MENU UNTUK BERBUKA ; MINGGU KETIGA RAMADHAN

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek ..

Untuk entry kali ni, mek tak de gambar close up cuma mek boleh bagi cadangan menu untuk korang masak / beli untuk sesi iftar korang nanti.

Tanpa lengahkan masa korang ..


1. Tom Yam Putih Campur
2. Ikan Siakap Stim Limau
3. Sotong Celup Tepung
4. Kerabu Mangga
5. Ayam Bakar
6. Sayur Campur
5. Kerabu Rumpai / Kerabu Sarang

Ada lima menu untuk korang fikir-fikir mana yang terpaut / lidah rasa nak makan. Mek rasa semua menu yang mek cadangkan tu cukup simple dan mudah kot bagi korang nak buat. Kalau mek, mungkin lambat / rasa tak seperti yang digambarkan. 



Sebenarnya ni macam bukak puasa dengan family la cuma mek berbuka dekat rumah. Sebab mek ada anak kecik, kalau bukak dekat kedai kang nanti nak bergilir ramai pulak. Kalau dengan spouse je kejap aje la. Rasa bahagia dapat buka puasa dengan semua ahli keluarga walaupun hanya dengan parents. Alhamdulillah..

Korang kalau rasa nak open table dekat rumah, menu-menu ni pun boleh dijadikan hidangan untuk gathering. InsyaAllah ..

Korang ada menu lain tak? Kalau ada drop dekat komen ye ❤


Sekian ..

2 comments