FEEDMILK Nursing Wear : Baju Nursing Muslimah

Assalamulaikum sahabat blogger !

Untuk yang tak tahu, mek memang breastfeed untuk anak mek yang second ni, Ammar Amzar. Dulu breastfeed jugak tapi takat dua bulan je. Lepas je masuk office daripada cuti pantang, terus tak pam dan tak direct nurse. Maka ianya berakhir selepas umur Amani 6 bulan plus that time mek dah pregnantkan Amzar.

Untuk sekarang ni, memang dari awal pregnant niat nak breastfeed baby sampai umur dua tahun *insyaAllah* kalau diizinkan. Dan semoga mek tabah lerr nak hadapi semuanya. Antara yang mek kena hadapi adalah bangun malam untuk pump susu, pump di office mengikut masa yang telah disetkan, pump susu perlu memenuhi demand seharian Amzar (600ml sehari) dan juga direct feed in public.

Biasanya bila weekend or public holiday, mek akan direct feed Amzar. Dan siapa je weekend tak keluar, ye dak? Mesti keluar jugak pergi mall untuk beli groceries dan pergi makan pagi atau petang kat restoren yang tentunya penuh dengan insan-insan ajnabi. Tell me, macam mana nak nurse baby in public? Which could help to make nurse session in public could be more easier?
Jawapannya !



 Ye, SELAMBERSELAK by FEEDMILK

Korang pernah dengar tak pasal baju ni yang amat menyenangkan para ibu menyusu di luar sana. Sepanjang tempoh enam bulan menyusukan Amzar, menyusu di luar rumah adalah antara perkara yang agak mencabar. Lagi-lagi bila waktu dia nak tidur. Kemain lagi dia tarik lepas, tarik lepas sebab tak begitu selesa. Tambah pulak kita nak bukak button baju satu hal pulak, nak kena labuhkan tudung tu pun satu jugak. Ambil masa dan memang anak akan meraung buat drama air mata dulu baru dapat tidur dengan lena. Tu pun, bila anak dah lena, mulut anak dah lepaskan puting, so mak duk syok makan, tak sedar puting tu tergantung sepi kat baju.
  

Comes with no button and no zip !


Menjimatkan masa para ibu untuk nurse anak J

Mek percaya setiap ibu yang nursing mesti nak jugak pakai baju yang cantik-cantik, ikut trend semasa and pastinya untuk kelihatan vogue bila keluar dengan keluarga. Takkan la semata-mata nak menyusukan anak, kita dah tak boleh pakai blouse sebab susah nak selak. Kena pakai kemeja je. Sesekali nak jugak tukar gaya, ye dak? So, FEEDMILK telah create design untuk ibu yang menyusu dengan blouse / baju kurung / jubah / peplum so that kita pun dapat bergaya dan melaram macam anak dara disamping menyusukan anak J Hebatkan?


Mek pun sedar yang kita ibu menyusu atau ibu yang ada anak bawah umur dua tahun ni agak kekangan masa sebab kebanyakkan masa kita habiskan untuk prepare keperluan anak. Macam mek, even bangun sebelum subuh pun, still tak sempat nak iron baju nak pergi kerja. Tambah lagi sekarang Amzar dah pandai bangun pagi, bila dia sedar mek takde kat tepi mula la dia nangis cari mek. Papa dia dukung pun boleh tahan untuk mandi je. Bila dah siap, kena dukung dia. FEEDMILK bukan sahaja keluarkan design baju yang trendy malahan ironless punya material dia guna untuk baju yang super awesome. Ye, bukan setakat ibu menyusu je yang cari baju ironless, ramai lagi wanita di luar sana yang cari baju ironless. So ladies, FEEDMILK can fulfill the needs !

Selain itu, FEEDMILK pun ada collaboration dengan event atau briefing mengenai penyusuan ibu secara eksklusif bagi menggalakkan para ibu diluar sana untuk continue breastfeed baby sampai umur dua tahun. Umumnya memang semua tahu, susu ibu adalah susu yang terbaik untuk baby. Tapi ramai yang terkandas untuk teruskan penyusuan kerana kekurangan motivasi dan berasa susah untuk teruskan penyusuan contohnya menghadapi rasa lesu sebab bangun malam, susu ibu yang kurang terhasil, serta kata-kata orang sekeliling yang menggalakkan susu formula diberikan pada bayi. No worries mommies, kita semua boleh join briefing yang dianjurkan. Jom tengok ads kat bawah :



Even seminar ni dah lepas, korang boleh je follow FB FEEDMILK di https://www.facebook.com/feedmilk/ Kat sini korang boleh tahu info seminar yang on going.

Last but not least, jom kita layan testimony ikhlas daripada customer FEEDMILK :






Untuk pembelian, korang boleh terus ke website FEEDMILK https://www.feedmilk.com/ . Kat sana korang boleh pilih pelbagai baju yang sedia terhidang depan mata Bila dah beli and pakai, jangan lupa untuk #ootd dan #selamberselak #feedmilk . Moh bergaya dengan FEEDMILK sambil menyusu anak J

Once again :

FB : feedmilk
Website : www.feedmilk.com

Waze : feedmilk



Sekian…




17 comments

  1. selain jual produk siap ada collaboration lg... Menarik sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, bestkan? boleh la pergi if dekat tempat kita :)

      Delete
  2. wow! design yang memudahkan untuk semua ibu menyusu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ! memang senang sangat tak yah nk serabut dengan button lagi dah :)

      Delete
  3. menarik nanti ada anak boleh usha2 ni

    ReplyDelete
  4. bestnye dapat bf lame untuk baby.. e'in mase baby baru lahir tu memang susu tak banyak.. dah macam-macam care buat tapi tetap macam tu.. abes pantang, susu pun takde.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mek yang ank sulung pun terkandas jugak e'in. yg kedua ni je cekalkan hati :) tkpe, rzeki next same same kita kuatkan semangat ye.

      Delete
  5. Replies
    1. yep ! amat senang. memang tkyah nk serabut dengan button bgai :)

      Delete
  6. Bju2 dr feedmilk mmg cantik. Ada kwan reen mmg pnguna setia. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. kaler kaler dia pun pastel lawa je. nmpk sweet :)

      Delete
  7. awal dulu bila dengar tag line SLAMBER SELAK, rasa nak marah jek.. hahahaha~ tpai bila tengok jenis baju yang dikeluarkan oleh Feedmilk, terjatuh hati plak.. walaupun bukan ibu yang menyusukan anak, tetap manis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenape?? hihi. mek lagi la. mula mula bace selam berselak :) haahahahah ingat ank selam so baju tu berselak.

      tp wrna wrna dia semua cun. nampak manis jee

      Delete
  8. Memudahkan para ibu untuk menyusukan anak.. Bagus.. Cantik pula baju-bajunya..

    ReplyDelete