Pixajoy : Print Gambar Kenangan Dengan Lebih Mudah

Assalamulaikum sahabat blogger !



Credit to Google

Mengaku ajelah semenjak ada smartphone ni, gambar yang diambil memang kurang yang amat cuci. Kalau tak caye, tanya diri sendiri, bila last cuci gambar kenangan? Sekali phone rosak, habis gambar tak dapat diselamatkan. Kalau bernasib baik sempat save kat laptop / pc, boleh lerr tunjuk kat anak-anak. If tak, memang kenangan dalam kepala aje la J

Disebabkan zaman dah berubah, maka cara untuk simpan gambar kenangan pun turut berubah. Dan mek jumpa https://www.pixajoy.com.my masa mek umur 20an kot. Masa zaman remaja yang memberontak around 2010 cam tu lah. Tapi that time sekadar tahu aje la ‘oo sekarang gambar dah boleh print hantar ikut internet’. Disebabkan takde gambar yang nak dicuci, so tak guna. Semenjak dah ada anak ni, korang sendiri pun dapat merasakan perangai mak-mak ni memang segala benda nak ambik jadi kenangan. Nak tunjuk kat anak nanti ni la dia time kecik-kecik dulu J

Memang sekarang dah tak bermasalah. Pegi aje pixajoy punya website untuk buatkan album photobook dengan harga yang berbaloi. Kalau nak lagi murah (murah sikit) pergi lazada atau groupon untuk beli voucher. Nanti redeem aje bile nak checkout pixajoy. Namun, perlu diingatkan, time beli voucher tub ace dulu details apa tawaran yang dia bagi. Maksud mek berapa page, kertas apa, jenis apa photobook tu. Jangan sampai bayangan lain, delivery kat rumah lain. Complain pulak cakap pixajoy tipu padahal kita yang tak bace details product J

So, meh mek tunjukkan photobook yang mek dah purchase :


 

Photobook with 18 pages, themes tak ingat, yang penting banyak gambar boleh sumbat J

Korang pernah deals dengan pixajoy? Ada tak korang print gambar buat photobook guna servis online? Share dengan mek kat komen ye J


Sekian…


26 comments

  1. wah wah.. zaman makin canggih kan.. makin lame makin senang.. sumenye dihujung jari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu e'in. tunggu depan pintu je abam pos hantar kan :)

      Delete
  2. Print gambar xpernah lagi tapi pernah wat macam mek tu je. Photoalbum.
    Ada satu apps yg leh print gmbr dgn sng jgk, Lifebuuk. Try la usha2. CR tak pernah try tp tgk member sllu beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo. boleh jugak tu. kalau kene dengan kualiti, ok sangat :)

      Delete
  3. 1st business card kakak, kakak buat kat pixajoy.. memang puas hati.. hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. mek duk dalam draft lagi. hahaha. tp hasil printing dia memang lawa :)

      Delete
  4. ada limit tak berapa keping gambar kita boleh masukkan?
    sebab saya sekarang tengah mencari photobook utk gambar convo

    ReplyDelete
    Replies
    1. limit gambar tu depends on photobook mane yg kita beli. kena tgk brape page dia offer. paling sikit 18 pg rasenya.

      Delete
  5. Replies
    1. nani.. baik buat. sbelum gmbor hilang. ahahah.

      Delete
  6. wow... cantiknya mek... sejak kawin rasanya baru sekali cuci gambar.,.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiih. bleh la tmbh koleksi album dengan print kat pixajoy :)

      Delete
  7. pernah gak ni ada dapat voucher free tak tebus lagi.. alahai duk sibuk urusan accident tarikh 15hbln last...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugiiii. cepat tebus :)

      smoga cik ash slesai urusan excident tu dengan elok dan aman dan semuanya ok :)

      Delete
  8. betul tu mek. gambar last cuci ialah masa anak first 6 bulan. sekarang dia dah 5 tahun & ain pun dah ada tiga anak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lame giler ! hahahah. baik terjah pixajoy sekarang :)

      Delete
  9. Maybe I should get one sbb macam berbaloi pulak. Thanks for the info

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang amat berbaloi awk :) dismping memudahkan kerja

      Delete
  10. bagus sharing ni.. saya susah nak gi kedai gambar nak cuci gambar. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, moh ler kita cuci gmbr kat pixajoy :)

      Delete
  11. mmg best kan buat di pixajoy ni.. busyra namecard pernah buat dekat dia.. sbb free.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa. mek namecard tu tk tebus lagi :) hahaha. tp kualiti dia elok

      Delete
  12. Akak blum penah cuba lagi nak print online nie.. Nanti nak try la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. print la kak kin. mudah and memang high quality.

      Delete
  13. Haritu burn je voucher.. Tak sempat nak edit.. Asyik lupa je.. Hehehe..

    ReplyDelete
  14. rabia cuci gambar dekat kedai..album dah beli dah.setiap tahun cuci.

    ReplyDelete