Pantai Senak, Kelantan Seakan Pulau Nami, Korea !

Assalamulaikum sahabat blogger !

Pantai yang mek sebut dekat tajuk atas tu, dah lama wujud. Tapi disebabkan masa tu poko rhu tak besar dan masih kanak-kanak, jadi pantai tidok ler se-femes pantai yang ada dekat Kelantan ni contohnya Pantai Cahaya Bulan, Pantai Geting, Pantai Irama, Pantai Tujuh.

Bila dah besau pokok-pokok rhu tu, plus dengan netizen sekarang duk layan K-Drama yang tentunya menyajikan keindahan Korea dengan pulau-pulaunya – maka tercetus ler nama Pantai Senok a.k.a Pantai Nami. Memang kalau sampai sini, almost semua kedai makan memang letak nama Nami tu. Powernya pengaruh K-Drama kat netizen ni. Tapi satu je mek hairan, kebersihan deme Korean takde pulak netizen nak ikut. Ok bye..

Mek selaku orang Kelantan tak nak lepaskan peluang yang ada untuk merakamkan diri di Pantai Senok ni. Walaupun dah agak lama pantai ni viral, tapi ok lah kan, at least ada gambar kat sini J


Mek dan Amani Amzar


Spose dan Amani Amzar


Potret Keluarga di Pantai Senak


Potret Keluarga di Pantai Nami


Pantai Senok yang berpasir putih, bersih

Info tambahan, dekat Pantai Senok ni tak de makanan yang celup tepung tu, yang ada Maggy Telur Sotong. Kira tu tarikan baru la. Selain tu masakan panas lain ada jugak. Mek agak frust jugak la sebab takde celup tepung sebab bila kena angin pantai tetiba mulut nak makan celup tepung J

Tempat korang pulak ape yang viral sekarang ni, maksud mek tempat tarikan yang baru untuk pergi. Nanti share dekat komen ye.


Sekian…


20 comments

  1. Jemput singgah :)

    https://messarah.blogspot.my/2017/10/mengapa-sistem-saps-ibu-bapa-sangat.html

    ReplyDelete
  2. Cantiknya pantai ni. Member ritu outdoor photoshoot wedding kat sini.
    Xtaw bila la ade rzki nk dtg ke sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa. memang cantik ler kalau photoshoot wedding kat sini.
      insyaAllah kalau ada rezeki smpai lg :)

      Delete
  3. Dok kelate tp x sempat gi lg ke sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. keno g tu abe kie. rugi kalu dop gak.

      Delete
  4. Memang best ambik gambar kat kawasan camtu... lagipun tenang dengan angin laut membadai pantai... cewah... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa. memang best. lighting pulak memang cantik :)

      Delete
  5. Menarik juga... boleh pegi nie... Bulan December nie nak pegi jenjalan Kelantan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa, tp bulan disember kalau tk bnjir ok la. kalau smpai, roger la mek. boleh jumpa reunion dengan blogger pantai timur edisi kelantan

      Delete
  6. memang dah viral dah tempat nie.. ramai betul yang upload kat fb and insta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. sbb same dengan cite winter sonata :) tp kalau in real idok ler sebijik. untuk photoshoot memang cantik

      Delete
  7. cik nor pun bru first time sampai..awal thn..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo. bestkan cik nor :) cantik untuk photoshoot

      Delete
  8. Cantiknya pemandangan pokok2 rhu berbaris indah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yessa. disebabkan berbaris dan sama tinggi la tu dia jadi cantik untuk photoshoot

      Delete
  9. hari tu pergi kelantan tak sempat singgah sini. kalau ada masa lain nanti, boleh la bergambar plak kat nami island hehe

    | helloaiman |
    | Jana Bitcoin |

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila sila. memang kat sini cantik dan makanan pun sedap sedap.

      Delete
  10. Replies
    1. cantik rabia. datang kelantan hari tu sempat datang sini tak?

      Delete