DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA

Assalamulaikum sahabat blogger!


Tadi duk blogwalking kat blog Jun Zie, sekali terpandang entry GA daripada Nadia J Nadia pun antara sahabat blogger mek. Biasa mek akan tukar-tukar buku dengan dia. Nadia ni ada banyak jugak koleksi buku dan tudung Duck ! Kira Duckers la dia ni. Plus, dia memang jenis follow KL Fashion Week. Since bila tak pasti tapi yang sempat dengan mek 2016 and 2017.

Untuk support rakan blogger, mek nak join jugak GA yang dianjurkan oleh Nadia ni. Hadiah dia – Allah, mahall babe. Duck scarf and Planner. Terbayang kalau mek yang dapat Duck Scarf tu perghhhhhh J Jaga elok seeloknya sebab scarf tu mahal oiii ! So, ape lagi – Jom join GA ni :

Anjuran           : http://www.nadiaizzaty.com

Tarikh tamat     : 25 Dis. 2017 (Isnin)




Bila dah join tu jangan lupa letak link korang dekat komen ye. Takot nanti tak tersenarai, putus harapan nak memang hadiah. Sekali lagi mek nak pesan, join GA dengan nawaitu nak eratkan ukhwah sesame blogger. Menang tak menang itu nombor dua.

Jangan lupa join okeih. Kita tengok sape yang kena J



Sekian…

Info Dalam Gambar Untuk Kenangan

Assalamulaikum sahabat blogger!


Parenting hood ni memang buatkan kita sebagai mak-mak seronok bila tengok tumbesaran anak setiap bulan. Mek pulak memang jenis suka layan pinterest. Kalau sape yang layan pinterest memang tahu lah banyak giler gambor lawa-lawa. Pastuh omputeh ni every moment anak memang dia rakam. Salah satunya macam ni :


Ammar Amzar 8 months’ info

Kalau tengok kat pinterest tu pelbagai oi cara diaorang snap antaranya photoshoot kat luar, photoshoot dalam rumah pastuh background tu alahaiiiii, sejuk aje mata memandang. So mek pun terjebak la sama untuk buat gambar macam tu dekat Amzar. Amani dulu tak layan pinterest so mek takde kenangan macam ni. Just ingat ingat lupa je la apa yang Amani dah boleh buat time 8 bulan.


Amani dah setahun 11 bulan. Baru nak pandai main slide

InsyaAllah kalau masih diberi peluang, dapat la tengok anak-anak terus membesar. Dan dalam membesarkan anak-anak ni banyak cabarannya. Mek harap kita sebagai parents terus kuat dan ajar anak ikut landasan syariat yang betul. InsyaAllah J


Qoutes untuk lekat dalam hati

 Korang ada satu hobi untuk anak-anak tak? Macam ambik gambar anak first time main pasir ke. Yang macam benda tu boleh buat kenangan nanti dia besar. Kalau ada mohon share dekat komen ye. Mana tahu mek boleh terjebak sama J



Sekian…


Kenny Rogers Wednesday Promo as a Members Card Holder

Assalamulaikum sahabat blogger!


Sape yang suka makan Kenny Rogers? Makan dengan kuah black papper dia and ambik side dish macaroni cheese meleleh perghhh nyaman perut kalau dapat lunch macam tu. Dan sape jugak yang perasan sekarang ni Kenny Rogers memang tiap minggu aka nada promosi. Kalau follow FB dia memang akan hadap promosi Kenny Rogers je la. Macam mek J

Plus, mek ada group Kutu Makan Tengahari yang sepesen cari promosi untuk pergi lunch. Kadang bored dah makan dekat pasar and kedai belakang. So sekali seminggu memang nak jugak pergi jauh sikit daripada bank *tertakluk jika ketiadaan boss dan tidak sibuk dengan urusan pejabat*. Minggu lepas mek decide nak try Kenny Rogers yang Wednesday Promo plus Member Card Promo. Yang ni mek pinjam dengan orang je members kad tu. Kalau nak daftar ahli, rasa agak mahai sikit.


KR Members Card Special Deals on Wednesday


Model Makan Tak Hengat Pejabat


Banana Muffin – Paling win antara 3 Muffin yang diberi


Quarter Chicken with Black Papper Sauce, 3 side dishes (Baked Beans, Mashed Potato & Macaroni Cheese)
  
Terliur tak korang? Lain orang lain side dishesnya. Kalau mek, mek suka yang cam gini jela. Mek tak suka ambik nasi dia, entah kenapa. Mungkin sebab tak rasa western kot *mata ke atas*. Overall memang mek suka dan layan promosi KR. Tak pernah kecewa lagi dengan servis dan hidangan yang dia hidangkan. Tapi mek boleh layan western cam ni dengan geng kutu je. Spouse mek kureng sikit dengan western ni. Kalau dia mintak nak makan sini maknanya memang dia terliur sangat ler tu J

So korang kalau pergi KR, suka ambik side dishes apa? And korang suka tak layan promosi yang selalu naik kat wall FB korang? Nanti citer kat komen eyh.



Sekian…

HONDA Family Day Road Trip Kelantan 2017

Assalamulaikum sahabat blogger!


This entry patutnya awal November dah post tapi entah apa yang lama sangat diperam, so hari ni baru nak cerita. Ni cerita weekend jugak. Sempena dengan HONDA Family Day Road Trip dekat AEON Kota Bharu, spouse mek memang tak lepaskan peluang untuk join. Memang dari sebelum kami kahwin lagi memang mek dan dia sekepala bab-bab test drive kereta ni. Dan event yang paling win mestilah HONDA sebab dia punya goodies agak awesome sikit daripada yang lain.

Tapi ini lah event yang pertama mek dan spouse join lepas kami berkahwin dan beranak. Memang dalam kepala dah congak boleh ke tak nak test drive ni. So kami decide untuk bergilir. Ok perjanjian termeterai. Pergilah dengan happy ke Kota Bharu. Memang macam dalam sangkaan, banyak program tambahan pula tahun ni ada Hot Air Ballons ! Mek memang aim nak naik tu.


Antara soalan yang kena jawab untuk dapatkan goodies dan naik Hot Air Balloons for free !


All Honda models in one !

Dan kami pun gigih la ambik semua cop untuk completekan borang tadi. Dah habis, claim goodies and guess what ! Kasut Amzar hilang ! Sebelah pulak tu. Allah, sayang sangat kat kasut tu pasal baru je dua kali pakai. Pusing masuk balik, buat lerr macam nak chop jugak tapi style reverse. Tak jumpa jugak. Mek decide nak keluar untuk tengok kat tempat letak troli pulak. Alhamdulillah ada kat troli tu seketul kasut Amzar terdampar sepi. Nasib baik orang tak ambik.

Amani pulak dah start tantrum sebab masa claim goodies dia nampak kawan-kawan baya dia duk kaler-kaler kertas bentuk kereta. Dia pun nak jugak tapi that time kalut cari kasut Amzar so ketepikan dia punya kemahuan. Budak kalau dah tolak kemahuan dia apa lagi menangis la dia. Pujuk apa pun tak jadi. So masuk balik dalam HONDA tu untuk daftarkan dia kaler-kaler.


Im happy now.


Balloons man ni pun memang usaha habis nak bagi Amani diam.

So dah lepas drama air mata tu, mek pun nak daftarkan diri untuk test drive la pulak. Punya la lame kemain pak cik kat depan ni duk bersoal jawab dengan adik manis kat kaunter, duk tanya kereta apa yang best nak test drive, kalau drive ke mana aje, dapat apa. Then baru nak isi borang. Mintak lesen memandu – lesen pulak lekat dalam wallet. Dah terkial-kial pulak nak photostate. Argghhhh ! tetiba nak jadi gorgon. So mek batalkan niat untuk test drive. Dengan secara lansung, mek takkan dapat naik Hot Air Balloons tu. Memang F habis !

Next ajak Amani masuk dalam aeon sebab nak pergi makan. Allah, dia buat drama air mata lagi tak nak tinggalkan kaler-kaler tu. Mula-mula mek elok je la. Letak dalam troli masuk dalam AEON. Bergegar AEON tu dengan suara Amani. Dah tu troli tu pulak jenis tayar yang alignment dia tak betul, tolak troli, terjatuh pulak si Amani. Orang pandang je mek that time. Macam aku ibu yang kejam melakukan penderaan terhadap anak di khalayak ramai. But, deep inside hanya Allah yang tahu. Mek tak berniat tolak troli tu sampai Amani jatuh. Walaupun mek dalam keadaan emosi that time tapi takde la sampai hilang akal nak tolak anak jatuh. Amzar? Menangis sama sebab nak dukung dengan mek. Perghhh padu betul dugaan hari tu. Last, pergi KFC untuk relax. Ye relax sekejap pastu sambung Amani menangis. Lepas habis mashed potato baru dia ok. Gelak dan bercakap.


Keluar je dah malam. Dapat tengok je la Hot Air Balloons tu.


Ada hikmah mek tak round habis, sebab malam ni sangat berangin dan Hot Balloons tu tak dapat naik.

Allah tu maha mengetahui dan maha pengatur. Dia aturkan yang terbaik dan beri pengajaran yang terbaik untuk mematangkan lagi diri mek. Korang pernah tak rasa macam ni?


Sekian…

Ilmu Parenting, Mana Sumbernya?

Assalamulaikum sahabat blogger!


Bila hujung minggu mek sebenarnya lebih suka duk rumah, masak guna noxxa dan jugak tidur selain bonding dengan anak depan TV sambil main ABC dan 123. Tapi hujung minggu tu jugak hari yang nak topup kelengkapan dapur. Nak membeli belah dan dinner kat luar. Dating with the kids – macam tu la.

Mek kalau keluar rumah, jarang mek tinggalkan anak dengan mertua sebab mek kan jenis yang dah balik lambat kerja. Bila masa sangat ada time dengan anak. So bila dengan anak, memang nak conquer anak sepenuhnya. Maksud mek, biar la diaorang hadap mommy dan papa je. So kalau diaorang tantrum ke apa, memang hadap je la. Stress? Ye kadang tu stress, tak kadang – most of the time. Sebab sorang nak mommy, semua nak mommy. Bila sorang nak papa, semua nak papa. Guys, you have to share us *crying*.

Tapi anak ni kan, ape je la yang dia tahu. Yang dia tahu nak perhatian parents je. Menangis sebab nak suruh mommy and papa layan dia, main dengan dia – cuddle dengan dia je la senang. Stress buat apa. Tu kan anak *ye nasihat orang memang pandai*. Tipu la kalau mek tak pernah jadi gorgon bila hadap diaorang. Mungkin tak cukup knowledge untuk handle kids. Bila scroll pinterest (orang putih ni memang link-kan blog dia dengan pinterest) dan dari situ la mek gain ilmu pasal parenting ni. Spouse mek pulak gain knowledge daripada FB Majalah Pa&Ma. Korang pun boleh follow sebab banyak info kat situ. Bila dah ada knowledge, tahap nak jadi gorgon tu berkurang la J


Amani ~ Ongoing tantrum phase. So Kena hadap je la


Amzar ~ Ongoing to explore but still need mommy by side
  
Bila anak dah besar nanti, mesti dia dah tak attach dengan kita macam sekarang ni. Kalau sekarang tetiba datang peluk, tetiba datang nak duk kat riba. Bila dah besar, kita ajak peluk pun tak nak. Seiring ler dengan umur dia time tu. Just sebagai parents harap anak dapat dibesarkan dengan akhlak yang baik. Dunia sekarang yang cabarannya tang akhlak. Akademik ni dah jatuh nombor dua. Kalau pandai tapi akhlak bersepah, tak juga menjadi produk yang baik. Tapi kalau akhlak kemas rapi, insyaAllah kerja kerani pun takpe *sob sob sob*.

Korang follow apa untuk gain knowledge parentings? Mohon share dekat komen ye.


Sekian…

Comel Blogger Contest

Assalamulaikum sahabat blogger!


Comel Blogger Contest

Kan mek dah cakap, orang kalau jemput mek masuk contest memang takkan kuciwa *hahaha* sebab mek on je bila orang ajak masuk GA ni. Sambil tambah kenalan of course. Hmm, dan mek pelik kalau segelintir blogger yang memang tak berapa suka kalau ditag untuk join GA cam gini. Dia rasa rimas ke? Ke dia rasa blog dia hanya untuk content Informasi only? Atau dia lebih suka follow yang betul betul berguna untuk dia? Wondering…

Tapi bior ler. Kalau tak nak join sudeh. Bagi mek dunia blog kan luas, so kawan pun akan ramai, dah circle ramai kena la bawak diri dalam kelompok yang ramai J Dah jadi entry membebel la pulak. Nah ni informarsi untuk join contest ni :

Anjuran                       : http://www.sishawa.com
Tarikh tamat                 : 25 Nov. 2017 (Sabtu)
  
Syarat dia mudah yang amat. Dan mek dah follow (semampu yang boleh) semua syarat yang telah dikenakan. Korang kalau nak join klik je link ni : http://www.sishawa.com/2017/11/comel-blogger-contest.html untuk dapatkan syarat dan drop link yang korang dah join this contest. Sama-sama kita doakan agar ada rezeki kita juga untuk kali ini J Kalau takda, anggap rezeki tu lain kali.


Sekian…

Cousin's Wedding : Syahmina and Shafarin

Assalamulaikum sahabat blogger!


Happy Wedding Mina !

Finally sepupu mek yang seangkatan dah selamat menjadi isteri orang, Alhamdulillah. Antara tiga ni, mek yang paling awal kahwin. Paling awal bertemu jodoh. Huhu. Dan Alhamdulillah dah beranak dua. Sepupu mek ni antara yang paling rapat la time kecik-kecik dulu. Selalu tido rumah bila hujung minggu. Selalu berkongsi cerita pasal crush. Wahaha. Bila dah masuk asrama, situ mula lah renggang sikit sebab cuti tak sama. Nak lepak tu takde masa. Bila dah kerja lagi lerr sibuk tak boleh nak lepak.

Bila dapat tahu nak kawen, mek sendiri pun tak tahu sape orangnya sehinggalah pada hari perkahwinan dia. Betul-betul terjarakkan hubungan kitaorang disebabkan kehidupan masing-masing yang sibuk. Walaupun dapat raya bersama tiap-tiap tahun tapi masa raya pun ada family masing-masing and ada adik-beradik serta anak saudara masing-masing. So, takde time nak bonding.


Pengantin yang dah lama



With the real bride and groom. Ini je gambar paling elok lepas tapis sebab Amzar menangis nak dukung dengan Mommy

Last but not least, selamat pengantin baru sepupu. Selamat menjalani kehidupan sebagai seorang isteri. Semoga kita semua diberkati dan juga diredhai sepanjang menjalankan tanggungjawab sebagai isteri. Semoga juga cepat-cepat join kelab Mommy J Nanti boleh lah share pasal anak-anak pulak.



Sekian…

Ammar Amzar Turning 8 Months

Assalamulaikum sahabat blogger Mommy!
  


DO YOU LOVE ME ?

Kenal saya tak? Nama saya Amzar. Sure mommy saya pernah cerita pasal saya, kan? Mommy saya sibuk so saya yang ambik alih this blog. Just for this entry J Sekarang saya dah umur 8 bulan. I bet, I still cute. Dah umur 8 bulan ni, tak kena gi klinik untuk timbang atau inject. Last mommy timbang saya masa dekat klinik yang saya kena allergic buah pear tu. That time I was 8.5kg. Sekarang entah lah. Mungkin lebih kurang jugak. Tak dengar pulak mommy merungut saya makin berat J

Saya ni peminat setia mommy. Tapi bila mommy pergi kerja saya terpaksalah duduk dengan Tok Ma saya dan jugak kakak. Mommy pernah cite tak pasal kakak? She was so dramatic ! Tahu tak dia nak susukan saya dengan boobs dia. I refused! Mana sama dengan mommy saya punya. Oh, lepas dia tak berjaya susukan saya dia akan buat drama air mata. Untuk tenangkan dia, Tok Ma bagi bear untuk dia susukan. Dan dia happy. Dan saya selamat J

Pada umur saya 8 bulan ni, saya masih lagi tak boleh merangkak. Tapi saya dah nak berdiri. Mungkin saya ni tak merangkak kot. Saya nak berjalan terus. Barulah nampak lelaki sikit kan? Lagi pulak, mommy cakap kalau saya cepat boleh jalan nanti mommy nak bawak saya pergi travel. Plus saya nampak mommy tu excited sangat nak saya berjalan sampaikan beli kasut untuk saya pakai. Hari tu pergi aeon tercabut satu kasut saya. Mommy tak perasan. Bila dah perasan tu kalot mommy cari balik kasut tu. Rezeki saya masih ada. Alhamdulillah.

Nampak macam banyak dah saya bercerita. Lain kali saya tulis entry lagi ye, bila mommy bagi password PC dia. Kalau tak, memang tak dapat la saya nak cerita pasal saya J Oh mungkin kakak akan join jugak. Tapi dia tu jenis dramatic sikit. Tunggu je la ye.

Kalau ada nak tanya apa-apa pasal saya, boleh je drop kat komen. Ni mommy saya yang ajar. Bila dah habis present, bukak ruang untuk QnA J



Sekian…

SPM Fever Giveaway

Assalamulaikum sahabat blogger !


SPM Fever GA

Eyh, dah lepas satu, satu pulak GA memanggil. Mek suka je join GA ni asalkan orang ajak lerr. Kalau orang tak ajak, mek tak join jugak. Entah kenapa memang dari mula-mula wujud QueenBee lagi. Bunyi cam sombong, kan? Kenal in person tahu ler mek ni gaya cam mane ye J Tak nak buang masa, jom join GA ni. Tak rugi pun join sebab mana tahu rezeki, dapat hadiah. Nak tunggu birthday lambat lagi J Kan seronok tetiba abam pos laju datang bawak parcel bagi kita, tak pun tetiba orang mintak nombor akaun sebab nak kreditkan duit, wahahah ~ heaven sangat! So, korang wajib tahu details pengajur sebelum join GA ni. Berikut adalah serba sedikit maklumat :

Pengajur       : http://www.zukidin.com/
Tarikh tamat     : 30 November 2017 (Khamis)

Korang harus join GA ni. Syarat dia mudah babeng oiii. Terjah link ni okei : http://www.zukidin.com/2017/11/spm-fever-giveaway.html  Lagi satu pesanan mek, jujurkan diri korang ye dengan follow semua blog yang berkolaberasi dengan penganjur. Kena betul-betul ikut syarat. Kalau tak, nanti tak adil untuk blogger yang follow semua tu.

Pengajur jugak mintak mek karangkan satu kejadian (kisah benar) time SPM dulu-dulu. Hmm, mek dulu-dulu SPM dekat sekolah yang berasrama penuh. Kejadian lewat datang ke exam hall, tertinggal IC tu memang takada. Insiden ketika exam memang takada. Tapi insiden ketika di asrama tu banyak. Disebabkan form 5 je yang ada di asrama, perghhhhhh macam sekolah ini aku yang bina ! Tak main la bapak yang punya. Rasa macam owner terus. Esok nak exam sejarah, hari ni boleh je memasak nasi makan ramai-ramai. Takada rasa kalut nak ulang kaji atau buat latih tubi. Pendekkan cerita, rata-rata result kami time tu untuk sejarah dapat B sebab katanya jawapan kami nampak macam lebih kurang, nak cop meniru pun tidak, tapi mungkin sebab soalan dah agak kebocoran. Hahahah. Yang untung adalah mek sebab mek daripada tingkatan 1 sampai tingkatan 5 memang fail aje sejarah ni. Tak pernah lulus. PMR tu tak sure kenapa dapat A. HAHAHAHAH!

Dah join tu jangan lupa komen dekat bawah J



Sekian…

Tak Nak Sunyi Sepi Lagi Giveaway By ASTRAVELER

Assalamulaikum sahabat blogger !



GA by Akuseorangtraveler

Oh so sorry sebab GA ni dah lama memanggil dan baru sekarang buat entry untuk dia. Tapi semua syarat mek dah follow since hari dia mengajak J Thanks ye sebab jemput mek. Terharu orang ingatkan kita bila buat GA. Dan dengan ini jugak mek nak ajak korang pulak join this GA. Butirannya seperti berikut :

Pengajur         : http://www.akuseorangtraveler.com
Tarikh tamat    : 20 November 2017 (Isnin)

Korang harus join GA ni. Syarat dia mudah babeng oiii. Terjah link ni okei : http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

Dah join tu jangan lupa komen dekat bawah J



Sekian…

Contest Baby Comel by Pantai Timur Mart

Assalamulaikum sahabat blogger !

Masa Amani dulu lagi mek memang suka nak masukkan anak dalam photo baby ni. Bukan sebab bajet anak mek comel atau cute atau seumpamanya tapi sebab mek suka kalau ada photo anak yang macam ambik dekat studio *hahahah* nak tunggu photoshoot sendiri tak buat sampai ke sudah, so ini lah antara peluang yang ada.

Mek takdelah berharap agar anak menang ke apa tapi kalau dapat saguhati pun jadilah J Yang bestnya bila pergi photoshoot macam ni kita akan jumpa dengan ramai baby lain jugak. Dan ofcourse akan jumpa mereka also. Itu biasa je la. Yang agak menghidupkan suasana photoshoot tu mestilah ragam anak ketika nak photoshoot DAN gelagat parents nak bagi anak tu ketawa hahahahaha. Mek antara yang last untuk photoshoot anak. Time mula-mula mek sampai tu orang dah start photoshoot dan that time baby meragam and memang tak bagi kerjasama langsung. Memang nampak muka kecewa. Ada juga yang memang bersungguh giler main ciku cak dengan anak sampai terlanggar photographer. Nasib baik tak tumbang lampu J


Harap ada tuah untuk Amani dan Amzar


Ready for photoshoot !


Amzar in action


Amani also in action

Mek mungkin dalam kategori mak yang excited lebih tapi tak langgar photographer. Lepas tengok gambar anak, dalam hati dapat hamper pun jadi la dikkk. Apa-apa pun mek just nak ambil pengalaman dan tengok parents lain entertain anak diaorang tu macam mana. Yela, lain padang lain belalang – kan?

Korang pernah tak photoshoot baby? Ada pengalaman yang menggelikan hati tak? Jom share dekat komen.



Sekian…

Bila Amani dah Muat Baju Mummy

Assalamulaikum sahabat blogger !

Mummy mek memang jenis simpan semua baju lama-lama. Memang dia tak bagi kat orang. Banyak baju mek dengan abang-abang mek dekat rumah nenek. Katanya nak buat kenangan, sayang kalau bagi kat orang lain nanti anak dah besar tak boleh tengok baju yang diaorang pakai. Bagi mek terpulang. Kalau nak bagi orang pun ok nak simpan pun ok tapi kena ada space.

Masa cuti pantang hari tu, seminggu sebelum masuk kerja, mek pergi la bertapa kat rumah nenek mek. Masa tu la mummy mek a.k.a nanny Amani carikan baju-baju lama. Nasib baik la time bukak almari dan bungkusan kain tu tak keluar apa-apa. Dah bertahun peram dalam almari. Mek takut yang keluarnya lipas je. Mek tak boleh dengan lipas, sebab dia serangga yang scary – terbang tak pasal-pasal nak hinggap kat orang *duhh*


Amani is wearing baju Mummy time Mummy at your age

Bila tengok anak pakai baju kita, macam dah besar anak mek ni. Dah boleh pakai baju mummy masa kecik-kecik dah. Sat lagi Amzar pulak ikut jejak kakak. Bila dah besar ni senang sikit mummy nak plan pergi bercuti J So cepat cepat besar so that kita boleh pergi holiday !

Apa perasaan korang bila dah tengok anak besar, dah boleh pakai baju kita, dah boleh buat apa yang kita buat. Rasa tak diri kita makin meningkat usia? Hahahha, nanti share dekat komen ye.



Sekian…

Jumpa Kawan Lama Blogger Atiela

 Assalamulaikum sahabat blogger !

Last part nak cerita pasal pergi Terengganu that day. Dah sudah semua kursus umrah, mek dan anak-anak pun dah selamat tengok Tombiruo so its time to balik. Sebelum balik tu memang dah janji awal-awal dengan kawan sekolah mek merangkap blogger jugak – pemilik http://sheisalawoo.blogspot.my . Korang nanti boleh ler terjah blog dia. Kalau tak update tu maknanya sibuk lerr tu.

Dalam ramai kawan-kawan sekolah dan kenalan office, dia je yang turut terjebak menjadi blogger J Mungkin sebab kami sama – talkactive so memang tak muat nak tweet and facebook. Maka jadinya blog lerr tempat kami cerita sepuas hati. Nak jumpa Atiela ni bukan senang jugak sebab memasing dah ada life dan walaupun sekampung tapi dia kerja di Terengganu. Memang setahun sekali nak meet up memang susah. Ni kira nasib baik lerr mek dapat curi dia kejap on weekend.


Mama Laa belanje mummy makan celup tepung kat Teluk Ketapang


Potret Family haruslah ada

Atiela bawak mek makan celup tepung kat Pantai Teluk Ketapang. Area belakang airport Terengganu. Sekarang ni memang trend dekat Terengganu 40 ekor baby udang RM10 so memane je kat Terengganu macam tu ler offernya. Bezanya kuping dia tu je sedap ke idok. Yang kami makan ni agak ok. Harga mampu milik dan rasa sesedap tekak. Selain daripada celup tepung ada jugak mee rebus / maggy rebus seafood. Boleh la korang pilih ikut selera. Mek paham makan celup tepung tidak mengenyangkan J

Untuk Mama La, thanks ye spend time dengan my family walaupun tak dapat nak tengok wayang sama-sama. InsyaAllah lain kali jumpa lagi. Semoga Mama La dalam lindungan Allah selalu J

Korang kalau meet up dengan kawan suka lepak kat kedai makan atau lepak buat aktiviti contoh tengok wayang / shopping? Jangan lupa share dekat komen ye.



Sekian…

Lotus Five Cinema, Kuala Terengganu

Assalamulaikum sahabat blogger !

Sambung sikit lagi cerita Terengganu hari tu. Kelantan takde wayang, korang pun tahukan. Dan bila pergi tempat ada wayang haruslah kena terjah. Tapi serius memang tak tahu cerita apa yang ada kat wayang sekarang ni. Bila dah check out daripada YT Midtown Hotel lebih kurang 11.45pagi, mek terus ke Paya Bunga Square Kuala Terengganu. Jarak dengan hotel lebih kurang 5KM je kot. Ke tak sampai pun tapi serius memang dekat.

Disebabkan tak buat research, main redah aje so pusing la satu Paya Bunga Square dari tingkat bawah sampai la ke atas. Memang shoplot banyak tutup. Yang ada hanya Agensi Kerajaan sebab tu adalah UTC Terengganu ! So, turun balik kat bawah tanya dengan Khidmat Pelanggan. Rupanya wayang tu kat bangunan depan. Tapi dekat je la, jalan kaki je. Naik lif tingkat 8 untuk kaunter. Dari lif kena jalan almost 800m kot untuk purchase tiket. Maka terbelilah tiket Tombiruo yang dah mek review tempoh hari.


Lotus Five Cinema, Kuala Terengganu


Makan Nasi Ayam Penyet di Paya Bunga Square


Amani yang tak boleh terpisah dengan pencil dan kertas

Itu je la perkongsian mek tentang Paya Bunga Square. Just incase korang nak pergi tengok wayang kat Terengganu, jangan masuk Paya Bunga Square tapi masuk building yang depan tau dan naik lif ke tingkat 8 J

Korang pernah pergi Paya Bunga Square ni? Meh citer dengan mek korang buat apa kat sane J


Sekian…


Hotel YT Midtown Kuala Terengganu, Recommended ke Idok?

Assalamulaikum sahabat blogger !

Unplanned pergi bercuti ke Kuala Terengganu on last Oct. Nak kata unplanned boleh jugak la sebab yang sebetulnya nak pergi hantar mertua kursus umrah kat sane. So alang-alang pergi hantar diaorang, mek ambil la peluang ni untuk bercuti kononnya gateway J Tentatifnya nak pergi Jumaat and hari Selasa baru tahu nak kena pergi. Idok ler kelam kabut sangat sebab Terengganu jiran je dengan Kelantan. Mek just kalut tang hotel je sebab semenjak ada anak kecik ni, kalau travel memang perlukan hotel. Tak boleh nak buat macam single doludolu. Main redah je ke mane tak fikir pun nak menginap.

Bila survey semua segalanya, dengan bantuan kawan mek yang kat Terengganu, so dia suggest Hotel YT Midtown. Sebab mek dah bagi siap-siap ciri-ciri bilik yang mek cari. Paling penting harga. Disebabkan satu malam dan tempat yang dah biasa mek pergi, so mek cari rate bawah RM130. Memang untuk tidur je. Tapi disamping tidur, ada demand jugak nak breakfast J Tapi memang YT Midtown Hotel dapat fulfill apa yang mek nak tu J Jom tengok kenangan yang mek sempat gambarkan.


Twin Bed – Senang sorang satu bed


Sampai dah Maghrib, Amzar looks happy dengan stay ni


Breakfast yang at least mengenyangkan


Good Morning from Kuala Terengganu !


Spouse dan anak anak


Mek dan anak anak


Lepas breakfast sambung tidur


Price rate untuk bilik di YT Midtown Hotel

Okei, habis dah review mek pasal hotel kat Kuala Terengganu ni. If korang tanya would mek repeat the stay, I would say yes and definitely. Satu sebab harga and satu lagi pasal lokasi. Its middle in the town. Nak cakap boleh jalan kaki kang penat pulak but kalau backpackers, memang suit sangat. Wayang dekat, pasar payang dekat. Higly recommended. Parking pun tersedia untuk pelanggan.

So korang ada plan nak pergi bercuti? Moh ler ke Terengganu J


Sekian…