CNY 2018 : Selamat Tahun Baru untuk Dibble's Family !

Salam tahun baru untuk semua pembaca mek yang Chinese ..
Salamualaikum untuk pembaca mek yang beragama islam ..

Phew ! Mek dah pun selamat berhari raya Cina untuk 2018. Dan macam biasa, angpow tidak disediakan sebab mek dan keluarga biasanya berkumpul sahaja. Adik-beradik mek yang Chinese memang celebrate CNY macam biasa la. Ada makan besar, angpow dan adat-adat lain juga. Macam mek just wearing baju merah, makan malam bersama keluarga sahaja. 

2018, kakak mek dari Amerika pun ada balik ke Malaysia untuk sambut CNY. Mula-mula memang mek plan nak balik Ipoh / Taiping tapi fikir-fikir balik macam takpe la kot tak balik sana. Tunggu je la abang dan kakak mek balik Kelantan then nanti kitaorang jumpa.

Ni antara moment yang sempat mek rakam for CNY 2018 :


Happy Chinese New Year from us ! Tahun ni beraya dah berempat. Mintak-mintak tahun depan pun masih dengan kuota ini.


Ni gambar 1st yang Amani boleh pegang Amzar herself ! Teruja gila time nak snap. Lame dah nak gambor macam ni tapi asyik tak menjadi je.


Gambar makan malam bersama keluarga. Alhamdulillah. Semoga ukhwah macam ni dapat diteruskan untuk selamanya.


So. how your holiday during CNY? Nanti komen kat bawah ye ❤


Sekian ..

25 comments

  1. Wahhh, family mek orang chinese ye.

    ReplyDelete
  2. WAH mek orang cina ke confused jap haa. PAtut lah rupa ada chinese hiii

    ReplyDelete
  3. happy chinese new year to u mek :)

    ReplyDelete
  4. Wowww,, adik beradik cina ehhh....
    Terbaikkkk, angpou....bestnya anak anak, kalau dapat duit raya time raya aidiifitri, and angpow masa hinese New Year.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa. adik beradik chinese.
      sronok jugak la tapi yang penting dapat jumpa keluarga.
      time kerja macam ni sibuk semuanya

      Delete
  5. Happy CNY mek! Cantiknyaaa baju. Hiks :)

    ReplyDelete
  6. CNY ni habiskan masa kat umah jer sebab tak habis berpantang lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yeke.
      tkpe, lepas hbis boleh la jalan jalan kan

      Delete
  7. seronoklah dapat balik
    saya juga tersadai di KL
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tkpe, kat kl pun meriah jugak kan
      tp kalau boleh balik kg lagi la seronok

      Delete
  8. Comel Amani dan Amzar berbaju merah..
    Perayaan apa pun, yang paling seronok bila dapat berkumpul bersama keluarga kan mek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak sha
      ap ap je la asalkan berkumpul dengan adik bradik and parents

      Delete
  9. Ooo... mek nie Chinese jugak la ya... mmm... sesuatu yang menarik....

    ReplyDelete
  10. heppy cny. raya cny sibuk dengan makan kenduriii. kenyanggg :D haha. tapi at the end, sakit perut. sobsss

    ReplyDelete