Sup Gear Box by MamaJue by Noxxa

Assalamulaikum sahabat blogger !

Syukur Alhamdulillah, bila aidiladha tak pernah tak dapat daging sumbangan saudara mara dan jiran tetangga. Walaupun tak banyak, tapi boleh lerr merasa daging korban. Semoga ibadah mereka diterima Aminnnn.

Disebabkan mak saudara spouse mek pun korbankan lembunya tahun ni, rezeki spouse dapat tulang gearbox. Memang pucuk dicita ulam mendatang. Semenjak ada noxxa ni, macam-macam resepi nak try. Antaranya adalah sup tulang noxxa J Bila mek search resepi, sekali lagi on top adalah daripada blogger MamaJue. Jue, mek cedok lagi sekali ye.

Ni antara resepi yang dikongsikan oleh Jue :




 Bila dah masak, ini lah yang terhasil versi mek J


Budak ni tak nak tidur so dia teman mek kat dapur J Kakak Amani pulak teman papa siang ikan keli kat belakang rumah J Sorang satu dapat peneman.


Alhamdulillah spouse mek cakap lulus untuk sup tulang gearbox ni.. Cayalah resepi jue ni. Semuanya kena dengan tekak spouse mek.

Sekali lagi, inilah pengalaman pertama mek buat sup tulang *hahahah*. Korang pernah try buat sup tulang? First attempt menjadi tak? Share dekat komen ye.



Sekian…



IKLAN

Mek ada jual innersnowcap berhantu ni. Pernah dengar tak? Sure best bila pakai sebab dia tak panas and amat selesa. Ini testimony mek sendiri, bukan sesaje nak up *hahah*

Snowcap ni tak mahal pun, RM10 je sehelai. COD free area KB and postage will be charge RM5.


Colour available by week. So nak tahu colour ape yang ade sekarang boleh whatsapp mek kat kosong tiga kali satu, tujuh lapan lima kosong, dua lapan kosong J


13 comments

  1. uihh sedapnyaa. rezeki tu

    Cici tak makan tulang/gearbox ke. tapi suka hirup kuahnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke. sedap babe kalau dapat tulang cam ni.

      Delete
  2. Sedappnya..rabia suka mkn sup tulang . Hirup kuah sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. yessa. memang alhamdulillah menjadi :) sronok masak menjadi

      Delete
  3. sedap nampak tu boleh cuba nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh boleh. nnt buat and up kat entry ye :)

      Delete
  4. haii mek misss you alot dh lama tak terjah siniii

    ReplyDelete
  5. 😱😱😱... kolesterol... menakutkan... tapi, mau...😋😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. time makan tk pikir dah. lepas makan kalau nk pikir pun :)

      Delete
  6. Replies
    1. alhamdulillah menjadi nani :) habis ler buat tu.

      Delete
  7. Alhamdulillah.. Rezeki mek.. Mudah je dengan noxxa ye mek..

    ReplyDelete