? Boleh drop di bahagian komen. Nak juga tahu produk tenusu pilihan korang yang mana. Please share ye ❤


Sekian ..


Jangan lupa like dan follow FB MEK
Jangan lupa like dan follow IG MEK


#FERNLEAFUHT
#100MMMMM

5 comments

  1. kena try lah makan dengan bijirin tu

    ReplyDelete
  2. Hai,
    jemput join segmen saya!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/10/update-segmen-saya-nak-buku-free-by-cuya.html

    ReplyDelete
  3. Paling suka yg perisa choc. Sedap

    ReplyDelete
  4. Tak pernah makan dengan bijirin lagi susu ni

    ReplyDelete