SUSU SUFFY UNTUK SI BIJAK MAMA

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..

Semua mak-mak memang pentingkan KUALITI dan KANDUNGAN susu untuk diberikan kepada anak-anak. Memang sebolehnya nak continue breastfeeding sehingga anak mencapai usia 2 tahun tapi untuk Amani, tertewas seawal usia 5 bulan dan Amzar masih lagi ongoing breastfeeding cuma tidak fully. Kekangan masa memang menjadi punca utama mek untuk beralih kepada susu formula.

Tipu kalau kata nak pilih susu anak ni, main beli je tengok rating iklan tertinggi. Tidak semudah itu sebab kena fikir tentang CONSTIPATION jika susu tidak sesuai. NUTRISI dalam susu jugak perlu diambil kira sebab anak-anak sedang menjalani proses TUMBESARAN. Paling utama, kandungan DHA yang boleh membantu PERKEMBANGAN OTAK anak-anak.

BRANDING TAGLINE


Dengan TAGLINE 'MEMBINA GENERASI BERAKHLAK' menarik minat mek untuk mencuba SUSU SUFFY ni. Macam mek cakap tadi, pilih susu bukan berdasarkan rating iklan tapi pada ISI KANDUNGANNYA. Setiap mak mesti nak anak dia BERAKHLAK BAIK. Macam mana nak bagi AKHLAK BAIK. Adakah cukup melalui TELADAN semata?

FORMULA SUFFY

 

Formulated dengan B3 iaitu BRILLIANT, BOOST dan BALANCE - ini lebih menyakinkan para ibu untuk bekalkan SUSU SUFFY ni kepada anak-anak. BRILLIANT adalah untuk PERKEMBANGAN OTAK. BALANCE adalah untuk KELENGKAPAN NUTRISI dan BOOST adalah untuk TINGKATKAN SISTEM PENGHADAMAN. So no worries dah untuk tukar susu formula kepada anak-anak.

CARA PENYEDIAANPENYEDIAAN SUSU SUFFY sama juga seperti susu formula lain. AIR SUAM bersuhu 45c adalah DIGALAKKAN kerana ianya takkan MEMBUNUH NUTRISI yang ada dalam kandungan susu. Kalau boleh, letak air ke dalam botol terlebih dahulu sebelum meletakkan SUSU SUFFY ke dalam botol / cawan. Goncang / stir sehingga larut dan siap !

CONTACT SUFFYKorang yang nak dapatkan SUSU SUFFY boleh sahaja TENGOK SINI sebab setiap NEGERI ada WAKIL PENJUAL SUSU SUFFY. Untuk dapatkan stok SUSU SUFFY takkan menjadi masalah kepada kita semua. Korang jugak boleh call 05-5252992 untuk bertanyakan apa sahaja soalan berkaitan SUSU SUFFY atau emel je ke admin@suffy.com.my 
Korang juga boleh like dan follow :

TESTIMONI ANAK-ANAKAlhamdulillah setakat anak-anak mek consume SUSU SUFFY ni tak ada masalah dalam CONSTIPATION. Diaorang pun nampak aktif dan semakin pandai KREATIF-kan mainan mereka. Kalau dulu tahu LEGO tu untuk lekat sesama sendiri, sekarang boleh combine permainan LEGO dan PONY. On going process mek harap semuanya akan memberi kesan positif kepada anak-anak kita.

Korang yang dah bagi SUSU SUFFY dekat anak, ada perkhabaran apa-apa tak? Mohon share dekat komen ye ❤


Sekian ..

3 comments