Bila Amani dah Muat Baju Mummy

Assalamulaikum sahabat blogger !

Mummy mek memang jenis simpan semua baju lama-lama. Memang dia tak bagi kat orang. Banyak baju mek dengan abang-abang mek dekat rumah nenek. Katanya nak buat kenangan, sayang kalau bagi kat orang lain nanti anak dah besar tak boleh tengok baju yang diaorang pakai. Bagi mek terpulang. Kalau nak bagi orang pun ok nak simpan pun ok tapi kena ada space.

Masa cuti pantang hari tu, seminggu sebelum masuk kerja, mek pergi la bertapa kat rumah nenek mek. Masa tu la mummy mek a.k.a nanny Amani carikan baju-baju lama. Nasib baik la time bukak almari dan bungkusan kain tu tak keluar apa-apa. Dah bertahun peram dalam almari. Mek takut yang keluarnya lipas je. Mek tak boleh dengan lipas, sebab dia serangga yang scary – terbang tak pasal-pasal nak hinggap kat orang *duhh*


Amani is wearing baju Mummy time Mummy at your age

Bila tengok anak pakai baju kita, macam dah besar anak mek ni. Dah boleh pakai baju mummy masa kecik-kecik dah. Sat lagi Amzar pulak ikut jejak kakak. Bila dah besar ni senang sikit mummy nak plan pergi bercuti J So cepat cepat besar so that kita boleh pergi holiday !

Apa perasaan korang bila dah tengok anak besar, dah boleh pakai baju kita, dah boleh buat apa yang kita buat. Rasa tak diri kita makin meningkat usia? Hahahha, nanti share dekat komen ye.



Sekian…

22 comments

  1. Mak CR pun jenis suka simpan baju lama2. skrg adik CR pulak yang pkai baju lama2 CR. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. srnokkan tgk baju lame. dulu kualiti tahan. skang ank dh 3 tahun, baju newborn dah reput.

      Delete
  2. ada lg baju lama2 cuma xbanyak sbb dh sedekah kt org. takut lipas juga yg terbang tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbnrnya elok cam tu. simpan shelai dua untuk kenangan je. mek memang anti dengan lipas. hahaha

      Delete
  3. Pehhh serius Aamani pakai baju mummy. Masih elok terletak haaa gayanya. Terbaiklah kak huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. alhamdulillah. diberi kesempatan untuk tgk lagi dengan mata sendiri.

      Delete
  4. wahhh, lamanyaa mummy simpan..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. ada space boleh la simpan kak wawa. kalau takde space baik sedekah dekat orang.

      Delete
  5. Replies
    1. btol btol. mek stuju. baju dulu berkualiti. smpai simpan lama dalam bungkusan pun elok je lagi. kalau sekarang, anak 3 tahun baju newbornnya dah reput.

      Delete
  6. dah lama tu mek... elok lg baju tu, siap leh amani pakai lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak sheila. alhamdulillah. sronok dpt tgk ank pkai.

      Delete
  7. Iskh mesti best tengok anak boleh pakai baju Mek masa kecil..
    Nostalgia sangat Mek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol tu LZ. hihi. mek pun simpan jugak baju amani. tp entah sampai bile boleh pkai tak tahu lerr.

      Delete
  8. Masih elok lagi? wow... kalau saya entah kemana, silap2 kat lap kaki...

    ReplyDelete
  9. Kalau ada gambar mak dia pakai baju tu lagi best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa. tp tkde pulak. kalau tak boleh compare kan

      Delete
  10. hebat! baju pon nampak masih baru tu.Bagus betul ibu mek dalam penjagaan baju ya.. share tips..plsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha. tipsnya simpan dalam almari je kak ina. lepastu bila bukak masih elok, boleh la pkai. mungkin sbb kualiti dlu lg elok daripada sekarang.

      Delete
  11. Memang terasa diri dah berusia bila anak boleh sarung baju kita masa kids dulu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. alhamdulillah. smoga dengan peningkatan umur ni kita akan lebih dekat denganNya.

      Delete