LAGU UNTUK PUTUS CINTA ; HATI YANG KAU SAKITI BY JUDIKA

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..

Hari tu dah share pasal LAGU PUTUS CINTA tapi hari ni nak kongsi jugak lagi pasal lagu PUTUS CINTA. Entah kenapa lagu yang PUTUS CINTA je yang menarik untuk dikongsi dengan korang semua. Bukan sebab hati tengah kacau ke apa, tapi bila radio mainkan lagu PUTUS CINTA je ada ler memori yang teringat. Tak kurang jugak memori mula-mula bercinta tapi takot korang muntah pulak. Hukhuk.

JUDIKA - AKU YANG TERSAKITI




Pernahkah kau merasa
Jarak antara kita
Kini semakin terasa
Setelah kau kenal dia

Aku tiada percaya
Teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita
Yang tak ingin ku akhiri

Kau pergi tinggalkanku

Tak pernahkah kau sadari
Akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu
Yang telah kau ingkari

Oh tuhan tolonglah aku
Hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia
walau tak bersama dia
       
Memang takkan mudah
Bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia

Tak pernahkah kau sadari
Akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu
Yang telah kau ingkari

Oh tuhan tolonglah aku
Hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia
walau tak bersama-sama dia
(walau tak bersama dia)

Oh tuhan tolonglah aku
Hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia
walau tak bersama dia

Bagi mek, lagu ni terjemahan perasaan dalam bentuk kata-kata. Sebab tu bagi mek kalau nak suka lagu sekalipun biar kena dengan lirik. Ada satu lagu yang tajuknya PERTAMA KALI by NISHA - muzik dan melodi dia elok tapi liriknya tu macam hmmmmm, dah tahu laki orang kau layan buat apa so setiap kali lagu tu dimainkan mek akan tukar channel radio. Bagi mek, mek tak support lagu kalau liriknya menjerumuskan kepada perkara yang boleh menyumbang kepada keruntuhan emosi, akhlak dan segala yang berkaitan.

Korang pulak macam mana? Suka dengan lagu sebab lirik atau sebab suka dengar melodinya? Nanti share pendapat korang dekat komen ye ❤


Sekian ..

4 comments

  1. Judika ni bijak kan...setiap nyanyian dia penuh dengan mesej...smapai dalam jiwa...(salam kenal dari blogger julia johari ye mek)

    ReplyDelete
  2. Lagu lagu Judika ni semua best! Wajib dengar. Heheh.

    ReplyDelete
  3. kadang-kadang layan juga lagu ni....salam singgah

    ReplyDelete