Idea Untuk Membalas Bekas / Tupperware yang Jiran / Kawan Bagi

Salam alaikum to mek punya readers !


Oh well, hari ni baru ada masa nak update blog. Dah sendu blog ni haa. PV pun dah menurun, si Nuffnang and Sushivid pun dah tak nak say hello kat mek *sob sob* tapi tak pe, insyaAllah dengan kesempatan yang diberikan ni mek akan cuba sebaik mungkin untuk update blog dan BW.


Hari ni mek nak share dengan korang satu idea. Sure korang pernah terima bekas yang berisi daripada kawan / officemate / jiran dan seumpamanya, kan? Lepas dah habis makan, mesti nak pulangkan balik that bekas, betul tak? Biasanya korang letak apa?



Kek Buah Campuran Cintaku Padamu by Samudera


Mek ni bukannya banyak masa sangat nak buat kek *ekekek* (padahal tak pandai) so mek beli ajelah dekat supermart. Asalkan balas bekas kawan tu ada jugak something yang dia boleh makan. Kadang balas bekas kawan tak semestinya kena masak sendiri, atau beli makanan yang mahal - cukup tanda terima kasih kita kat kawan dan yang paling penting sama sama kongsi rezeki.


Korang ada idea lain lagi tak nak bagi apa untuk balas bekas jiran / kawan? Mind to share ❤



Sekian..


6 comments

  1. Betul tu.. Tak semestinya kena masak.. Yang penting bertukar juadah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. nak amalkan tradisi dulu je sebenarnya ni

      Delete
  2. sedapnya nmpk !


    jemput join GA sy

    https://nurazianjaafar.blogspot.my/2017/12/giveaway-1-new-year-2018-by-cikyan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa. insyaAllah. thanks ye sudi jemput mek

      Delete
  3. boleh tahan nama kek nya..Kek Buah Campuran Cintaku Padamu..:P..

    ReplyDelete