Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek dan juga yang baca entry ni ...
Sapo anok jati oghe kelatey? Gituuu. Memang kalau anak jati Kelantan akan suka dengan makanan Thai sebab dengan kepedasan dan cukup rasa dalam setiap hidangannya, memang aroi mak mak - sedap sangat sangat !
Pada 29 Jan. hingga 04 Feb. 2018 berlansungnya Pesta Makanan Thai Malay di perkarangan Stadium Muhammad ke IV (berhadapan KTC) yang mana pesta kali ini menyajikan semua makanan daripada Thailand dan memang penjualnya pun orang Thailand kappppp.
Mek berkesempatan untuk pergi pesta ni dengan kawan-kawan office dan juga spouse mek. Mek takde nyempat nak ambik semua gambar gerai dan makanan. Tapi mek sempat snap gambar gerai yang mek beli makananya. Meh mek tunjuk kat korang :
Kedai Nasi Khoumok
Ada 3 variasi
Variasi 1 - Nasi Khoumok Minyak
Coconut Shake - kalah Klebang uols
Coconut Shake Blended
Told ue babe
Pulut Mangga dan Pulut Durian
Overall, mek agak berpuas hati dengan pesta kali ni sebab yang sebelum ni nama je pesta Thai tapi yang jualnya orang Kelantan jugak. Yang ni memang totally orang Thailand Sawadee. Korang kalau nak mengunjungi this pesta, amat dialu-alukan. Open from 11am till 10pm. Ingat ye, sampai 04 Feb. 2018 sahaja.
Yang dah pergi tu, meh la komen kat bawah ni ❤
Sekian ..
tak sempat pergi pun yg ni..
ReplyDeleteteringinnya nak makan kerabu mangga ori.huhuhu
sedap kak muis.
Deletennt dia wat pulok keno g la.
Mahal harga pulut durian tu.. Hihihihi..
ReplyDeleteyes. sebab mungkin bukan musim dia.
Deletehahahaha
Adoi.. Mengancam sungguh menu-menunya.. Original thai ye mek..
ReplyDeleteyes. original thai kak sha,
Deletememang best daripada sebelum ni.
Ciktie pun pergi juga hari last hari tu. Best juga la! Nasib baik tak sesat sangat
ReplyDelete