HIMPUNAN LAGU WORLD CUP DARI 1962 - 2018

Salam alaikum untuk semua readers blog mek ..

LAGU WORLD CUP DARI TAK LAHIR



Semalam bila duk cakap dengan spouse, kering betul idea nak update entry. Tetiba iklan FIFA WORLD CUP menjengah dekat TV. Spouse seia sekata suruh mek update pasal FIFA WORLD CUP. Macam mana mek nak tulis kalau bola pun mek tak ikuti. Bukan tak minat, minat tapi tak bersungguh. Tengok tapi 15 MINIT pertama aje. Keputusan nanti tengok dalam FB esoknya je. Fikir punya fikir, tersebut la dekat spouse yang lagu FIFA WORLD CUP tahun ni macam tak best. Yang 2014 punya best. Spouse pun bagi idea, tulis entry la pasal HIMPUNAN LAGU FIFA WORLD CUP daripada mula-mula kewujudan FIFA WORLD CUP. Gigih cari dekat YOUTUBE akhirnya jumpa. So korang jemput dengar ye. Ada jugak yang lagu mek tak sangka tu lagu untuk FIFA WORLD CUP.

LAGU FIFA WORLD CUP YANG MENJADI PILIHAN

Disebabkan semua gambar PITBULL mek cari dekat GOOGLE semuanya agak keberatan untuk dikongsi dalam blog mek, so mek tulis aje lah. Dalam banyak-banyak lagu FIFA WORLD CUP mek suka lagu WE ARE ONE sehinggakan mek jadikannya RINGTONE pada 2014. That time FIFA WORLD CUP dilansungkan ketika bulan PUASA. Memang best aje dengar bila orang call bangun SAHUR. Bagi mek, liriknya tu meng-UNITED kan semua NEGARA. Memang semua NEGARA berebut nak PIALA FIFA WORLD CUP tapi bila dengar lagu ni SEMANGAT tengok bola tu jadi lain. Menjurus untuk lihat sebagai PERLAWANAN dalam keadaan sihat. Tak beremosi lah senang cite. Plus melodinya yang agak rancak kena dengan jiwa mek. Kena jugak dengan game BOLA tu. 



Put your flags up in the sky (put them in the sky)
And wave them side to side (side to side)
Show the world where you're from
(Show them where you're from)
Show the world we are one (one love, life)
 
Ole ole ole ola
Ole ole ole ola
Ole ole ole ola
Ole ole ole ola
 
When the moment gets tough
You've got keep going
One love, one life, one world
One fight, whole world, one night, one place
Brazil, everybody put your flags
In the sky and do what you feel
 
It's your world, my world, our world today
And we invite the whole world, whole world to play
It's your world, my world, our world today
And we invite the whole world, whole world to play
 
Es mi mundo, tu mundo, el mundo de nosotros
Invitamos a todo el mundo a jugar con nosotros
 
Put your flags up in the sky
(Put them in the sky)
And wave them side to side (side to side)
Show the world where you're from
(Show them where you're from)
Show the world we are one (one love, life)
 
Ole ole ole ola
Ole ole ole ola
Ole ole ole ola
Ole ole ole ola
 
One night watch the world unite
Two sides, one fight and a million eyes
Full heart's gonna work so hard
Shoot, fall, the stars
Fists raised up towards the sky
Tonight watch the world unite, world unite, world unite
For the fight, fight, fight, one night
Watch the world unite
Two sides, one fight and a million eyes
 
Hey, hey, hey, força força come and sing with me
Hey, hey, hey, ole ola come shout it out with me
Hey, hey, hey, come on now
Hey, hey, hey, come on now
Hey, hey, hey, hey, hey
 
Put your flags up in the sky
(Put them in the sky)
And wave them side to side (side to side)
Show the world where you're from
(Show them where you're from)
Show the world we are one (one love, life)
 
Ole ole ole ola
Ole ole ole ola
Ole ole ole ola
Ole ole ole ola
 
Claudia Leitte, obrigado
 
É meu, é seu
Hoje é tudo nosso
Quando chega o mundo inteiro pra jogar é pra mostrar que eu posso
Torcer, chorar, sorrir, gritar
Não importar o resultado, vamos extravasar
 
Put your flags up in the sky
(Put them in the sky)
And wave them side to side (side to side)
Show the world where you're from
(Show them where you're from)
Show the world we are one (one love, life)
 
Ole ole ole ola
Ole ole ole ola
Ole ole ole ola
Ole ole ole ola


Korang ada lagu FIFA WORLD CUP yang korang suka tak? Share dekat bawah ye ❤


Sekian ..

3 comments

  1. Hahahaa... dah hampir lupa lagu world cup yang ni Mek tapi seriously Mrs. A pun suka jugak yang ni catchy.

    ReplyDelete
  2. Hihi, siyes tak penah amik tau sbb tak minat bola lansung weyh.

    ReplyDelete
  3. ada satu je lagu world cup yang kita suka tapi dah lupa dah tajuknya hehe

    ReplyDelete