Bubur Kacang Hijau by MamaJue by Noxxa

Assalamulaikum sahabat blogger !

Kali ni mek nak tulis pengalaman mek buat Bubur Kacang Hijau menggunakan Noxxa. Apalah ertinya kalau beli noxxa tapi tidak menggunakannya J This bubur is requested by spouse. Katanya bubur kacang lebih cepat masak jika menggunakan noxxa. Ye betul J Moh lerr kita tengok resepinya.

Ni resepi mek google. Sekali keluar on top adalah daripada blogger Mamajue. Korang mesti kenal jugakkan. Kalau ikutkan gambar tu, tahun 2014 lagi entry pasal bubur kacang ni. Mohon copy paste ye Jue.





  
Inilah hasilnya :



 Bila dah siap, mek hidangkan pada spouse. Dia cakap lulus so boleh la mek buat lagi lain kali. Ada lebih mek kongsikan dengan jiran (semangkuk je pon).

Memang rasa berbaloi beli noxxa ni. Memudahkan cara dan yang penting resepi daripada rakan blogger tak pernah mengecewakan J

Korang ada pengalaman masak bubur? Untuk yang tak tahu, inilah first time mek buat bubur kacang J Kalau ada cadangan, boleh share dekat komen ye.


Sekian…



IKLAN

Mek ada jual innersnowcap berhantu ni. Pernah dengar tak? Sure best bila pakai sebab dia tak panas and amat selesa. Ini testimony mek sendiri, bukan sesaje nak up *hahah*

Snowcap ni tak mahal pun, RM10 je sehelai. COD free area KB and postage will be charge RM5.


Colour available by week. So nak tahu colour ape yang ade sekarang boleh whatsapp mek kat kosong tiga kali satu, tujuh lapan lima kosong, dua lapan kosong J

24 comments

  1. sedapnya..ayuni letak link entry tu..bonus kat mamajue..:)

    ReplyDelete
  2. singgah sini mekk. lama tak menyinggah .. hii dah ada noxxa dah dia .. praktis deh sebanyak mungkin... x rugi ada noxxa ni berbaloi guna hii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. dh ade, antara yg menarik minat untuk beli ialah wani lerr. insyaAllah. akan asah lagi skill untuk masak pakai noxxa ni

      Delete
  3. betul tu...semua suri rumah mesti ada satu pressure cooker kat rumah kan...masa memasak semakin cepat hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. sebab tu mood memasak slalu hijau je :)

      Delete
  4. Lama tak mkn bubur kacang... skrg ngah pantang, so tgk jerk la dulu.. hiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tk boleh ke? mek bedal aje. kalau rase berangin, nnt nnt tk mkn dh. kalau elok, mek makan aje :)

      Delete
  5. Best ada Noxxa kan. Cepat masak, senang jgak, bleh jadi chef hebat utk family.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat. rase cepat je masak and masa dengan ank dpt luang lebih. memang setakat ni tk mnyesal beli noxxa :)

      Delete
  6. Replies
    1. hihi. alhmdulillah menjadi :) jom buat pulak weekend ni

      Delete
  7. sedap lama tak makan... inner berhantu tu tutup tekak tak hahahha nanti ekin whatsapp deh

    ReplyDelete
    Replies
    1. inner tu tk tutup tekak cik ash. okei, nnt kalau berkenan, whatsapp eyh

      Delete
  8. sedapnyeee mek.. ramai betul yang dah beli noxxa nie.. macam nak kena beli jugak nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena beli ni e'in. memang mempercepatkan urusan di dapur. hihi

      Delete
  9. lulus tu, mesti sedap la... bgs mek masak slu... nti leh wat niaga lak.... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. wt niaga tk brani tp klau buat makan jmput kawan kawan datang rmah best tu :)

      Delete
  10. Kalau bubuh durian sedap nie.. Hehehe.. Sha jarang masak bubur kacang hijau.. Selalu buat bubur gandum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bubur gandum tu macam mane pulak? waaa, sies tak tahu ni.. sedapnya letak durian !

      Delete
  11. Bubur kacang memang sedap😍😍😍. Guna santan kotak cap HARMUNI pun ok.Daun pandan jgn lupa. Tumpang lalu: Boleh dptkan piuk ni dari ibuyati di 019-2494819. Free pos.

    ReplyDelete