Hotel YT Midtown Kuala Terengganu, Recommended ke Idok?

Assalamulaikum sahabat blogger !

Unplanned pergi bercuti ke Kuala Terengganu on last Oct. Nak kata unplanned boleh jugak la sebab yang sebetulnya nak pergi hantar mertua kursus umrah kat sane. So alang-alang pergi hantar diaorang, mek ambil la peluang ni untuk bercuti kononnya gateway J Tentatifnya nak pergi Jumaat and hari Selasa baru tahu nak kena pergi. Idok ler kelam kabut sangat sebab Terengganu jiran je dengan Kelantan. Mek just kalut tang hotel je sebab semenjak ada anak kecik ni, kalau travel memang perlukan hotel. Tak boleh nak buat macam single doludolu. Main redah je ke mane tak fikir pun nak menginap.

Bila survey semua segalanya, dengan bantuan kawan mek yang kat Terengganu, so dia suggest Hotel YT Midtown. Sebab mek dah bagi siap-siap ciri-ciri bilik yang mek cari. Paling penting harga. Disebabkan satu malam dan tempat yang dah biasa mek pergi, so mek cari rate bawah RM130. Memang untuk tidur je. Tapi disamping tidur, ada demand jugak nak breakfast J Tapi memang YT Midtown Hotel dapat fulfill apa yang mek nak tu J Jom tengok kenangan yang mek sempat gambarkan.


Twin Bed – Senang sorang satu bed


Sampai dah Maghrib, Amzar looks happy dengan stay ni


Breakfast yang at least mengenyangkan


Good Morning from Kuala Terengganu !


Spouse dan anak anak


Mek dan anak anak


Lepas breakfast sambung tidur


Price rate untuk bilik di YT Midtown Hotel

Okei, habis dah review mek pasal hotel kat Kuala Terengganu ni. If korang tanya would mek repeat the stay, I would say yes and definitely. Satu sebab harga and satu lagi pasal lokasi. Its middle in the town. Nak cakap boleh jalan kaki kang penat pulak but kalau backpackers, memang suit sangat. Wayang dekat, pasar payang dekat. Higly recommended. Parking pun tersedia untuk pelanggan.

So korang ada plan nak pergi bercuti? Moh ler ke Terengganu J


Sekian…



17 comments

  1. Penah pegi ganu tapi tidur homestay.. maybe next time boleh try hotel ni pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa. boleh try sini pulak nnt. highly recommended. sesuai dengan harganya.

      Delete
  2. Kalau nak berjalan memang kena pilih hotel yang tepat dan sesuai kan...

    ReplyDelete
  3. Amzar comel sgt2.
    Hotel dkt ngn pasar payang mmg srnok lahhh.leh sopink kain psg.
    Entri reen g tganu tak habis lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. thanks CR.
      mek bace dh jugak entry CR g ganu

      Delete
  4. mek next time datang ganu roger gee boleh jumpa!hehe..btw hotel mek stay tu memang strategik sgt!nak kemana-mana dekat je..jalan kaki pun boleh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. buleh gee. memang roger lah kekgi. memang betul.

      Delete
  5. bestnya bercuti. saya pun dah lama x pergi terengganu.

    ReplyDelete
  6. Ada kolam tak...? Anak teman nie kalau bercuti, mesti nak mandi kolam...

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. btol btol. best sebab release tension..

      Delete