TM WIFI STREAMYX PROMOTION MEI 2018

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..

Dah lama teringin nak pasang WIFI dekat rumah. Yela, walaupun blogger picisan sahaja tetap nak jugak update blog setiap hari, tetap nak jugak tengok PV setiap hari. Plus, nak jugak jenguk rakan blogger sekalian, apa yang korang update. Tapi tahu aje lah STREAMYX ni kalau tak promo harganya agak erkk sikit.

That day, sebenarnya call PA TM Kelantan, Pn Ema tu sebab nak tanya pasal boss dia aje. Alang-alang dah call, tanya la sekali 'STREAMYX takde promo ke sekarang?' Katanya ada ! Cepat-cepat mek tanyakan harga. So she sent me this.


Banyak jugak lerr yang bezanya. Yang pasti pilihan mestilah samada 4mbps atau 8mpbs.
Pilih punya pilih, bincang punya bincang, mek decide untuk ambik 4mpbs sahaja sebab tak nak komitmen melebihi RM100. Plus, untuk mek yang bertujuan blogging sahaja ni, dah cukup 4mbps.


Ini antara benefit yang korang dapat bila langgan STREAMYX. Panggilan TM ke TM adalah free sekarang. Untuk mobile RM0.10 setiap minit. Siapa yang ada WIFI dekat rumah, mesti ada fixed line TM kan? So boleh la korang nak bergayut sampai lebam.


Mek sign up hari RABU, KHAMIS esoknya dah datang pasang. Cepatkan? Service yang macam ini kita nak. Korang yang masih takde WIFI, kalau nak sign up STREAMYX, boleh contact Pn EMA di talian 0139800049
Bagi mek, time promo macam ni agak berbaloi untuk upgrade / langgan pakej STREAMYX.

Itulah cerita macam mana mek boleh dapat STREAMYX dah dekat rumah. Boleh la update blog jam 4 pagi. Kalau tak, semua kena pulun dekat office. Letih oii. Mana nak buat kerja hakiki lagi mana nak buat blog lagi. Plus, tulis entry kena tenang tak boleh bising. Hukhuk.

Korang dekat rumah ambik pakej apa? Berapa komitmen untuk internet korang sebulan? Mind to share ye ❤

PROMOTION TAMAT PADA 15 MEI 2018


Sekian ..

5 comments

  1. Apa ambik Streamyx... Upgrade terus ke UniFi... boleh dah terminate ASTRO tu...

    ReplyDelete
  2. Wah murahnya...ini yang terasa nak amik streamyx jugak tapi pakej unifi takde promo ke?

    ReplyDelete
  3. Tak sabar nak tunggu TM umumkan harga murah akhir tahun ni, takdela semput sangat nak membayar tiap bulan kan..

    ReplyDelete
  4. Alahai.. dah terlepas tarikh promotion.. kikiki..

    ReplyDelete