POK YA CONG CODEI SITI DI HATI

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..

Mek sorang je ke yang ternanti-nanti sekuel POK YA CONG CODEI ? Mek bet yang Kelatanese agak tertunggu-tunggu dan tak sabar bila iklan POK YA CONG CODEI SITI DI HATI akan dimainkan pada 30 Jun 2018 sempena Aidilfitri 1439H.


POK YA yang ingin merawat hati yang luka akibat ditinggalkan isteri, bernikah dengan anak kawannya sendiri. Senah yang tidak rela dengan perkahwinan ini, terpaksa menghadapi perkahiwnan POK YA yang kesembilan. Mampu kah POK YA mendapatkan cinta Senah dan melupakan Siti?

Masa iklan memang cerita ni duk tunjuk Senah je. Maksudnya, macam mana POK YA nak tolerate dengan Senah. Macam mana Rasid meraih balik cinta jandanya yang kini merupakan isteri kepada POK YA.

Bila dimainkan pada 30 Jun hari tu, mek merasakan cerita ni tak seiring dengan apa yang diiklankan. Yang iklan pasal bini baru, ingatkan cerita ni akan tunjuk macam mana POK YA nak deal dengan senah, nak bagi Senah sayang dia. Pasal nama tajuk SITI DI HATI tu fahamlah yang POK YA still tak boleh lupakan Siti walaupun kini dah ada Senah. Conflict gengster memang still ada dalam cerita POK YA CONG CODEI SITI DI HATI tapi tidak sehebat POK YA CONG CODEI yang pertama.

Bagi mek, rating cerita ni mek hanya bagi 2. Sebab dengan ending yang tetiba Bidan Jenah datang bagitahu yang Siti pregnant 2 minggu time Siti keluar daripada rumah POK YA. Habis macam tu je. Si Senah pun kena cerai and bakal rujuk balik dengan Rasid. Yang pasal gengster, berdamai macam tu je. Pendek kata, cerita ni tak seperti yang dibayangkan.

Korang yang dah tengok cerita ni, macam pulak dengan korang punya pandangan? Boleh share dekat komen nanti ❤


Sekian ..

9 comments

 1. mesti ada sambungan lagi tu..haha

  ReplyDelete
 2. tak pernah tgk pun cerita ni. tp tau pasal cong corde tu.

  ReplyDelete
 3. tak tengok pon cerito ni x dop astro RIA.. hii

  ReplyDelete
 4. Ala.. Tak tengoklah citer ini.. huhuhu

  ReplyDelete
 5. tak penah tahu ada cerita ni heee..

  ReplyDelete
 6. Karya yg agak berat dan realiti kehidupan.....banyak yg tersirat...

  ReplyDelete
 7. Suka sangat cerita arahan Sabri Yunus ni...

  ReplyDelete
 8. This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here keep up the good work ewapoker

  ReplyDelete