Jagung Rebus by Noxxa by Wani Sukarno

Assalamulaikum sahabat blogger !

Rezeki jangan ditolak, ye dak? Kawan mek pergi holiday dekat Cameron Highland, jadi dia belikan mek jagung untuk direbus. Dia cakap, dah ada noxxa, aku pasti kau akan rajin untuk rebus jagung ni J Memang betul la sangkaan dia tu. Beli noxxa berates, tak rajin lagi nak masak, tak tahu la nak kategorikan diri malas tahap berapa.

Macam biasa, amatur macam mek akan rujuk goggle jugang walaupun nk rebus jagung J On top kali ni adalah daripada Wani Sukarno jugak. Ini cara-caranya :



Dan ini yang mek dapat lepas siap :


Mek makan jagung ni after subuh, masa time pam susu. Spouse mek pulak dia makan right after siap rebus. Pagi tu dia tanya mek ok tak jagung, mek cakap ok, elok je. Rupanya time dia makan semalam, jagung still ada rase tak cukup masak. Mungkin la kalau nak makan terus kena tambah another 2 minutes. Ape-ape pon, still menjadi J

Korang pergi Cameron beli jagung tak? Ke makan kat sana je? Jangan lupa share dekat komen ye.



Sekian…



IKLAN

Mek ada jual innersnowcap berhantu ni. Pernah dengar tak? Sure best bila pakai sebab dia tak panas and amat selesa. Ini testimony mek sendiri, bukan sesaje nak up *hahah*

Snowcap ni tak mahal pun, RM10 je sehelai. COD free area KB and postage will be charge RM5.


Colour available by week. So nak tahu colour ape yang ade sekarang boleh whatsapp mek kat kosong tiga kali satu, tujuh lapan lima kosong, dua lapan kosong J


18 comments

  1. wah.... surba boleh noxxa ni mmg kena ada satu kat rumah... hehe... apapun jagung rebus mmg sedap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol btol. serba senang dengan noxxa ni sheila. moh kita beli

      Delete
  2. Replies
    1. sedap ! lagi sedap kalau rebus dengan susu butter :)

      Delete
  3. ada noxxa memang nak masak kena rajin baru berbaloi hihihi.

    ReplyDelete
  4. sedapnya jagung rebusss.....nak sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehhh. nanti datang rumah jangan lupa singgah

      Delete
  5. Replies
    1. aa, agak manis. tp lebih manis yang tepi sungai kelantan ni. yg cameron ni just manis manis suam gituuu

      Delete
  6. Sha lebih suka kukus.. Hehehe.. Lepas tu sapu marjerin.. Memang best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh try jugak tu nnt. mek lupa nk sapu majerin. kalau tk mesti lagi tempting kan.

      Delete