Blog Popular dan Terbaik Malaysia MAC 2018

Salam alaikum untuk sahabat blogger mek ..

Blog Popular dan Terbaik Malaysia MAC 2018 ni adalah idea yang tercetus oleh admin team #bpt yang mana dengan cara ini kita boleh la kenal antara satu sama lain serta korang yang tak kenal lagi ahli team kami. Hidup dalam dunia blog ni kena bermasyarakat macam ni la, tak boleh nak pillar-pillar kan blogger. Maksud mek, semua macam kawan dan keluarga. Jangan saling nak kecam. Kalau nak kecam sekalipun, kecam dalam hati je. Sepanjang tempoh mek pegang tittle blogger since 2007, takde lagi permusuhan yang berlaku antara blogger. Rezeki masing-masing. Kalau dia dapat, alhamdulillah. Jangan kita dengki pulak.

Ok, itu pesanan daripada mek sebagai mukadimah untuk entry ni. Hihi. Pakat-pakat la kita semat dalam hati masing-masing. So, jom tengok blogger yang mek nak introduce dekat korang. Some maybe korang dah kenal, some maybe korang tak kenal lagi. 


Ni adalah Sis Hawa
Admin untuk team #bpt . Mek kenal Hawa bila mek join #bpt dan sebelum ni tak pernah jenguk blognya. Bila ada event Dominos di Kubang Kerian, itulah kali pertama mek jumpa dengan Sis Hawa depan depan. Masa jumpa biasa je la, mek dengan talkative mek, dan hawa pun sama. Bila dah ada banyak kolaberasi, banyak kali jumpa, mek akui Hawa antara blogger yang mek boleh simpan dalam hati.


Ni pulak Wawa . Mek kenal dia pun melalui #bpt . Sebelum ni mungkin ada sekali dua jenguk blog Wawa tapi tak regular. Setakat ni mek tak pernah lagi jumpa Wawa secara depan-depan dan dalam whatsapp pun takde la sembang private. Just dalam group memang semua komited bagi idea. So korang pun jemputlah kenal dengan Wawa.


Haaa, ini yang paling mek terkejut bila dia join group #bpt . Dr Ying 
Mek lupa siapa yang introducekan dia masuk #bpt tapi bila dia perkenalkan diri as a doctor di Kuantan, mek macam perghhh doktor ni. Ada masa dia berblogging. Biasa kalau pergi Gov Hosp, tengok doktor semua lebih kurang zombie, takde nak ceria. Semua letih aje. Tapi Dr Ying ni lain. Boleh aje komited dengan blog, dengan group, dengan kerja dan dengan family. Dan Dr Ying juga aktif di FB untuk tolong PR cari blogger. Nak baca cara doktor tulis blog? Haa, boleh terjah blog dia nanti.


Ni adalah pemilik domain Cik Ash dan jujurnya juga mek kenal melalui #bpt . Haha, ramai yang mek kenal melalui bila join group #bpt . Mek tak pernah jumpa Cik Ash secara depan-depan. Tapi mek tahu Cik Ash antara yang boleh on dengan mek sebab dalam group cara kami cakap tu lebih kurang je. Korang boleh la kenal-kenal dengan Cik Ash dekat blog dia.


Ni pulak Cik Tie yang mana mek kenal melalui group #bpt jugak. Dan mek pernah jumpa Cik Tie depan depan time event Dominos tu jugak. Kecik molek je orangnya. Blog Cik Tie agak uptodate dengan isu semasa jugak. So kalau korang follow blog dia, korang akan dapat info yang terkini.


Ni pulak antara gentlemen yang ada dalam group #bpt . Nama sebetul mek tak tahu tapi diberi gelaran Nick Nashram . Mek tak pernah jumpa dia depan-depan. Tapi kami pernah kolaberasi dalam satu produk review iaitu RenoSkin . Korang boleh usha blog Nick untuk info-info yang dia share.


Blogger Lea Azleeya ni mek kenal bukan daripada #bpt . Mek kenal dia memang dah agak lama. Around 2015, bila mek start balik berblogging. Blog Lea antara favorite yang mek suka drop komen. Mungkin sebab cara dia bagi informasi tu mek suka dan pulak mek suka tengok gaya dia. Lembut aje. Sekilas pandang macam Wany Hasrita. Tak sangka dalam #bpt mek jumpa lagi dengan Lea and Lea antara yang selalu jugak mek private whatsapp.


Yang ni pun sama, antara blogger yang mek boleh simpan dalam hati. SisGee juga antara admin dalam group #bpt . Mek kenal Gee bila dia buat trip ke Kelantan awal tahun 2018. That time banyak kami pergi review sama-sama antaranya Mr Crab Kelantan / JL Fara Crab dan Musium Negeri Kelantan . Daripada sini la kami kenal, anak-anak pun ok. Rasa ada keluarga baru gitu.


Ni pulak blogger Wani Sukarno sekali sebut namanya macam jowo gitu tapi dia orang Kelantan. Mek tak pasti memang Sukarno tu nama ayah dia ke tak. Yang penting kalau sebut Wani, kena letak Sukarno dekat belakang baru nampak bayangan mukanya. Wani Sukarno ni mek biasa terjah blog dia untuk resepi masak dengan Noxxa. Kau cakap je apa menu masak dengan noxxa, dia ada semua. Hampir perfect gitu ilmu noxxa Wani. Tak sangka mek boleh jumpa dia secara empat mata bila event Dominos tu. Korang kalau usha blog dia, sure rasa nak beli noxxa.


Haaa, nin dia.. Kelantan campuq Kedah maii dah. Ni Kak Sheila . Mek kenal Kak Sheila bukan melalui group #bpt tapi memang selalu jengah blog dia, sama macam mek admire Lea la. Blog Kak Sheila banyak pasal agama. Bila masuk blog dia, korang akan rasa macam kita duk dalam masjid dengar ceramah gitu. Betul. Entry Kak Sheila betul-betul memberi manfaat kepada masyarakat sejagat tentang ilmu agama yang terkadang kita alpa. Mek diberi kesempatan jumpa dengan Kak Sheila bila trip Utara Mac 2018 hari tu (entry on going) dan alhamdulillah, dia boleh coop dengan mek yang jenis rock rock manja ni.


Last but not least, blogger Mek. Sepanjang mek kenal blogger ni masih lagi boleh diterima tekak dan anggota yang lain. Penulisan blognya pun mek boleh baca jugak. Bab kata orang puteh so - so la. Boleh la takat nak jadi blogger picisan tu *haha*. Korang boleh jengah blog Mek Yunie dekat SINI

Alhamdulillah, siap senarai Blog Popular dan Terbaik Malaysia Mac 2018. Untuk team #bpt yang tidak terpilih dalam top 10 mek bukan bermaksud korang tak awesome. Mungkin korang akan masuk dalam April 2018, insyaAllah. Seperti yang mek cakap dalam mukadimah mek tadi, ukhwah blogger tidak terbatas dengan jumpa atau tidak jumpa. Tapi ukhwah blogger akan berterusan bila kita saling support walaupun tak kenal. Jangan pernah cuba untuk jatuhkan blogger dalam entry kita. Dunia blog ni indah, mek taknak kita cemarinya dengan hasad dengki. Ingat, rezeki aturan Allah. Kita hanya usahakan sahaja. 

Korang dah terjah semua blogger yang mek senaraikan? Kalau ada suggestion blogger yang mek perlu terjah, korang letak link dekat komen pulak ok ❤


Sekian ..

10 comments

  1. Team bpt semua terbaik.. Tq mek cik ash tersenarai gak..

    ReplyDelete
  2. Sayang semua ahli team... dh mcm famili =D

    ReplyDelete
  3. aah lah mek!!dah rasa 1 family!

    ReplyDelete
  4. TeamBPT memg terbaik..rasa nk pindoh balik kmpg jah..nk join projek ngn korang..

    ReplyDelete
  5. terima kasih byk2 mek yuni dia ter... hihi... herharu sgt hakak nie... best kenal ngn pbteam, semua sempoi.... luv u all... mek yuni lg syok, xdan kita nk nyapuk der dio sokmo... hehehe

    ReplyDelete
  6. Wahhh tahniah pada yg tersenarai.. :)

    ReplyDelete
  7. Sayang team #BPT!!!.. seronok dapat menambah kenalan baru dan menjalin ukhuwah dengan blogger lain.. Banyak manfaat.

    Moga Allah redha dengan ukhuwah ini :)

    ReplyDelete
  8. #teambpt antara yang terbaik.. =)

    ReplyDelete