Antara Kelebihan Jarak Umur Anak Dekat (Kurang 2 Tahun)

Assalamulaikum sahabat blogger !

Dulu time pregnantkan Amzar, rase kesiannya dekat Amani. Rasenya mek tulis panjang entry pasal ni kan? Untuk yakinkan korang yang beranak rapat macam mek ni, meh tengok gambor ni :



Bila tengok dua beradik ni main elok je, rase bersyukur sangat dapat Amzar seawal ini. Amani dapat kawan, so dia takde la bosan sangat main sorang-sorang. Untuk Amzar, cepat je dia join kakak untuk main ABC and membaca. Walaupun Amzar tak faham ape pun lagi sebenarnya. Tapi mek percaya, dia akan cepat tangkap apa yang kakak dia buat. Otak budakkan span. Dia serap apa yang dia tengok dan dengar.

Those yang beranak dekat, jangan gelisah J Everything will be fine J

Yang dah ada anak macam mek ni, lagi lagi yang beranak dekat, boleh ler share pengalaman korang pulak J Mane tahu boleh tingkatkan lagi semangat ibu ibu kat luar sane J


Sekian…



IKLAN


Mek ada jual innersnowcap berhantu ni. Pernah dengar tak? Sure best bila pakai sebab dia tak panas and amat selesa. Ini testimony mek sendiri, bukan sesaje nak up *hahah*

Snowcap ni tak mahal pun, RM10 je sehelai. COD free area KB and postage will be charge RM5.


Colour available by week. So nak tahu colour ape yang ade sekarang boleh whatsapp mek kat kosong tiga kali satu, tujuh lapan lima kosong, dua lapan kosong J


12 comments

  1. OMG.. Lea sgt kusut skrg sbb abgnya x dpt terima adiknye dgn baik lagi... dengki tahap kuasa 2.. Rs kesian pun ada sbb x habis bermanja lagik.. Kdg2 menitis jugak air mata tgk dia bawak diri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mek awal awal dlu memang menitis jugak air mata sebab sian kat amani sebab mintak ap ap kdg tk trlayan. Tapi bila dh boleh adapt, semuanya akan ok. InsyaAllah. Kita kena bnyk sabar and bnykkan doa supaya diaorang boleh get long 🙂

      Delete
  2. Kalau dekat sangat selalu bergaduh... huhu.... pandai dia jaga adik dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Mgkin la nnt besar akn gduh jugak tp insyaAllah dpt dileraikan dgn baik. Yg penting parents kena sentiasa waras dn bnyk bersabar 🙂

      Delete
  3. kalau jarak dekat mmg akan berkawan walaupun selalu bergaduh, berebut mainan. tapi atleast diorang tak rasa bosan dan tak selalu kacau kita. huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa. diaorang akan ade kawan untuk bermain so takde la bosan sangat :)

      Delete
  4. Sis sokong jarak anak lebih kurang 2 tahun.. Biar rapat lama-kelamaan pandai diaorang bawa diri.. Bila besar pun lebih kurang sama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa. kita akan rase ok kan LZ. sebab handle anak yg dalam range same :)

      Delete
  5. aiman - aina pun jarak tam sampai 2 tahun.. awal2 atie risau jugak dorang tak serasi ke hape ke.. jeles bagai ke.. tapi ni aiman dah 7 tahun, aina 5 tahun.. alhamdulillah.. smooth dan senang nak jaga.. sesekali ade gak gaduh tapi air dicincang mana boleh putus.. kan ? hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol btol. mungkin bergaduh tp tkde la smpai cam jauh sgt gapnya. itu yg sronok bile ank dh same membesar :)

      Delete
  6. Amani dan Imani jarak 3 tahun.. Kalau salah seorang tak ada, mereka mulalah tak beat.. Tak ada kawan bermain dan bergaduh.. Imani cepat belajar sebab ada kakak dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa btol tu sha. mek pun nmpk amzar cepat belajar sebab dia tgk kakak dia buat. so dia akan ikut. good one.

      Delete