Blog Popular dan Terbaik Malaysia MAC 2018

Salam alaikum untuk sahabat blogger mek ..

Blog Popular dan Terbaik Malaysia MAC 2018 ni adalah idea yang tercetus oleh admin team #bpt yang mana dengan cara ini kita boleh la kenal antara satu sama lain serta korang yang tak kenal lagi ahli team kami. Hidup dalam dunia blog ni kena bermasyarakat macam ni la, tak boleh nak pillar-pillar kan blogger. Maksud mek, semua macam kawan dan keluarga. Jangan saling nak kecam. Kalau nak kecam sekalipun, kecam dalam hati je. Sepanjang tempoh mek pegang tittle blogger since 2007, takde lagi permusuhan yang berlaku antara blogger. Rezeki masing-masing. Kalau dia dapat, alhamdulillah. Jangan kita dengki pulak.

Ok, itu pesanan daripada mek sebagai mukadimah untuk entry ni. Hihi. Pakat-pakat la kita semat dalam hati masing-masing. So, jom tengok blogger yang mek nak introduce dekat korang. Some maybe korang dah kenal, some maybe korang tak kenal lagi. 


Ni adalah Sis Hawa
Admin untuk team #bpt . Mek kenal Hawa bila mek join #bpt dan sebelum ni tak pernah jenguk blognya. Bila ada event Dominos di Kubang Kerian, itulah kali pertama mek jumpa dengan Sis Hawa depan depan. Masa jumpa biasa je la, mek dengan talkative mek, dan hawa pun sama. Bila dah ada banyak kolaberasi, banyak kali jumpa, mek akui Hawa antara blogger yang mek boleh simpan dalam hati.


Ni pulak Wawa . Mek kenal dia pun melalui #bpt . Sebelum ni mungkin ada sekali dua jenguk blog Wawa tapi tak regular. Setakat ni mek tak pernah lagi jumpa Wawa secara depan-depan dan dalam whatsapp pun takde la sembang private. Just dalam group memang semua komited bagi idea. So korang pun jemputlah kenal dengan Wawa.


Haaa, ini yang paling mek terkejut bila dia join group #bpt . Dr Ying 
Mek lupa siapa yang introducekan dia masuk #bpt tapi bila dia perkenalkan diri as a doctor di Kuantan, mek macam perghhh doktor ni. Ada masa dia berblogging. Biasa kalau pergi Gov Hosp, tengok doktor semua lebih kurang zombie, takde nak ceria. Semua letih aje. Tapi Dr Ying ni lain. Boleh aje komited dengan blog, dengan group, dengan kerja dan dengan family. Dan Dr Ying juga aktif di FB untuk tolong PR cari blogger. Nak baca cara doktor tulis blog? Haa, boleh terjah blog dia nanti.


Ni adalah pemilik domain Cik Ash dan jujurnya juga mek kenal melalui #bpt . Haha, ramai yang mek kenal melalui bila join group #bpt . Mek tak pernah jumpa Cik Ash secara depan-depan. Tapi mek tahu Cik Ash antara yang boleh on dengan mek sebab dalam group cara kami cakap tu lebih kurang je. Korang boleh la kenal-kenal dengan Cik Ash dekat blog dia.


Ni pulak Cik Tie yang mana mek kenal melalui group #bpt jugak. Dan mek pernah jumpa Cik Tie depan depan time event Dominos tu jugak. Kecik molek je orangnya. Blog Cik Tie agak uptodate dengan isu semasa jugak. So kalau korang follow blog dia, korang akan dapat info yang terkini.


Ni pulak antara gentlemen yang ada dalam group #bpt . Nama sebetul mek tak tahu tapi diberi gelaran Nick Nashram . Mek tak pernah jumpa dia depan-depan. Tapi kami pernah kolaberasi dalam satu produk review iaitu RenoSkin . Korang boleh usha blog Nick untuk info-info yang dia share.


Blogger Lea Azleeya ni mek kenal bukan daripada #bpt . Mek kenal dia memang dah agak lama. Around 2015, bila mek start balik berblogging. Blog Lea antara favorite yang mek suka drop komen. Mungkin sebab cara dia bagi informasi tu mek suka dan pulak mek suka tengok gaya dia. Lembut aje. Sekilas pandang macam Wany Hasrita. Tak sangka dalam #bpt mek jumpa lagi dengan Lea and Lea antara yang selalu jugak mek private whatsapp.


Yang ni pun sama, antara blogger yang mek boleh simpan dalam hati. SisGee juga antara admin dalam group #bpt . Mek kenal Gee bila dia buat trip ke Kelantan awal tahun 2018. That time banyak kami pergi review sama-sama antaranya Mr Crab Kelantan / JL Fara Crab dan Musium Negeri Kelantan . Daripada sini la kami kenal, anak-anak pun ok. Rasa ada keluarga baru gitu.


Ni pulak blogger Wani Sukarno sekali sebut namanya macam jowo gitu tapi dia orang Kelantan. Mek tak pasti memang Sukarno tu nama ayah dia ke tak. Yang penting kalau sebut Wani, kena letak Sukarno dekat belakang baru nampak bayangan mukanya. Wani Sukarno ni mek biasa terjah blog dia untuk resepi masak dengan Noxxa. Kau cakap je apa menu masak dengan noxxa, dia ada semua. Hampir perfect gitu ilmu noxxa Wani. Tak sangka mek boleh jumpa dia secara empat mata bila event Dominos tu. Korang kalau usha blog dia, sure rasa nak beli noxxa.


Haaa, nin dia.. Kelantan campuq Kedah maii dah. Ni Kak Sheila . Mek kenal Kak Sheila bukan melalui group #bpt tapi memang selalu jengah blog dia, sama macam mek admire Lea la. Blog Kak Sheila banyak pasal agama. Bila masuk blog dia, korang akan rasa macam kita duk dalam masjid dengar ceramah gitu. Betul. Entry Kak Sheila betul-betul memberi manfaat kepada masyarakat sejagat tentang ilmu agama yang terkadang kita alpa. Mek diberi kesempatan jumpa dengan Kak Sheila bila trip Utara Mac 2018 hari tu (entry on going) dan alhamdulillah, dia boleh coop dengan mek yang jenis rock rock manja ni.


Last but not least, blogger Mek. Sepanjang mek kenal blogger ni masih lagi boleh diterima tekak dan anggota yang lain. Penulisan blognya pun mek boleh baca jugak. Bab kata orang puteh so - so la. Boleh la takat nak jadi blogger picisan tu *haha*. Korang boleh jengah blog Mek Yunie dekat SINI

Alhamdulillah, siap senarai Blog Popular dan Terbaik Malaysia Mac 2018. Untuk team #bpt yang tidak terpilih dalam top 10 mek bukan bermaksud korang tak awesome. Mungkin korang akan masuk dalam April 2018, insyaAllah. Seperti yang mek cakap dalam mukadimah mek tadi, ukhwah blogger tidak terbatas dengan jumpa atau tidak jumpa. Tapi ukhwah blogger akan berterusan bila kita saling support walaupun tak kenal. Jangan pernah cuba untuk jatuhkan blogger dalam entry kita. Dunia blog ni indah, mek taknak kita cemarinya dengan hasad dengki. Ingat, rezeki aturan Allah. Kita hanya usahakan sahaja. 

Korang dah terjah semua blogger yang mek senaraikan? Kalau ada suggestion blogger yang mek perlu terjah, korang letak link dekat komen pulak ok ❤


Sekian ..

14 comments

  1. Team bpt semua terbaik.. Tq mek cik ash tersenarai gak..

    ReplyDelete
  2. Sayang semua ahli team... dh mcm famili =D

    ReplyDelete
  3. aah lah mek!!dah rasa 1 family!

    ReplyDelete
  4. TeamBPT memg terbaik..rasa nk pindoh balik kmpg jah..nk join projek ngn korang..

    ReplyDelete
  5. terima kasih byk2 mek yuni dia ter... hihi... herharu sgt hakak nie... best kenal ngn pbteam, semua sempoi.... luv u all... mek yuni lg syok, xdan kita nk nyapuk der dio sokmo... hehehe

    ReplyDelete
  6. Wahhh tahniah pada yg tersenarai.. :)

    ReplyDelete
  7. Sayang team #BPT!!!.. seronok dapat menambah kenalan baru dan menjalin ukhuwah dengan blogger lain.. Banyak manfaat.

    Moga Allah redha dengan ukhuwah ini :)

    ReplyDelete
  8. #teambpt antara yang terbaik.. =)

    ReplyDelete
  9. Saya membawa kabar baik kepada anda semua warganegara Malaysia di platform ini, ALLAH telah benar-benar setia kepada saya dan seluruh rumah saya telah selamat sejak Mei 2019, kesaksian saya dan berita baik saya seperti ini, Nama saya Rosliza Binti Mohd Zaidi, saya tinggal di blok No 49 B 2 Felda Semencu 81900 Kota Tinggi Johor, saya seorang pemasar dan penasihat perniagaan di syarikat yang saya bekerja, Suami saya dan saya ingin menggunakan platform ini untuk memaklumkan semua ini. Platform ini adalah untuk mereka yang memerlukan dan mencari pinjaman yang ikhlas untuk berhati-hati kerana internet dan blog penuh dengan syarikat pinjaman palsu dan penipuan yang hanya di sini untuk merobek anda dari wang susah payah anda.

    Suami saya dan saya berada dalam hutang besar dan kami memutuskan untuk mencari pinjaman dalam talian untuk membayar hutang kami dan kami menghubungi syarikat pinjaman dari Singapura yang pada Disember 2018, dan kami ditipu oleh pemilik syarikat dengan meminta kami untuk Bayar banyak bayaran yang kami bayar dan akhirnya kami tidak mendapat pinjaman, kami kehilangan kira-kira RM7,685 kepada sebuah syarikat pinjaman palsu di Singapura kerana kami memohon pinjaman sebanyak RM 250,000 dan dengan semua yuran yang kami bayar, kami tidak mendapat pinjaman dan suami saya dan saya sangat kecewa dan saya dipecat dari pekerjaan saya di syarikat tempat saya bekerja kerana saya juga mengambil pinjaman dari syarikat yang saya bekerja dan kita bangkrut dan bosan dengan kehidupan.

    Kami berdoa kepada ALLAH untuk bantuan ilahi dan ALLAH mengarahkan kita kepada seorang hamba dan pada hari yang setia ini 20 Mei 2019, saya sedang melayari internet apabila saya dapat mencari keterangan seorang wanita dengan nama Fadzilah Binti dari Alor Setar, bagaimana ALLAH menukar kehidupan kewangannya melalui syarikat pinjaman yang dia minta saya menghubungi Puan Gonzalez dan dia memperkenalkan saya kepada Puan Mariela Gonzalez dan dia memberi saya keberanian dan saya memohon pinjaman dari Puan Mariela dan akhirnya dia membantu saya mendapatkan pinjaman di syarikat dan saya mendapat jumlah yang tepat saya memohon dan saya sangat gembira.

     Saya juga ingin menggunakan peluang ini untuk memberi nasihat kepada rakan-rakan saya bahawa jika anda memerlukan pinjaman tulen asli dan ingin mendapatkan pinjaman cepat pada kadar faedah 2%, sila mendaftar melalui Puan Mariela Gonzalez melalui e-mel: (marielagonzalezloan@gmail.com). Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel ini, (roslizamohdz@gmail.com). untuk maklumat lanjut.

    ALLAH memberkati kamu semua!
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  10. WhatsApp ::: + 447456405237
    DAFTAR SEKARANG:info@aasimahaadilaahmed.loanfirm.site
    situs web ::: https: //www.aasimahaadilaahmed.loanfirm.site

    Berita Mendesak! Berita Penting !! Berita Penting
    Nama saya Zalina Dianto, saya telah mengirim pesan di blog ini 3 tahun yang lalu. Saya ingin memberi tahu semua orang bahwa semua kesaksian pinjaman dan saran pinjaman semuanya palsu dan semua pembohong. Saya ditipu oleh banyak orang di blog ini, Sebelumnya , saya diperkenalkan ke perusahaan pinjaman terkemuka yang terdaftar dan memiliki situs web. Perusahaan pinjaman ibu muslim terkemuka memberi saya pinjaman sebesar RP 3,5 Triliun dengan tingkat bunga sangat rendah 1%. AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM PERUSAHAAN NYATA DAN 100% TERJAMIN. tolong, saya punya banyak expirience dengan pemberi pinjaman pinjaman palsu saya telah menunjukkan bagaimana mengetahui pemberi pinjaman palsu, harap baca ini akan membantu dan menyatukan Anda .insya allah
    BAGAIMANA CARA MENGETAHUI KREDIT PINJAMAN YANG PALSU
    (1) Peminjam palsu tidak perlu meminta collatera dan tidak ada situs web
    (2) Peminjam palsu tidak memiliki sertifikat bisnis
    (3) Peminjam palsu tidak peduli dengan gaji bulanan Anda yang membuat Anda memenuhi syarat untuk pinjaman
    (4) Peminjam palsu tidak menggunakan gmail, tidak ada domine
    (5) Peminjam palsu tidak memiliki alamat kantor fisik
    (6) Pemberi pinjaman palsu meminta biaya pendaftaran dan biaya trans
    Daftar Sekarang "<<<<<<<< (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com)
    Untuk info .... zalinadiato@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Saya ingin memulai dengan bersyukur kepada Tuhan atas karunia kehidupan.
    Nama saya Nadia Sisworo dan saya ingin berbagi cerita yang bagus tentang ibu Rossa Stanley Favor perusahaan yang layak secara finansial yang membuat hidup saya manis.
    Saya mengalami kesulitan keuangan selama beberapa waktu dan saya harus meminjam dari teman-teman saya karena saya berharap untuk membayar mereka kembali setelah menerima gaji saya.
    Dan saat itulah hidup saya berubah menjadi yang terburuk, saya dipecat dari pekerjaan dan saya kehilangan ibu saya beberapa bulan kemudian. Setelah ibu saya dimakamkan, teman-teman saya mulai meminta uang mereka kembali.
    Tetapi ketika saya berpikir hidup saya sudah berakhir, saya benar-benar mencoba bunuh diri, saat itulah ALLAH menggunakan teman saya dan Neighbor Annisa aBerkarya yang sekarang pindah ke Singapura, dia membantu saya untuk menghubungi ibu Rossa Stanley yang katanya seorang teman dari India menghubungkannya dengan ibu Rossa, jadi saya menceritakan kisah saya kepada ibu, dia meminta dokumen saya yang saya ajukan dan sebelum saya mengetahuinya permintaan pinjaman saya untuk Rp120.000.000,00 disetujui, sebelum itu saya telah mencoba tiga perusahaan pinjaman online yang berbeda tetapi tidak ada bantuan positif, tetapi ibu rossa Stanley melalui perusahaan pinjamannya ROSSATANLEYLOANCOMPANY mengubah hidup saya dan saya telah memutuskan bahwa sampai saya mati saya akan terus membagikan kisah ini sehingga sesama warga negara saya dapat memperoleh manfaat darinya, jangan hubungi pemberi pinjaman palsu yang membanjiri mana-mana dengan cerita pinjaman palsu, Setelah itu saya proses persetujuan kredit selesai dan saya menerima surat persetujuan dari perusahaan yang menyatakan bahwa saya harus memberikan rincian bank saya. Saya menerima pemberitahuan dari bank saya bahwa rekening bank saya dikreditkan dengan jumlah pinjaman yang saya minta. mother rossa stanley adalah satu-satunya pemberi pinjaman nyata, tulus dan tulus di seluruh dunia jadi jangan ragu untuk menghubungi ibu Rossa Stanely di saluran ini

    ROSSASTANLEYLOANCOMPANY@GMAIL.COM
    TEKS MEREKA HANYA 12133153118

    Ini adalah kesaksian saya dan dapat diverifikasi dengan rincian akun saya yang di bawah jika Anda ragu

    itulah bagaimana hidup saya berubah dan saya akan terus berbagi berita sehingga semua orang dapat melihat dan menghubungi perusahaan yang baik yang mengubah situasi saya.
    Anda juga dapat menghubungi saya jika Anda membutuhkan bantuan saya atau Anda ingin bertanya kepada saya tentang bagaimana saya mendapatkan pinjaman saya. Ini email saya: nadiasisworo@gmail.com
    Dan di bawah ini adalah detail akun saya yang dikreditkan dengan pinjaman dari rossastanleyloancompany,

    Alamat bank: Cabang Jatinegara Jakarta Timur
    Nama akun: Nadia Sisworo
    Nomor akun: 0504482516
    Nama Bank: Bank Negara Indonesia (BNI)

    ReplyDelete

  12. HALO



    Apakah Anda seorang pebisnis / wanita atau pegawai pemerintah dan Anda ingin mandiri secara finansial dan menumbuhkan bisnis Anda ini adalah kesempatan Anda, kami menyediakan semua jenis pinjaman baik jangka panjang maupun jangka pendek, proses kami sangat sederhana dan mudah semua orang dapat mengajukan permohonan , Anda tidak harus terus menjadi tanggung jawab keuangan kepada siapa pun, hari ini Anda dapat memutuskan untuk memiliki kebebasan finansial Anda sendiri dan kehidupan yang lebih baik untuk diri dan keluarga Anda, kami sangat bersedia memberi Anda pinjaman pilihan Anda, berapapun jumlah yang Anda butuhkan, kami akan menyediakannya untuk Anda. Jangan hanya duduk di sana menyaksikan orang lain membuat kemajuan finansial, jika Anda ingin pinjaman ditambahkan ke modal Anda atau memulai bisnis Anda sendiri, ini adalah kesempatan Anda untuk menghubungi kami hari ini



    Perusahaan: CREDIT FINANCIAL GROUP
    E-mail: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    Whatsapp : +447480724786
    BBM INVITES: {DDA46523}

    ReplyDelete