LAGU UNTUK PUTUS CINTA

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..

Siapa je yang tak pernah putus cinta, ye dak? Tapi mesti ada jugak golongan tak bercinta ni. Mungkin 0.1% je kot. Masa mek drive balik kerja hari tu, tetiba berkumandang ler satu lagu yang agak lama dah mek tak dengar. That song remind me to satu kes around 2011..

Back then, masih lagi hingusan. Masih lagi dalam jiwa remaja yang macam-macam (mix feeling). Mek ni muka je tua tapi kebudak-budakan tu tetap ada seiring dengan umur. So, pendek cerita, this song is how i broke up with him.

Kerispatih - Tapi Bukan Aku

Jangan lagi kau sesali keputusanku
Ku tak ingin kau semakin kan terluka
Tak ingin ku paksakan cinta ini
Meski tiada sanggup untuk kau terima
Aku memang manusia paling berdosa
Khianati rasa demi keinginan semu
Lebih baik jangan mencintai aku dan semua hatiku
Karena takkan pernah kau temui, cinta sejati

Berakhirlah sudah semua kisah ini
Dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma
Sebab rasa ku tlah mati untuk menyadarinya

Semoga saja kan kau dapati
Hati yg tulus mencintaimu
Tapi bukan aku

Berakhirlah sudah semua kisah ini
Dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma
Sebab rasa ku tlah mati untuk menyadarinya

Berakhirlah sudah semua kisah ini
Dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma
Sebab rasa ku tlah mati untuk menyadarinya
Sebab rasa ku tlah mati untuk menyadarinya

Tiap bait lagu ni memang mek maksudkan. Oh, cara mek sampaikan lagu ni kepada dia adalah melalui emel sebab that time mek dah tukar nombor phone. He cant reach me. The only way to contact with me is via email. So nak tak nak, nak bagi dia faham kita bagi lagu ni satu. Jawapan dia reply 'Sampai hati awak yang' tu je yang mek ingat then mek tak ambik port dah.

So korang yang dalam usaha untuk putus cinta, boleh guna lagu ni. Next time mek kongsi lagu lain pulak. Hihi.

Korang ada lagu masa putus cinta? Mind to share ❤


Sekian ..

5 comments

  1. one of my fav song until now :)

    jemput datang ke blog MB https://missbaybeeboo.blogspot.com/ dan join giveaway. TQ^^

    ReplyDelete
  2. putus cinta cari lagu naikkan semangat je, layan lagu cenggini makin leleh la cerita dia

    ReplyDelete
  3. Kenangan ;agu putus cinta takde.
    Lagu bercinta ada, lagu duet Deddy Dores dengan Mayang Sari tajuknya kalau tak salah 'Jangan Pisahkan' cia...cia..cia...

    ReplyDelete
  4. Kikiki.. Sempoilah mek.. Bagi laju nak suh faham ye..

    ReplyDelete