SUSU DUTCH LADY PACKAGING BARU 5 KALI LEBIH DHA

Salam alaikum sahabat blogger mek ..

Bila dah ada anak ni, asal SUSU beriklan di TV je mesti kena tonton. Kalau dulu, tengok sekali lalu macam tu je la. Yela, apa pentingnya nak tahu pasal SUSU budak-budak. Tapi bila dah beranak pinak, kena ambik tahu SUSU apa yang elok dan sesuai dengan anak kita. Tak semuanya sesuai dengan anak. Kadang ok, kadang sembelit.

Tahu tak korang yang setiap SUSU yang diluluskan berlainan dia punya NUTRISI dan juga kandungan DHA? Semasa naif dulu mek pun ingat macam tu la. Tapi bila dah start ambik tahu, apa beza susu mahal dan susu yang lower cost, baru tahu KANDUNGAN yang berbeza. Dan KANDUNGAN tu lah yang boleh diterima oleh anak kita atau tak.

SUSU DUTCH LADY TRADISI TURUN TEMURUN


DUTCH LADY telah lama wujud semenjak 1871 tapi mek tak pasti tahun berapa DUTCH LADY masuk pasaran Malaysia. Tapi disebabkan SUSU LEMBU terbaik adalah berasal daripada FRIESLAND somewhere in UTARA HOLLAND, jadi tidak salah lagi kalau semenjak daripada dulu lagi mak-mak percaya pada DUTCH LADY. Tapi SUSU DUTCH LADY masa kini dah pun berkembang di beberapa negara yang sesuai dengan spec asal DUTCH LADY. Bukan setakat untuk kanak-kanak je PRODUK DUTCH LADY malah untuk kita yang dewasa ni pun ada. Mek dengan spouse memang akan ada FRESH MILK sebagai stok untuk kami berdua. Kadang untuk minum, kadang untuk masak. Tapi kebanyakkan adalah untuk minum. 

DIPERKAYA DENGAN 5 KALI LEBIH DHA


Mak-mak mesti nak anak semua bijak pandai, kan? Sesetengah mak-mak berpendapat, kalau tak minum yang DHA tinggi pun elok je budak tu pandai. Yang penting kena ajar budak tu untuk faham pembelajaran. Tapi tahu tak mak-mak yang setiap anak kita berbeza keupayaan? Maksud mek, tahap kefahaman mereka tidak sama. Jadi, dengan bantuan DUTCH LADY yang 5 KALI LEBIH DHA ni boleh membantu anak-anak dalam proses pembelajaran mereka. Bila mereka lebih cekap untuk memahami, lebih banyak perkara yang mereka boleh belajar. Bila mereka belajar, lebih banyak benda kreatif yang mereka boleh hasilkan. Mak-mak mana yang tak seronok bila tengok anak cepat memahami dan belajar, boleh melahirkan insan GENERASI MINDA KELAS PERTAMA.

KELENGKAPAN NUTRISI SEHARIAN ANAK-ANAK


Pengalaman mek sendiri, risau bila Amani memang suka minum SUSU je. Tak nak makan nasi, tak berminat nak makan apa-apa FOOD yang mek masakkan (banyak beli daripada masak). Amani bukanla tak makan terus tapi lebih kepada makan semulut atau dua, then dia tak nak dah. Mana la budak ni dapat NUTRISI. Bila pergi checkup dekat klinik, nurse cakap walaupun dia tak berapa nak makan SOLID FOOD, sebagai mak, mek perlu pilih susu yang cukup NUTRISI TUMBESARAN Amani. Bila bincang dengan spouse, SUSU apa yang paling sesuai untuk umur Amani dan Amzar, DUTCH LADY 123 adalah pilihan paling mesra buat kami berdua pada ketika ini. Maksud paling mesra adalah dengan HARGA dan juga BEKALAN NUTRISI yang diberikan dalam setiap hidangan.

PACKAGING BARU LEBIH MESRA PENGGUNA


Mek sedar akan perubahan PACKAGING ni bila mek ke TESCO dan tengok gambar budak tu dah lain. Warna BIRU masih lagi dikekalkan untuk packaging DUTCH LADY sebab bagi mek memang DUTCH LADY ni dah sinonim dengan warna biru macam tu. Bila pusing depan, rasanya DESIGN kali ini memang lagi MESRA PENGGUNA dengan dah siap-siap tulis untuk anak berumur berapa tahun. Kalau dulu kena pesan either nak CURIOUS atau nak EXPLORE. Ini boleh mengelakkan daripada tertukar sebab biasa ayah-ayah akan ingat umur anak then itu akan menyenangkan mereka daripada kena berfikir secara kreatif. Its more direct to the point. DESIGN baru ni jugak seiring la dengan masa kini, ye dak. DESIGN 2018 yang lebih urban.


Bagi mereka yang dah ada anak, atau anak sedara atau anak-anak kawan, diaorang minum susu apa? Boleh share dekat komen ye. Saje nak survey susu apa kanak-kanak minum sekarang ❤


Sekian ..

4 comments

  1. Adik dan kakak, dua2 minum dutch lady.. ini je yang serasi dengan mereka dan berbaloi dengan duit sha.. kikiki..

    ReplyDelete
  2. Packaging baru lebih cun dari yang lama.. SUka tgk.. Yg penting 5x DHA

    ReplyDelete