TRIP UTARA 4 HARI 3 MALAM (PERLIS DAN LANGKAWI)

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..

Mac 2018 hari tu mek dan para admin team #bpt selamat mengadakan trip ke Perlis dan Langkawi. That time mek guna #TripUtara #UtaraKamiMaii . Kalau korang search dekat FB, ada la gambor-gambor kami. Hanya mek seorang sahaja yang dapat stay 4 hari 3 malam. Admin #bpt dapat 5 hari 4 malam. Tapi dont get in wrong. Mek dapat 4 hari sebab mek tak dapat cuti panjang. Mek dapat 3 hari sahaja.

Untuk entry kali ni, macam wrap up la. Tapi niat mek buat entry ni untuk mudahkan korang kalau-kalau korang nak buat tentatif / jadual pergerakan bila nak buat trip ke Utara. So feel free to read, okei ..

Day 1 ..

Bertolak ikut masa korang. Kalau dari Kelantan takes 8 jam (lebih kurang berhenti kencing / solat  / anak nak tengok bukit).


Day 2 ..


Day 3 ..


Day 4 ..


So mek sampai rumah around 12.00tghmlm kot. Sampai dekat Jeti Kuala Perlis pun jam 3.00petang. Alhamdulillah, pengalaman yang menyeronokkan dan yang penting dapat timba pengalaman dan ilmu. Memang bila dah buat trip macam ni, balik tu penat jugak nak gasak dengan entry tapi rasanya berbaloi dengan apa yang kita dapat during the trip. 

Mek mengalu-alukan untuk korang guna this tentatif dan jika perlu tambah la yang mana patut. Harap korang dapat manfaatkan entry mek kali ni ❤


Sekian ..

6 comments

  1. Alahai bestnya dapat pegi bercuti.. Akak nie memang payah nak dapat cuti sekarang...

    ReplyDelete
  2. dah lama ray tak jejak kaki ke sana.

    ReplyDelete
  3. rasa macam dah lama x berjalan. mcm berjalan dkt blog ni. hehehe

    ReplyDelete
  4. jauh tu perjalanan dari Kelantan nak ke Perlis.. memang sehari kena allocate untuk journey saja. lama tak pergi Langkawi.. suka tapi tak tahan panas ehe..

    ReplyDelete