Shortrip - Kuala Terengganu

Assalamulaikum sahabat blogger !

Entry kali ni sekadar untuk kenangan. At least nanti anak dah besar, boleh baca apa yang mek tulis (sebelum ni pun macam tu jugak) *hahah*. Mukadimah macam sedih je kan. Idok ler sedih tapi mungkin entry ni tidak memberi makna untuk readers. Ok cukup, jom skrol bawah J

Weekend hari tu mek pergi Terengganu. Tak tahu nak classify sebagai Gateway atau Short Trip atau Short Vacay. Tapi lepas tulis semua tu nampak macam lebih sesuai dengan terms Short Trip pasai pegi pagi, balik petang. Tujuan utama nak pergi melawat tok sedara spouse yang nak kena operate sebab cancer. Alang alang tu, singgah dan menyinggah ler ke tempat pelancongan J Lagipun Amzar tak pernah sampai Kuala Terengganu lagi.


Ni antara kenangan yang sempat mek rakam :


Family potret di Hospital Sultanah Nur Zahirah


Pantai Batu Burok


Pantai Batu Burok


Masjid Kristal


Mek memang kurang ambil gambor makanan *hahah* sebab bila sampai mek letak talipon untuk teruskan makan. So gambor makanan mesti takde setiap kali pergi mane mane.

Petang tu mek balik ikut penarik. Hajatnya nak singgah pantai sebab nak photoshoot (believe me, memang banyak giler study gambor untuk photoshoot dekat pantai) tapi apakan daya, sudah makan segala celup tepung tu pun dah jam 6.45ptg. Tak nak la maghrib dekat pantai. Tak elok. Lepas makan terus gerak balik.

Short trip ni agak penat la, plus semua jadual larikkk. Anak pun mandi pagi tu je. Malam tak mandi. Mek sendiri pun pam susu pagi tu je sempat. Mungkin untuk travel belum masanya lagi kot.

Korang pernah short trip? Share pengalaman korang jugak kat komen, ok.


Sekian…


IKLAN

Mek ada jual innersnowcap berhantu ni. Pernah dengar tak? Sure best bila pakai sebab dia tak panas and amat selesa. Ini testimony mek sendiri, bukan sesaje nak up *hahah*

Snowcap ni tak mahal pun, RM10 je sehelai. COD free area KB and postage will be charge RM5.


Colour available by week. So nak tahu colour ape yang ade sekarang boleh whatsapp mek kat kosong tiga kali satu, tujuh lapan lima kosong, dua lapan kosong J

6 comments

  1. singgah sini baca entry, best gi ganu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks syifa :) aa, best pegi ganu tapi lagi sronok kalau boleh tido sane :)

      Delete
  2. lama tak g sna..xpe short trip pun best kan..ghehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak best tp klau stay sane satu mlm best :)

      Delete
  3. lama tak singgah blog mek... bestnye mek dpt g ganu.. akak dh lama sangat x g sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lame juga tk jenguk akak :) alhamdulillah masih berkesempatan.

      Delete